Ако идвате во Софиja и сте без кола или не сакате да возите, наjевтино е да си купите дневна карта - 4 лева (2 eвра). Таа можете да ja купите от тамо каде продават вестници, влезниците на метрото или во центровите за градска мобилност. Имате опциja да ja купите и електронски овде, като да ja платите со картица или да ви бидат клавани на сметката за наредниот период. Многу битно нешто е ако ja купите електронски ,ке мора да имате и интернет, заштото се генерира секи пат QR код при проверка.
Уеб сајт за закупуване и използване на превозни документи за п'туване с обштественија градски транспорт.
sofia.mpass.bg
Ако сте со кола ,мора да знаете, дека во Софиja има плава и зелена зона - плавата зона е от понеделник до сабота, докато зелената е от понеделник до петок. Плакja се со SMS или на човек директно. Во плава не можете да седите повеке от 2 саати, во зелена не повеке от 4 саати.
Во повекето молови има безплатен паркинг за првите 1-2 саати, после тоа се плакja по 2 лева на саат.
Единствен наполно безплатен паркинг на мол е този на Ринг Мол.
Во Софиja е популарно во момента да се прави брнч сабота и недела, но и не само. Вакво место можам да ви препорачам - Фабрика Д'га и наредните ,които ке избраjaм .
Космос / Cosmos, Софија, Б'лгарија. 40,817 likes · 220 talking about this · 10,168 were here. COSMOS is a Fine Dining restaurant in the city center that explores the vast universe of tastes and creates...
Друг интересен е ресторант Ракиja Ракета Бар - тоа е ресторант, коj ке ви врати во Бугариja во социализама. Се како интериор е от социализама и храната исто.
Софиja има над 20 театри, ке ми е трудно да ви опишам сите. Поне тези што са во центарот са лесни и почти секи ден има што да се гледа. Цените не са високи около 15 лева за возрастен.
Народниja театар
Ако сакате да се качите на планината има неколко жичари - зимата можете да карате и ски. Една от жичарите е овде,а горната станица е на хижа Алеко, каде можете да jaдете или пиете по нешто и да видите Софиja от високо.
Места има многу, прашане е што сакате да видите и каков тип култура преферирате. Дали ви бендисва повеке хипстарски стил или нешто покласично или нешто по традиционално...
Sofia Green Tour, Sofia, Bulgaria. 5,721 likes · 1,111 were here. FREE TOURS in Sofia, every day 1st of April til 1st of November: Green Bike Tour & Boyana Hike Tour.
Здраво, ќе може ли да ми кажете некои продавници во Софија што ги нема во Македонија (како Decathlon, H&M, нешто за работи за дома), а вреди да се свртат да се ѕирнат при посета на Софија?
Здраво, ќе може ли да ми кажете некои продавници во Софија што ги нема во Македонија (како Decathlon, H&M, нешто за работи за дома), а вреди да се свртат да се ѕирнат при посета на Софија?
Ако сте со кола ,мора да знаете, дека во Софиja има плава и зелена зона - плавата зона е от понеделник до сабота, докато зелената е от понеделник до петок. Плакja се со SMS или на човек директно. Во плава не можете да седите повеке от 2 саати, во зелена не повеке от 4 саати.
Дали може да се остави колата во плава зона и на човекот да му се плати за 5-6 саати однапред? Или нема таква опција? Муабетот ми е, доколку сакам да ја оставам колата некаде на повеќе време и да прошетам низ градот, каде би било најзгодно?
Дали може да се остави колата во плава зона и на човекот да му се плати за 5-6 саати однапред? Или нема таква опција? Муабетот ми е, доколку сакам да ја оставам колата некаде на повеќе време и да прошетам низ градот, каде би било најзгодно?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.