Собранието ќе расправа за името... втф?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
И не сфатив сега.. кој е текстот на “резолуцијата“, како гласи?

Ne se bara promena na ime nego razumen kompromis...Ke svatish podocna :)

разумен компромис е промена на име. грција не сака да бидеме македонци и да се викаме РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. со секој компромис се менуваат овие две!

[acko]®;1820673 напиша:
разумен компромис е промена на име. грција не сака да бидеме македонци и да се викаме РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. со секој компромис се менуваат овие две!

Koga nekoj drug pred G'uevski ja posochi dvojnata formula kako reshenie pred Bukuresht G'uevski ja odbi a odkoga mu dadoa shut karta vo samitot izleze so tvrdenje deka dvojnata formula e reshenieto iako pod toa se podrazbira po samitot deka e toa pogubno za pregovorite i zamrznuvanje na procesot...ama inaet bre inaet.

P.S. Ushte ednash razumen kompromis ne e promena na ime nego baranje reshenie i dogovor.Promena na ime i Kompromis se 2 razlichni raboti od koi G'uevski i Grcija ne gi razlikuvaat.

Ne se bara promena na ime nego razumen kompromis...Ke svatish podocna :)

Леле мајкоооооооооооооооооооооо

Змија да те апне или магаре да ти го бапне!

Разумен компромис:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Целава оваа работа е комуњарска иницијатива да се смени име додека Груевски е на власт за конечно вината да се насамари на негов грб. Не сум нити адвокат на груевски нити пак ми е идол, ама во борбата за името е единствениот на кој што му симнувам капа, му ги следам изјавите, едноставно е реален и размислува како Македонец кој што знае што значи името Македонија и каква светост содржи ова име во секоја поединечна буква

неможе референдум да се даде зш на референдум се решава - или или а овде се бара решение што сеуште не е смислено :tapp::tapp::tapp:
или слично

И не сфатив сега.. кој е текстот на “резолуцијата“, како гласи?

Ваљда повлекувањето на Димитров како претставник на претседателот е некаква резолуција за која расправаа:pos2:...мала шала.

Резолуцијава е да се продлжат преговорите со гејовите,и сега би требало подобро да биде бидејќи ќе имаме само еден преговарач и се ќе зависи од владата,а не како досега да имаме две спротиставени мислења кои им одеа во прилог само на гејците а никако нас :toe:

Pa shom ne razbirash deka kompromis i promena na ime se 2 razlichni raboti togash garant ne e do mene.

A кажи ми ти мене како ќе го постигнеш тој компромис со грција без промена на името, кога во грција единственото нешто што ја држи понастрана од социјални немири е силен национал-романтизам, дека тие се најстариот и најпаметниот европски народ и меѓу другото дека се што е од антиката до денес со име македонија е дел од само нивната историја и дека само тие го имаат правото да се идентификуваат со неа без разлика што на истата земја Македонија сме и ние родени и го имаме истит право.

Не ме сфаќај погрешно ама јас би бил најсреќен кога би имало такво решение без промена на името и покрај грчкиот национал-романтизам, кој е резултата на 50 годинаи перење мозок на население.
И те молам не ми кажувај дека грчкиот народ ќе си го стави прстот на чело, 50 годиниа пропаганда не се уништува туку така за ниту за 10 години.

Целава оваа работа е комуњарска иницијатива да се смени име додека Груевски е на власт за конечно вината да се насамари на негов грб. Не сум нити адвокат на груевски нити пак ми е идол, ама во борбата за името е единствениот на кој што му симнувам капа, му ги следам изјавите, едноставно е реален и размислува како Македонец кој што знае што значи името Македонија и каква светост содржи ова име во секоја поединечна буква

БЦ е ѕвер.Му симињам шајковача жими се.Пошто он неможел да смени нешо ќе го остае Грујо.Ах,мнооогу прозирно.
Иначе по политичкиве фоуруми не сум нешо рдовен,али ги следам.Вие не сте нормални.
Димитров многу убо рече,потребна ни е НАДПАРТИСКА платформа.Али тоа нема кој да го свати,како и да е,ќе се навратам на едно
1. Дали е вистина дека во Обединетите нации, во НАТО, во Европската Унија, во речиси сиот меѓународен сообраќај нашата држава ја викаат FYROM - БЈРМ?
2. Дали е вистина дека претседателот Глигоров депонирал изјава пред службени лица дека му е нуден поткуп за да го смени името на Република Македонија?
3. Дали е вистина дека Фрчкоски јавно напиша дека куфер со пари е донесен од Грција во Министерството за внатрешни работи кога тој беше министер, токму во времето кога му е нуден поткуп на претседателот?
4. Дали е вистина дека врз Глигоров е извршен атентат во времето кога Љ.Д.Ф. беше министер и кога на претседателот му е нуден поткуп?
5. Дали е вистина дека на денот на атентатот Собранието всушност требаше гласа за измена на државното знаме затоа што претходно имаше дил за тоа помеѓу СДСМ и Грција?
6. Дали е вистина дека истрагата откри (а потоа се забошоти) дека “фиќото” што го запре автомобилот на претседателот за да биде изложен на експлозија припаѓал на службеници на МВР?

Кујзнае како ќе ни го забошотат преименувањето сега.
Глеам 95 имаше и протести и каменувања и сл.
Глеам ниеден политичар од таа гарнитура не остана заради тоа што граѓаните му пресудија на избори пошто ни го сменија и името и знамето.
Фино!!!!
Свиркајте си...

Pa shom ne razbirash deka kompromis i promena na ime se 2 razlichni raboti togash garant ne e do mene.
Ти се читаш бе???Дај уклучи малку тоа малку мозоче шо го имаш пред да пишиш вакви глупости.

Ти се читаш бе???Дај уклучи малку тоа малку мозоче шо го имаш пред да пишиш вакви глупости.

Od takvi kako tebe najteshko mi doagja da moram da se povtoruvam i ne e bitno jas dali sum go ukluchil boljerot ili ne tuku bitno e koj i kade ni ja vodi drzhavata...se dodeka gleash vo tugjiot dvor pred svojot ne zasluzhuvash da mi se obrakjash.

Нешто болен е дечково, му треба итна трансплатација на мозок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom