Со што најчесто го мачкате лебот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мари
  • Време на започнување Време на започнување
Те сваќам, али ако некој се препуцава за тоа со шо начесто го мачка лебот, лоша е работава...тогаш замили на тема - Шо најчесто ручате - шо би имало. Не верувам во тоа.

Не ми го повреди егото Крт, јас сум за стандард македонска комбинација - Ајвар и кисело млеко :)

Кога го нема неговото величество домашен Ајвар, поевтино е да купиш паштета макар од Аргета, отколку нашиот "теглиран" ајвар или онаа словенска глупост т.н. Ајвер.

sasence19 напиша:
so puter i med i nakraj ciment.

Нели ти крцка кога јадеш?

Иначе, за крај - подобро е да сум буквалист отколку елитист - јас лебот најчесто т.е. секогаш го мачкам со нож.

Со многу работи.
Ако го мачкам со маргарин, поубаво ми е да ставам и некаков мармалад над тоа ... ништо подобро!:vozbud:
Најчесто го мачкам со паштета т.е. си мацкам, мака ми да мачкам дека јадам тазе леб, а се рони кога е таков.
Друго ... па ајвар послабо (а кога е со ајвар морам салама над тоа да ставам), еуро крем исто послабо, со мајонез скоро никогаш и така ...

A zasto go izbegnuvate lebot,izbegnuvajte go beliot,rzaniot e bas za dieta i plus koga go stavas na toster dobivas ubav vkus.Inace jas leb hmm go jadam so margarin,kecap,tolcena sol,puter od kikiritki i hmmm pire od naut od koga ne sum pravel

Pa normalno

Дивајн напиша:
Со многу работи.
Ако го мачкам со маргарин, поубаво ми е да ставам и некаков мармалад над тоа ... ништо подобро!:vozbud:
Најчесто го мачкам со паштета т.е. си мацкам, мака ми да мачкам дека јадам тазе леб, а се рони кога е таков.
Друго ... па ајвар послабо (а кога е со ајвар морам салама над тоа да ставам), еуро крем исто послабо, со мајонез скоро никогаш и така ...

Pa toa mi se svigja EDNOSTAVNOST pozdrav:)

Зависи од сезона..

Кога има ајвар, со ајвар, и одозгора некое сиренце ради шмек lol..

Ако има некое квалитетно квалитетно саламче и крставиче
редовно го мачкам со мајонез, (повкусна комбинација амин)

А сега пошто нема ништо од тоа погоре, Аргетата ми е во процес на внушувањe :violent1:

ммммм Аргетааааааа ммммммммм....упс да не ме виде некој што правев? :D

Дефинитивно аргета, ајвар (коа има) мармалад....рееетко путер и мајонез....

Маргарин,паштета,ајвар златната тројка,ова највеќе го преферирам да го користам за мачкање.Поретко се дешава да смачкам и некоја кришка еурокрем или пак џем.

zdenka, mlecen namaz, margarin.. nesto mlecno! :)

Serpico напиша:
Значи да се разбереме...леб смееме само со маргарин (и ајвар-во сезона) да мачкаме, затоа што сме македонци.

Ајде и јас да се направам енглез... јас мачкам леб најчесто со кашкавал (холандски), пршута (хрватска) и кечап (словенски). Притоа пијам јогурт (италијански) во америчка шоља.

За крај како десерт, јадам турска баклава.

Еј, а дали е на ниво паштета од 19 денари да мачкам на лепче?

:zver: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :zver:

zavisi koga kako, nekogas so margarin, nekogas so pasteta, nekogas so krem...

Во последниве година - две, со ајвар, ама во последно време ме фаќа иштав за лепче со маргаринче и мармалатче - од тоа домашното...Мераци...

Стандард-со маргарин, а сакам и паштета. Со мајонез намачкано лепчето не ми е убо,а не преферирам многу ни еурокрем или џем зошто не сум многу по благото.

Надвор од тема (или оф топик):Дали ке ослабам ако го избегавам лебот, пошто прочитав дека многу чупиња на форумов го избегаваат.

Со маргарин и ништо друго ммм..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom