Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Штом толку рипаш сега АБЦ, зашто тогаш не рипаше кога не сменија во ФИРОМ и тоа без референдум без ништо.
Поентата ми е, да се види што нуди документот, премиерот прв пат и потегна и прашањето на Македонците во Грција, мене ми се чини дека Груевски е добар играч секој потег му е добро испланиран.
Како ли да е, пред да донессеме некоја одлука треба добро да размислиме, да ги отврлиме политичките убедувања и сложно да застанеме зад името. Се додека има минирања од типот вака или онака - ништо не правиме.
Кој е овде да го замениме ПЈР Македонија со Северна Македонија???

podobro e so Makedonija na sever...., ako veke menuvate...sto e samo po sebe KATASTROFA....Makedoncite gi pravi SVETSKI MIFKI...nikoj, nikogas, nikade, ne smenil ime na drzava po zelba na nekakvi pederi i pedofili....mozebi ....eventualno...... samo kako rezultat na potpoln voen poraz...mozebi....

Ovie shto go branat Gligorov go zaboravaat toj fakt.Imeto ni e ПЈР Македонија .A za taa pridobivka-smena na imeto- se obiduvaat vinata da ja prefrlat na deneshnata vlast.

Името не ни е ПЈР Македонија,или ти така сакаш да ни биде?Името ни е Македонија и така треба да остане.Се разбира дека секој што не го прифаќа тој факт треба да биде непожелен во државава.![]()
Prefrlanje na vinata Concrete e vo zborovite "Grujo i kompanija KE GO SMENAT IMETO".Zaboravame deka site "pregovachi" od potpishuvanjeto na "privremenata spogodba" do denes se obiduvaat da gi ublazat katastrofalnite posledici od "GAFOT" na Gligorov.

Shto sakam jas ili shto sakash ti e nebitno.Zboruvame za ime ПЈР Македонија prifateno od togashniot Predsedatel na drzavata-GLIGOROV,odobreno od Makedonskata vlada i Parlament.

За каков црн ГАФ овде станува збор..а???
Тоа НАСЕКАДЕ (во нормални земји...разбира се) се нарекува НАЦИОНАЛНО ПРЕДАВСТВО...а се знае и казната..
ХХХХХХХХХ..и екскомуникација од Македонската Историја....
![]()
PA STO SE CEKALO...................DO PREKUZADUTRE...... ?????

само мало потсетување... ПЈРМ е привремена референца, а Северна Македонија би било крајно име... послем ебење, нема каење...
Едно време ...ме критикуваше за намерата за дератизацијата во МК?
Одговорот на твојата дилема погоре ...лежи во една народна и поучна гачка..сигурно ти е позната...
Како и кога тоа некој од глувците ќе му го врзе(л) ЗВОНЧЕТО на МАЧОРОТ кој спие(л)...за да знаат кога и навреме да побегнат...
![]()

“Привремена“ референца се додека не се изнајде НОВО крајно име.
А до тогаш сме ..“пјрм“.
Во договорот од 95’ “ПЈРМ“ се ОБВРЗУВА да изнајде КОМПРОМИСНО решение на името. Или во кратки црти- ДА ГО СМЕНИ ИМЕТО.
Ете тоа се “привремените“ придобивки од Кирос,Денкос и остала багра.
  vo meguvreme ili nekoj ne gi kazal site detali...ILI NEKOJ NE DUPI....kade saka...sto ni dava pravo da MENUVAME PRIOD , normalno ,ako sme kadarni... 
Најнова финта на медијаторите за промена на името е дека во идентитетот и јазикот засега нема да чепнат.“Окекераени“ многумина Македонци нема да согледаат дека со самата промена на име,автоматски се губи потребата од постоење на еден таков народ и еден таков јазик како Македонскиот.Погледнете ги Курдите во Турција,Ирак или Иран изгинаа да создадат држава според својот идентитет.Такви ќе станеме и ние доколку го прифатиме најновиот ко-предлог на Хазрскиот медијатор.
![]()
 DERATIZACIJA... nema nikakva vrska so HIRURGIJA.....
Da kazeme : NEKOJ NE ZAEBAL...., no i kako PJRM mozevme ponataka ....pa posle 150 god ke se stopese toa PJ...vo meguvreme ili nekoj ne gi kazal site detali...ILI NEKOJ NE DUPI....kade saka...sto ni dava pravo da MENUVAME PRIOD , normalno ,ako sme kadarni...
![]()
Заради нашите "мудри" политичари го имаме она ПЈР Македонија и сме доведени во ситуација да мора да менуваме име на држава.Сами си ја зготвивме оваа горка каша која сега мора да ја сркаме,сакале или не.Никој овде не смее ни да се праша за нешто такво,финтите од типот на замена за привремената референца се веќе видена работа.Единствено што може е да се организира референдум за тоа дали да се престане со употребата на привремената референца БЈР,а името Македонија е еднаш дадено и никогаш неменливо ни од Гвујо ни од Бранко ни од Киро или од Спиро,не е Македонија пес па секој да го именува кога ќе му текне со организирање на референдуми или со пикање пари во џебот.![]()
Toj shto ne zaebal ,za del od zitelite na Makedonija ne NE ZAEBAL ,go izbraa 1994 povtorno za PREDSEDATEL -vo toa Concrete lezi celata "kvaka".Vo normalen svet negoviot povtoren izbor znachi soglasuvanje so negovite dela.Nepokrenuvanjeto negova odgovornost do den deneska im odi vo prilog samo na Grcite i ostanatite koi sakaat Makedonija da ja nema.
ps.prochitaj mu go najnovoto intervju -besilka na kameniot most zanego ke e nagrada.
Vo minatiot broj na "FOKUS":
"Исто така, знам и за пратеници од последниот собранисики состав, кои не можеа да ја добијат Спогодбата од МНР, затоа што , замислите, таа преставувала “ државна тајна“!? Сево ова е непријатно за кажување, меѓутоа не смее да се премолчи, ако ништо друго, тогаш барем за да стане појасно, со какви луѓе сме тргнале во битка со Грците."
Менуваме приод точно, а дали сме кадарни ќе дознаеме наскоро.
Договорот мора да се прекине, меѓутоа што станува со Македонија како членка на ООН под “привременото“ име, дали го губиме и членството со прекинувањето на разговорите,да не се одрази како што не посакуваме па да испадне дека Косово е признаено од повеќе земји отколку ние![]()
Али јбг... тераме понатаму!
Не само СДСМ што не се заинтересирал туку и ДПМНЕ не пројавило никаков интерес за таа спогодба но сеуште преговара според таква не ратифицирана спогодба која не е валидна за преговори.Тука ви е текстот на времената спогодба..а која сдсм не се ни заинтересирал дека грците не ја ратификувале во парламентот..со што се прави правна празнина..по системот кој како ќе го толкува тоа..според меѓународното право..а кое за мене е непозната работа..
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=89247
:nesum: