Со промена на името безвредни се идентитетот и јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
...................od se najsmesno e spomnuvanjeto na notornata glupavost..: DEKA NIKOJ NEMA DA CEPKA VO KORISTENJETO NA IMETO MAKEDONIJA "ZA PO DOMA"............. neznam sto e rabotava.....tolku se glupavi, tolku sme glupavi ili.................... ???? :)
Gwujo misli da stane od masa , ili mu treba pomos...... ???? Pa neli nema ni nedela od AKLAMATIVNITE IZBORI SO JASNI PREMISI.....

А кого го интересира внатрешна употреба,можеш и будала дома да си се нарекуваш.
Штом толку рипаш сега АБЦ, зашто тогаш не рипаше кога не сменија во ФИРОМ и тоа без референдум без ништо.
Поентата ми е, да се види што нуди документот, премиерот прв пат и потегна и прашањето на Македонците во Грција, мене ми се чини дека Груевски е добар играч секој потег му е добро испланиран.
Како ли да е, пред да донессеме некоја одлука треба добро да размислиме, да ги отврлиме политичките убедувања и сложно да застанеме зад името. Се додека има минирања од типот вака или онака - ништо не правиме.

...................od se najsmesno e spomnuvanjeto na notornata glupavost..: DEKA NIKOJ NEMA DA CEPKA VO KORISTENJETO NA IMETO MAKEDONIJA "ZA PO DOMA"............. neznam sto e rabotava.....tolku se glupavi, tolku sme glupavi ili.................... ???? :)
Изгледа не тренираат за во (БЛ)Е.У. :tapp:
Вакви глупости не заслужуваат воопшто коментар.

Штом толку рипаш сега АБЦ, зашто тогаш не рипаше кога не сменија во ФИРОМ и тоа без референдум без ништо.
Поентата ми е, да се види што нуди документот, премиерот прв пат и потегна и прашањето на Македонците во Грција, мене ми се чини дека Груевски е добар играч секој потег му е добро испланиран.
Како ли да е, пред да донессеме некоја одлука треба добро да размислиме, да ги отврлиме политичките убедувања и сложно да застанеме зад името. Се додека има минирања од типот вака или онака - ништо не правиме.

Подцртаново би требало да биде основа...на која ќе се повикуваат сите во иднината која ни престои...
Само со слога..во нови победи..
:toe:

Aбе Окото Сакато уште бил жив :)
Видете што кажува...
"Според мое мислење и длабоко убедување, за прашањето за името на нашата земја не е можен никаков компромис, освен она што ние своевремено го предложивме и во најшироката јавност е познато како двојна формула. Не можеме да ја присилиме Грција да не' именува како што сакаме ние. Затоа се водат разговори за изнаоѓање заеднички прифатливо решение. Инаку, крајно понижувачки би било, и тоа под најниските граници за самопочит и човеково достоинство, ако се прифати друга држава да ни наметнува име или да се прифати таа иста друга држава да им наметнува на трети земји како тие ќе не' именуваат. Прифаќање на грчките позиции околу ова прашање од трети земји е понижувачко и за нив самите."
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Овој Словенот како пак да сака да биде друже председниче ...:pos2:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=2F5C0BB7E130A3419954F12A0E7D76DE

mislam deka NIKOJ NE MINIRA IME....postojanoto povtoruvanje na ...pretezno zakoraveni VMR-ovci na GAFOT na Gligorov i drustvo, ne vodi nigde...za niv si kazuva istorijata sto ima da kaze.....(ako ima istorija).....ne fatija na spienje ..i tolku.....SEGA SME BUDNI...OKOKORAVENI, sest banki vo ocite.....tegli teleskopi imame staveno....
.....e......... za da IMA ISTORIJA treba sega Gwujo da bide CVRST,JASEN I GLASEN.....
KAKO BE MOZE NEKOJ MAKEDONEC DA MINIRA MAKEDONSKO IME ,NACIJA,JAZIK ...ISTORIJA????
Takvi NEMA, osven ,ako nekoj ne gi bara so NEKOJA NAMERA....
...vo najgolem del, ako ne site : mrcenja,zanovetanja i sl. na site ovde mrcatori,gnjavatori, mapetovci i uste kako ne nareceni : se sostoi vo duvanje vo kiselo mleko.... ZA DA NE NE IZGORI po nekoe cudo.......site vo nadez deka Gwujo nema tolku GOOOLEMA ZELBA da go KOPIRA Gligorov&co....... tolku na taa tema.....barem od mene...

Aбе Окото Сакато уште бил жив :)
Видете што кажува...
"Според мое мислење и длабоко убедување, за прашањето за името на нашата земја не е можен никаков компромис, освен она што ние своевремено го предложивме и во најшироката јавност е познато како двојна формула. Не можеме да ја присилиме Грција да не' именува како што сакаме ние. Затоа се водат разговори за изнаоѓање заеднички прифатливо решение. Инаку, крајно понижувачки би било, и тоа под најниските граници за самопочит и човеково достоинство, ако се прифати друга држава да ни наметнува име или да се прифати таа иста друга држава да им наметнува на трети земји како тие ќе не' именуваат. Прифаќање на грчките позиции околу ова прашање од трети земји е понижувачко и за нив самите."
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Овој Словенот како пак да сака да биде друже председниче ...:pos2:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=2F5C0BB7E130A3419954F12A0E7D76DE

Тешко батка...тешко..
Сега настапува ПЕРИОДОТ наречен и ДЕРАТИЗАЦИЈА... на Државата на Македонците..од преостанатите стаорци и сегако глувци...
:toe::nesum:

Тешко батка...тешко..
Сега настапува ПЕРИОДОТ наречен и ДЕРАТИЗАЦИЈА... на Државата на Македонците..од преостанатите стаорци и сегако глувци...
:toe::nesum:

ti pak nekoi DERATIZACII... :)...a be gluvcite,staocite i slicno odamna go imaat napusteno brodot koj pocnal da tone.........zatnuvajte toa dupkite......inaku otidovme na dnoto......
.................Makedoncite se veke tolku deratizirani... ...sto treba so ZAKON DA SE ZASTITAT kako ZAGROZEN VID....

ti pak nekoi DERATIZACII... :)...a be gluvcite,staocite i slicno odamna go imaat napusteno brodot koj pocnal da tone.........zatnuvajte toa dupkite......inaku otidovme na dnoto......
.................Makedoncite se veke tolku deratizirani... ...sto treba so ZAKON DA SE ZASTITAT kako ZAGROZEN VID....

Секоја дератизација е само чекор кон почиста човекова околина..и е непрекината работа..затоа стално ја споменувам....:pos2:
И тие не се загрозени..само се сведени на прифатлив број..за да не се наруши македонскиот еко систем..:tapp:
:toe:

Почнаа со народни поговорки и доскочици.

Кој е овде да го замениме ПЈР Македонија со Северна Македонија???

podobro e so Makedonija na sever...., ako veke menuvate... :) sto e samo po sebe KATASTROFA....Makedoncite gi pravi SVETSKI MIFKI...nikoj, nikogas, nikade, ne smenil ime na drzava po zelba na nekakvi pederi i pedofili....mozebi ....eventualno...... samo kako rezultat na potpoln voen poraz...mozebi....

Кој е овде да го замениме ПЈР Македонија со Северна Македонија???

Ovie shto go branat Gligorov go zaboravaat toj fakt.Imeto ni e ПЈР Македонија .A za taa pridobivka-smena na imeto- se obiduvaat vinata da ja prefrlat na deneshnata vlast.

Ovie shto go branat Gligorov go zaboravaat toj fakt.Imeto ni e ПЈР Македонија .A za taa pridobivka-smena na imeto- se obiduvaat vinata da ja prefrlat na deneshnata vlast.

............ajde vancev sega i ti od preku barata....KAKO MOZE DA BIDE GREVOT NA GLIGOROV obvinuvanje na denesnata vlast?????
...denesnata vlast sama sebe se obvinuva sto dosega POENERGICNO ne rascisti so grevot i gresnite.....
................a vina t.e KONECEN GREV...dali ke ima ili nema da ima...ke vidime vo tekot na narednite 1-2 meseca :)...........nie ovdesnite lokalni grevcinja......

............ajde vancev sega i ti od preku barata....KAKO MOZE DA BIDE GREVOT NA GLIGOROV obvinuvanje na denesnata vlast?????
...denesnata vlast sama sebe se obvinuva sto dosega POENERGICNO ne rascisti so grevot i gresnite.....
................a vina t.e KONECEN GREV...dali ke ima ili nema da ima...ke vidime vo tekot na narednite 1-2 meseca :)...........nie ovdesnite lokalni grevcinja......

Prefrlanje na vinata Concrete e vo zborovite "Grujo i kompanija KE GO SMENAT IMETO".Zaboravame deka site "pregovachi" od potpishuvanjeto na "privremenata spogodba" do denes se obiduvaat da gi ublazat katastrofalnite posledici od "GAFOT" na Gligorov.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom