Со какви луѓе ви е полесно да се зближите - со отворени или срамежливи ?

Со средни :) нити со премногу отворени-нити со премногу затворени. Златна средина што рекле.

Мене, искрено, со отворени и комуникативни луѓе ми е многу полесно да се зближам. Но, не премногу смели или дрдорковци, хехехе. Секоја почит за тивките и повлечени луѓе, покрај такви има повеќе peace and quiet.И мистерија, секако. Сакате да бидете иницијатор на врска / другарство или да бидете освоени ?

Полесно ми е да се зближам со тивки луѓе бидејќи јас сум таа што секогаш збори и збори и збори и ми нема крај.Убаво им е да ме слушаат и секако по толкава опуштеност и тие го земаат мојот пример,сега сите сме си исти,дрдорковциfiksna:

А за врска е друго.Тогаш јас не сум иницијаторот и сакам да бидам освоенаofofof:

Со отворени личности, што се осеќаат опуштено, што сакаат да зборуваат. Со нив оди многу полесно, отколку со некои срамежливи кои се срамат да гукнат нешто.

poveke mi odgovara so otvoreni luge da se zblizam.zasto tie sto molcat isto kako da ne sakaat da komunicirat so svetot.iako priznavam i jas sum zborlesta

definitivno polesno mi e da se zbižam so komunikativni luge. a znam kako e da bides sramežliv poso jas bev i sega mi e krivo sto porano ne se otvoriv. a sega samo zboruvam no i slusam sekako. nekogas sakam da sum osvoena ama nekogas sakam i da sum inicijator zavisi od toa kako sum raspolozena, no za zal mnogu cesto mi se sluciva da se vrati sramežlivkata od detstvoto no samo koga nekoj mnogu mi se sviga ama rabotam na toa

Свеедно. Можем да се прилагодим на околностите. Знам и со едните и со другите (=

Поише сакам да се дружам со комуникативни луѓе шо знаат да се отворат пред тебе...скроз искрени да бидат=)))
А не од оние шо дрндаат цело време а ни самите не се свесни шо зборат. Тресат глупости...и никој друг не слушаат шо сака да каже...уффф...ми се иде да им ја исчупам косата!!!:tapp:
Ај забегав...=)))ме сфативте...се надевам :nesvest:

Mnogu polesno i pobrzo se zblizuvam so otvoreni lugje, so sramezlivite mi treba poveke vreme za da se zblizam. Mozebi mi e polesno so otvorenite bidejki jas sum posramezliva i na nekoj nacin tie se tie od koi zavisi dali ke se zblizam ili ne. Ali ne sakam ni da se nekoi epten drdorkovci i od niv da ne doagjam na red da kazam nesto.

Јас сум срамежлива, а пошо спротивностите се привлекуваат тогаш би рекла со отворени луѓе:)...
да има барем шо да се кажи.., вака можам и со срамежливи(дури повеќе од мене) да се зближам ама треба време..

Отворени секако!!! Неможам да се запознаам со некој на ко му праам муабет и ме буља како теле некое и срам му е да каже нешто

Со отворени, повеќе комуницираат. Зошто јас сум така посрамежлива и ако имат уште некој посрамежлив и ајде кој ќе проговорит прв.

И со двата. Со комуникативните е лесно затоа што се отворени и дружељубиви, а знам како да им пристапам на срамежливите...:pipi:

Мислам дека и со двата типа.Пошто ја зависи од моментот може да бидам и ја срамежлива а може и ептен комуникативна така да лесно се снаогам и со двата типа.

Отворените и комуникативните луѓе побрзо и поотворено кажуваат работи за себе.
Аа, бидејќи за да бидеш близок со некој, треба добро да го познаваш, I'd go with the first ones: отворените.
Но тоа не значи дека не им давам време на срамежливите да кажат нешто за себе.

Јас лично сум отворен кон другите, што никако не значи дека полесно ми оди со нив... Едноставно, јас си се претставувам каков што сум пред другите, за потоа пополека (или побрзо :D) и тие да ги отворат картите... Не би сакал да ги делам личностите според тоа дали се отворени или срамежливи, it's just the way they are.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom