Со какви луѓе ви е полесно да се зближите - со отворени или срамежливи ?

Еве ќе ти наведам пример. Имам еден колега прекомуникативен и кога ќе го прашам зошто го прави тоа во секое ново друштво, вели дека тоа му бил најдобриот напад од мене, бидејќи јас, со мојата молчаливост и трпение ќе сум го убиел во поим.
Зарем запознавањето со нови пријатели е борба ?
Зарем умереноста е лоша ?
Зарем искреноста е лоша ?
Не би рекол, бидејќи никогаш не сакам да донесам одлука, кој каков е после првиот пат на запознавање. Ми треба повеќе време, за да донедам одлука дали сакам да се дружам со некој или не.
Мое мислење. Извини, можеби е погрешно. :smir:

Фино размислуваш. Прекомуникатвните луѓе можеби имаат проблем да ги продлабочат пријателствата. Често се растрчани на сите страни или пак зборуваат а не слушаат.

Тешко е да се има време за сите пријатели. И за оние од тесниот круг, и за оние што се во втор план. Но, како и да е, пожелно е да се има пријатели затоа што утре не знаеш кој ќе ти сврти грб.

Не можат така да ги класифицирам тие со кој се дружам, ако ми се допаѓаат ќе се зближам со нив без разлика дали се опуштени или не. Имам пријатели кој што уста не затвораат два саата и некој што за два саата само здраво кажал и подеднакво да се сложувам со нив. До карактерот на човекое, не ги делам на такви. Повеќе ги делам на шупаци и идиоти што не знаат да се дружат и кул луѓе што немаат комплекси.

Највише што сакам е кога седам со девојчиња што се отворени и нормално многу повеќе ми оди муабетот со такви девојчиња.Доколку е девојчето затворено не се ни обидувам многу многу да и направам некој муабет.

Па не би рекла дека зближувањето ми е полесно со затворените и срамежливи луѓе, ама дефинитивно ми е повистинско и подлабоко, затоа што да бидам искрена, прекомуникативните и еуфорични луѓе не знаат баш за поврзаност, барем не за некоја подлабока.
Инаку и јас сум некој сангвинико-меланхолик, па можам да направам муабет со секој, ама не и да се зближам. Подлабокото продирање не доаѓа така лесно кај мене...pleasure delayer, што ќе правиш :toe:

Мене, искрено, со отворени и комуникативни луѓе ми е многу полесно да се зближам. Но, не премногу смели или дрдорковци, хехехе. Секоја почит за тивките и повлечени луѓе, покрај такви има повеќе peace and quiet.И мистерија, секако. Сакате да бидете иницијатор на врска / другарство или да бидете освоени ?

Зависи од расположението. Некогаш јас сум си тивка и луѓето треба да ме освојат, некогаш пак сум расположена до максимум и никој не може да ми оддолее:kesa: Во прицип сакам нити многу отворени, ниту многу срамежливи. Ме нервираат нападни луѓе што знаат се, сакаат да кажат се, да прашаат се... ама па и ме нервираат некои што треба да им влечеш зборови од уста... Што знам... инаку повеќе сакам да бидам иницијатор затоа што така јас имам контрола над ситуацијата и муабетот па не може да ме погодат со некое незгодно прашање или тема за која што не сакам да зборувам:toe:

Ja majkata! So shto ve hranat doma be? Poarno se stapuva vo kontakt so nekoj shto neznae ili nemoze da zbori? Auuuu pazi molim te (jos uvek volim te!). Sedni na masa da piesh kafe ili na vechera i nema da znae da vi kaze shto saka niti kako saka niti zashto, pa sami se trudite da vi bide interesno. Ali sepak dechkoto/devojkata ke bide iskrena i toa shto go misli od srce go misli. Ima iljadnici drugi nachini da procenite koj kolku e iskren i realen, koj kolku e pameten ili glup i koj kolku e bogat ili siromav(ova e za extremnite sluchai!).
Chekaj malce: 'ako preku ubav dijalog ne se procenuva koj kolku vredi kako poinaku AM?' Znachi ako kutam jas i nishto ne kazuvam kako ke procenite?
Demek toj shto kuti potsainstven e, pointelegenten- razmisluva. Ova DA! No razmisluva shto da kaze i od 2 zbora da go odberi podobriot! Toplata voda odamna e izmislena neli?
A pazi shto prochitav pogore: Tie komunikativnite bile lesni, nemozele da gi prodlabochat prijatelstvata i ustata im zbori nosot im slsuha(ama barem ima shto da se slushne). Bash naprotiv, Cel zivot sum stardal od luge ne za luge! Aj chao sega za sega...................... dodeka otvorime dijalog, ako ima nekoj pokomunikativen.....

Ja majkata! So shto ve hranat doma be? Poarno se stapuva vo kontakt so nekoj shto neznae ili nemoze da zbori? Auuuu pazi molim te (jos uvek volim te!). Sedni na masa da piesh kafe ili na vechera i nema da znae da vi kaze shto saka niti kako saka niti zashto, pa sami se trudite da vi bide interesno. Ali sepak dechkoto/devojkata ke bide iskrena i toa shto go misli od srce go misli. Ima iljadnici drugi nachini da procenite koj kolku e iskren i realen, koj kolku e pameten ili glup i koj kolku e bogat ili siromav(ova e za extremnite sluchai!).
Chekaj malce: 'ako preku ubav dijalog ne se procenuva koj kolku vredi kako poinaku AM?' Znachi ako kutam jas i nishto ne kazuvam kako ke procenite?
Demek toj shto kuti potsainstven e, pointelegenten- razmisluva. Ova DA! No razmisluva shto da kaze i od 2 zbora da go odberi podobriot! Toplata voda odamna e izmislena neli?
A pazi shto prochitav pogore: Tie komunikativnite bile lesni, nemozele da gi prodlabochat prijatelstvata i ustata im zbori nosot im slsuha(ama barem ima shto da se slushne). Bash naprotiv, Cel zivot sum stardal od luge ne za luge! Aj chao sega za sega...................... dodeka otvorime dijalog, ako ima nekoj pokomunikativen.....

Исправка. Погоре не пишува дека комуникативните се оние што се лесни, туку пишува за оние што само шират пријателства, имаат широк круг на пријатели, а не знаат да ги задржат. Оние кои зборуваат, а ништо не кажуваат во друштвото. Од таквите немаш слушање, поткрепа и храбрење. Попрво би ги добила од оние кои молчат.А за молчеливите, ах...Тешко ми е и мене со такви. Ама сепак ги почитувам и таквите темпераменти. Мора да постојат и такви. Колку ио да ни е тешко на позборливите да тегнат нон-стоп во разговорот. Хм.Мачно е, навистина. Поздрав до тебе!

Исправка. Погоре не пишува дека комуникативните се оние што се лесни, туку пишува за оние што само шират пријателства, имаат широк круг на пријатели, а не знаат да ги задржат. Оние кои зборуваат, а ништо не кажуваат во друштвото. Од таквите немаш слушање, поткрепа и храбрење. Попрво би ги добила од оние кои молчат.А за молчеливите, ах...Тешко ми е и мене со такви. Ама сепак ги почитувам и таквите темпераменти. Мора да постојат и такви. Колку ио да ни е тешко на позборливите да тегнат нон-стоп во разговорот. Хм.Мачно е, навистина. Поздрав до тебе!
So koja pesna? :smir: :vozbud:
NE pishuva ama taka deluva, me nervira nekad takvo mislenje koga nekoj ke kaze deka imale pomalku chustva ili iskrenost. Toa e.
Its just the way it is. Zadrzuvanjeto na prijateli ne e ednostrano taka? A i nekad e bolje da gi smenish site luge vo zivotot.:smir:

Со отворени најмногу можам да комуницирам.И со затворени можам ама според мене од нив треба да се пазиш.Зашто куче што лае не каса.

значи машките сакаат тивки девојчиња да ги освојуваат, а девојките сакаат да бидат освојувани, хммммммм Доброе што се сложуваме во нешто. Јас сакам кога луѓето се духовити и полни со хумор (и сатира), особено девојките.

Поинтересно ми е со срамежливи...:) Ама важно е сите да се искрени и јас сум отворена али не претерано да лупам глупости и да сум аут оф контрол...

Обожавам отворени..значи не глумење нешто,вадење зборови со клешта,срмежливи па штознам можеби...но пре сум за луѓе кои знаат што сакаат кои се скромни,кои стојат цврсто на земја,не се занесуваат јас сум овој и овој...се на се отворени мој конечен одговор

Pa se razbira povke se zblizuvas so otvoreni ,komunikativni i interesni luge neznam za vas no ova go kazuvam za mene posto i jas sum takov :) hehe poz do vas srekna nova godina :salut:

Со какви луѓе ви е полесно да се зближите - со отворени или срамежливи ?

-Насловот малце штрчи. .. нормално со отворени. .. само кај срамежливите е потребно трепение и малце време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom