Снукер

• Креатор на темата Креатор на темата shadow_rr
  • Време на започнување Време на започнување
Марк Вилијамс го победи Шон Марфи во полуфиналето...
Ептен ми се напраи ќејф шо тепа Вилијамс, реков готово е коа ја напраи серијата Марфи до 8-6 :nesum:. Браво за Вилијамс, а и за Хигинс кој се враќа во голем стил по суспензијата, иако Џон е голем фаворит се надевам дека ќе гледаме интересен дуел. Во 2000та играа исто овие двајца во финалето на UK Championship победи Хигинс со 10 - 4. Последен пат кога ги одмериле силите во финале беше во 2006та на China Open Вилијамс го доби тој меч во одлучувачки фрејм со 9-8.

Враќање за Хигинс какво што само можеше да посака :)
Финалево против Вилијамс беше меч за во историјата :):)

Не знам за вас останатите, но јас во недела, 12 декември 2010, и на околу 40 минути по полноќ во понеделник, 13 декември 2010, сведочев на прекрасен снукер.

Играње до последен фрејм, токму таков снукер сакам, каде што победата на крајот ќе се брои во освоени бодови, а не во фрејмови, барем кога е во прашање пресметка помеѓу вистински великани на снукерот како Хигинс, О'Саливен, Хендри, Дејвис, Вилијамс, Марфи, Селби, Робертсон, и многу други.

Марк Вилијамс го водеше Џон Хигинс со 9:5, за да Хигинс освои 4 фрејмови по ред и израмни на 9:9 и играа до последен одлучувачки фрејм.
19-от фрејм, кој беше одлучувачки, го освои Џон Хигинс, кој по ова негово, трето по ред во неговата кариера, освојување на Британскиот Шампионат во Снукер, повторно ќе се најде на позицијата број 1 на листата на Светската Снукер Асоцијација на најдобри професионални играчи на снукер, по ревизијата која ќе следува оваа недела.

Британскиот Шампионат во Снукер 2010 беше од огромно значење за Хигинс, бидејќи јавно призна дека е одлучен Новата Година 2011 да ја дочека како најдобар професионален играч на снукер во целиот свет, односно на позицијата број 1 на листата на Светската Снукер Асоцијација на најдобри професионални играчи на снукер.

После 6 месечна суспензија, победа во шампионат во снукер која силно ќе одекне низ светот на снукерот, очајнички му беше неопходна на Хигинс за да, како што и самиот тој кажа, ја поврати својата чест и го исчисти своето име, после аферата за поткуп која му беше подметната во мај 2010, и сега ја извојува таа победа.

Иако, како што и самиот Хигинс кажа, не му е баш многу до славење иако победи, бидејќи неговиот татко е болен, да даде Бог да оздрави.

Секоја му чест и на Марк Вилијамс, никогаш не сум го видел во толку добра форма, иако на крајот изгуби, сепак и двајцата одлично играа.

UK Masters 2011

Од 8 јануари 2011 до 15 јануари 2011
во лондонската Вембли Арена.

9 јануари 2011
Прв ден:
Марк Селби 4:6 Марк Кинг;
Али Картер 5:6 Питер Ебдон.

10 јануари 2011
Втор ден:
Марк Вилијамс 4:6 Динг Џунхуи;
Џон Хигинс 4:6 Граем Дот.

Една работа што имам забележано кај речиси сите Masters турнири во снукер е тоа што многу често фаворитите губат,
дали се преценуваат себеси, па затоа на крајот губат, или Masters го сметаат чисто само како тренинг,
па затоа не тренираат доволно, па на крајот губат.

Сите што изгубија на првиот и на вториот ден на UK Masters 2011 беа фаворити,
затоа и ги има од левата страна на таблата со резултати.
Не се од левата страна затоа што биле мои фаворити,
туку затоа што кај конкретните мечови така беа прикажувани резултатите,
а во снукерот секогаш фаворитот е прикажан од левата страна на таблата со резултатите,
барем кај рангирните турнири, така имам забележано.

Слатка одмазда на Дот. :)

Утре ќе биде јако Саливан - Селби. Мој фаворит е Хендри но ќе има тешка задача против Робертсон.

Слатка одмазда на Дот. :)

Утре ќе биде јако Саливан - Селби. Мој фаворит е Хендри но ќе има тешка задача против Робертсон.

Мислиш ќе биде јако О'Саливен - Ален, бидејќи Рони О'Саливен ќе игра против Марк Ален,
а како што можеш да забележиш од пост #94, Марк Селби уште на првиот ден од турнирот изгуби со 4:6 од Марк Кинг.

А што се однесува до Хендри, факт е тоа дека типот е жива легенда, но многу слабо му оди изминативе 4 години.
Но многу интересно, па дури и смешно беше пред некоја година кога Робертсон го водеше Хендри на не помнам кој турнир,
но премногу се опушти до тој степен што на крајот Хендри го победи.
Во еден фрејм се изглупира, Хендри не успеа да му изнуди грешка, и баш кога почна Робертсон да ја чисти масата од
обоените топки, се изглупира со една од топките, не помнам со која конкретно, но топката му излета од масата со што
направи грешка и буквално му го подари фрејмот на Хендри кој победи во фрејмот, а подоцна и во мечот.

Да, на Марк Ален мислев не на Марк Селби. Инаку има уште добар снукер во Хендри, ќе биде интересно.

Да, на Марк Ален мислев не на Марк Селби. Инаку има уште добар снукер во Хендри, ќе биде интересно.

Во Хендри има прекрасен снукер, типот е снукер генијалец, на крајот на краиштата,
во моментов тој е најголемиот повеќекратен шампион со најголем број на освоени титули кој е жив,
со кариерите и успесите на покојните професионални снукераши не сум баш најдобро запознаен.

Хендри е супер, единствениот проблем кај него е тоа што многу слабо му оди изминативе 4 години,
не помнам да освоил некој рангирен турнир во изминативе 4 години.

UK Masters 2011

11 јануари 2011
Трет ден:
Рони О'Саливен 4:6 Марк Ален
Стифен Мегваер 4:6 Марко Фу

Уште двајца фаворити, за кои се очекуваше да ги победат своите противници во осмина финалето, беа поразени.

Марк Ален убаво кажа пред да започне мечот помеѓу него и
Рони О'Саливен дека е дојден во лондонската Вембли Арена за да победи.

Го водеше О'Саливен со 1:0, по што О'Саливен израмни на 1:1,
за да потоа Ален ги освои 3 фрејмови по ред и доминираше над О'Саливен со 4:1.
Потоа О'Саливен освои 3 фрејмови по ред по што успеа повторно да израмни, овој пат на 4:4.

Но Марк "Пиштолот" Ален демонстрираше дека истовремено му се восхитува на Рони "Ракетата" О'Саливен,
но и дека не се плаши кога игра против него, по што освои уште 2 фрејмови по ред и ја запечати судбината на присуството на О'Саливен на UK Master 2011.

Марко Фу го владееше Мегваер, прво со 1:0,
потоа Мегваер успеа да израмни на 1:1, а понатаму Фу доминираше над Мегваер со 5:1.
Мегваер успеа да освои 3 фрејмови по ред со што го намали водството на Фу на 5:4.

Десеттиот фрејм беше вистинска војна.
Кога остана само да се исчисти масата од обоените топки и по долга тактичка битка помеѓу Фу и Мегваер со жолтата топка,
Фу направи грешка со тоа што ја внесе розовата топка, и баш кога Мегваер имаше лесна жолта топка за внесување и се
очекуваше да израмни на 5:5 и да одиграат и последен одлучувачки 11 фрејм, Мегваер ја промаши жолтата со што ја
запечати судбината на своето присуство на UK Masters 2011.

Кога сте веќе кај снукерот еве ви една многу јака игра :)

http://warezhackerz.com/showthread.php?t=4061&pagenumber=

Стара е оваа, ја помнам од пред повеќе од 4 години, а и згора на тоа, само од горна камера се прикажува масата,
но самиот факт дека станува збор за стара видео игрица ги оправдува карактеристиките на истата.

За тие кои се заинтересирани за видео игрици за снукер и билијард, им ја препорачувам WSC Real 09,
ја има и за компјутер (PC), и за конзолите Nintendo Wii, Xbox 360 и PlayStation 3.

Од се срце им ја препорачувам на тие кои имаат Nintendo Wii конзоли, бидејќи новото Nintendo Wii направи
пуздер со најразличните контролери за пинг понг, јога, а исто така и со контролерот за билијард и снукер.
Тие кои што ќе купат оригинална копија од WSC Real 09 за Nintendo Wii со контролерот за снукер и билијард за Nintendo Wii,
им гарантирам дека нема да зажалат.

Замислете и јас гледам снукер и нормално фаворит ми е Рони О“Саливан, арно ама нешто ми изводи у последно време и како и да е нормлано дека идат нови сили млади момци пуни елан, али човекот ми е толку топ за гледање што незнам го бива ептен, Селби исто интересен, ми беше драг и човекот кој почина е сега врска немам како му беше името и стварно жално што си отиде човечето од овој свет. Интересна игра особено кога им се игра а не кога знаат да ја затупат една партија сто саати.

Замислете и јас гледам снукер и нормално фаворит ми е Рони О“Саливан, арно ама нешто ми изводи у последно време и како и да е нормлано дека идат нови сили млади момци пуни елан, али човекот ми е толку топ за гледање што незнам го бива ептен, Селби исто интересен, ми беше драг и човекот кој почина е сега врска немам како му беше името и стварно жално што си отиде човечето од овој свет. Интересна игра особено кога им се игра а не кога знаат да ја затупат една партија сто саати.

Покојниот професионален снукераш за кој зборуваш најверојатно е Алекс Хигинс, кој почина на 24 јули 2010, за кого јас пишав во пост #84.

А што се однесува до Рони, факт е тоа дека човекот е легенда и без разлика што планира за во иднина,
типот ќе остане легенда. Во 2010 го ослободија татко му од затвор, после 17 години кои ги одлежа иако беше осуден на
доживотна казна затвор за убиство, по што Рони кажа дека сега сака да помине што е можно повеќе време со татко му,
девојката и децата, поради што не тренира редовно.

Исто така, Рони во повеќе наврати има навредувано најразни личности, во 2010 кажа дека снукерот е "срање од игра",
во повеќе наврати има кажано дека планира да го батали снукерот и да се занимава со нешто друго, но без разлика какви се
неговите планови за во иднина и без разлика какви се неговиот карактер и неговиот темперамент, типот има направено доволно за да биде запамтен како легенда на снукерот, исто како Стифен Хендри, Стив Дејвис, Џими Вајт, а богами и Џон Хигинс би го ставил во оваа група легенди.

Алекс Хигинс исто така уште пред да почине беше легенда, како и уште многу други, но Рони О'Саливен и останатите
четворица кои ги спомнав претходно се живи легенди, не сум баш многу добро запознаен со биографиите, кариерите,
успесите и постигнувањата на покојните снукер легенди.

За Алекс Хигинс, неговите обожаватели почнаа да собираат пари за да му се вградат нови заби, бидејќи човекот веќе подолг
временски период беше без заби и на целата јавност и стана јасно дека доколку не му се вградат нови заби, човекот ќе
почине, бидејќи и онака беше силен зависник од пушењето цел живот, се бореше со ракот на грлото, а без нови заби,
деновите му беа избројани.
Самиот факт дека неговите обожаватели почнаа да собираат пари за да му се вградат нови заби на Алекс Хигинс зборува
повеќе од доволно за тоа колкава легенда беше човекот пред да почине, а да не зборуваме па за тоа колкава легенда е сега.
Бог да го прости !!!

UK Masters 2011

12 јануари 2011
Четврт ден:
Нил Робертсон 6:3 Стифен Хендри;
Шон Марфи 3:6 Џејми Коуп.

Прв пат на UK Masters 2011 да победи еден фаворит во осмина финалето, Нил Робертсон го победи Стифен Хендри со 6:3.

Шон Марфи, кој исто така беше фаворит, го следеше трендот на порази на фаворитите во осмина финалето и беше поразен од Џејми Коуп со 6:3.

Мечот помеѓу Марфи и Коуп беше вистинска драма.
Последен пат кога сум го видел Марфи да прави толку грешки беше во финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2008,
кога Марфи го победи Марко Фу со 10:9, играа до последен одлучувачки фрејм, но и двајцата правеа невидени грешки.
На крајот Марфи победи и го освои Британскиот Шампионат во Снукер 2008, но за жал, на UK Masters 2011 не го служеше истата таа среќа, иако и Марфи и Коуп правеа невидени грешки во нивниот меѓусебен меч во осмина финалето.

UK Masters 2011

13 јануари 2011
Петти ден:
Динг Џунхуи 6:2 Граем Дот;
Џејми Коуп 6:1 Марк Кинг.

Во првите два меча од четвртина финалето на UK Masters 2011 овој пат, фаворитите победија.
И Динг и Коуп непрекинато доминираа врз нивните противници во четвртина финалето на UK Masters 2011.

Во споредба со своите успеси и постигнувања во осмина финалето на UK Masters 2011, Граем Дот и Марк Кинг
не демонстрираа онаков снукер каков што демонстрираа во нивните мечови против Џон Хигинс и Марк Селби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom