Смс vs повик?

Смс или Јавување

• СМС

Гласови: 11 21,6%
  • Јавување

Гласови: 40 78,4%

• Вкупно гласачи
    51

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Што повеќе преферирате: да праќате пораки или да се јавувате?

Јас порано ептен праќав пораки и ретко се јавував, ама сега е обратната ситуација, повеќе се јавувам, затоа што ме мрзи да пишувам порака.

Па да речам повеќе сум за СМС иако на јавување повеќе можам да дознам за другата страна. Но сепак кога сум на летен одмор (2месеци забегувам често) тогаш исклучиво само СМС праќам. Кога сум излезен и имам некој проблем/зорт тогаш се јавувам.

Порано ми беше интересно да типкам километарски пораки и да ги праќам на делови. :icon_lol: Сега тоа го заменувам со дактилографчење на мсн.

Ме мрзи да куцам, пишувам смс само ако сум на гласно место кај што не можам да се разберам, или ако сум ептен при крај со кредит, а не сум во ефтина тарифа после 8. :icon_lol:

Повеке се јавувам и ми се јавуваат... но ако немам што да прам тогаш си типкам..

Порано обожавав да пишувам пораки,ама со тек на време видов дека единствено што добивам(освен одговор на пораката:)) е прстоболение и заклучив дека уствари и не е многу забавно да праќам пораки.
Праќам само кога ми е итно на некој да му кажам нешто,а немам услови за да му се јавам(на школо,кај што има бучава...и не можам да се разберам).
Така да,преферирам јавување...заштедувам време и прсти,а богами и поспоро ќе ми се изљуштат бројките и буквите од тастатурата.:pos:

Порано бев манијак за пораки. Буквите ги стискав со брзина на светлината, исто и подесувањето на контактот, и пораката беше пратена без да погледнам во телефонот. Правев муабет со некој, а со раката врз тастатурата штракав како ненормална. Кога ќе ми вратеа порака, мојот следен одговор беше за пар секунди. Нездрава. :pos:
Сега праќам пораки кога сум на час или слично, т. е. кога не можам да зборувам.

Повеќе сакам јавувања. И мразам титкање.
mysmilie_1200.gif
mysmilie_1193.gif

abe jas si obozavam poraki... toa e fakt... i mozam da pisuvam i pisuvam i pisuvam... pa ako e mn dolga a jas nemam kredit togas veke se frlam na kratenje na porakata do nekoi glupi frazi kao iam=imam i takvi stvari
jas sum za sms... ali od koga pocna 200 za 200 pa nekako se zaraziv i so javuvanje... detaliziranje na sve i svesto... baska ako e nekoj 125km od tebe... se deshavaat i drugi stvari... :D

зависи од ситуација, пример ако сакам да и/му кажам нешто во некое непристојно време како 01 по полноќ или додека е во школо/работа/факултет пракам смс, исто така и ако е недостап/ен/на или пак јас сум во ситуација каде не би можел да зборам пракам смс и кога сум краток со кредит - оти не сум сигурен колку ке ме разбере личноста со која сакам да комуницирам најубаво ми е да пратам смс порака. Во секој случај перферирам повик, во сегашно време дури и поефтино е од смс :)

Неможам да правам муабет по телефон.Воопште неможам да правам муабет кога на некој не му ги гледам очите.Ме збунува тоа и не знам шо да кажам.Затоа најмногу СМС.

Најчесто се јавувам. Некогаш знам да напишам и по некоја порака, ретко навистина ама се случува. Пишувам пораки за роденден најчесто или ако е доцна.

90% само пораки пишувам, од чиста причина што врска немам како идат тарифите на космофон, па све мислам дека поефтино ке ме фати така.

Порано бев зависник од пораки. Ретко се јавував, само пораки фрчеа. Али сега, имам забравено кој звук ми е на моб за добиена порака. Само се јавувам, ама признавам, некогаш порака во доцните часови е многу послатка него километарски муабет по тел.

Порано бев манијак за пораки. Буквите ги стискав со брзина на светлината, исто и подесувањето на контактот, и пораката беше пратена без да погледнам во телефонот. Правев муабет со некој, а со раката врз тастатурата штракав како ненормална. Кога ќе ми вратеа порака, мојот следен одговор беше за пар секунди. Нездрава. :pos:
Сега праќам пораки кога сум на час или слично, т. е. кога не можам да зборувам.

Повеќе сакам јавувања. И мразам титкање.
mysmilie_1200.gif
mysmilie_1193.gif

Баш исто. За да не се повторувам. :)

Повеќе се јавувам :)

На СМС не им верувам многу ... некој може да те заебе, да рече не ја примил, некогаш и не се праќа пораката и така ...

- смс користам за банананални и неважни ствари :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom