Смс vs повик?

Смс или Јавување

• СМС

Гласови: 11 21,6%
  • Јавување

Гласови: 40 78,4%

• Вкупно гласачи
    51
Слабо се разбирам со луѓе преку пишување форум/мсн/смс..не се доловува реакција многу добро не ме бива.Со јавувања малце сум подобар мада и со тоа не се разбирамбаш добро нsdНајдобро било е и ке биде лице во лице со човек кога ке седнеш и ке се разбереш е незаменливо најсигурно

Порано пишував пораки нон-стоп и бев опседната со тоа. Едвај чекав да го земам телефонот во рака и да видам дека ми стигнала порака, без разлика од кого би била.
Сега скоро секогаш се јавувам, така полесно и побрзо ќе се разберам со личноста која е од другата страна на линијата, а и нема да ризикувам дали ќе ја види пораката, кога ќе ми врати, па од таа порака може да излезат уште десетици други:nesvest:
И сега праќам СМС, но само кога од било која друга причина неможам да се јавам или па за честитање нешто.

Кога се додворувам на некој прво преку пораки, после иде повик :).За редовна употреба преферирам јавувања, бидејќи пораките одземаат време а и не можеш да објасниш се шо треба,..

Пишувам пораки само кога не сакам да ја вознемирувам личноста што ми треба,инаку секогаш се јавувам.Не сум фан на пишување и примање на СМС,и уште кога ќе примам некоја СМС без оставен простор за да се заштедат карактери...:nenene:

Поише се радувам на пораки,ама ме мрзи да ги пишувам јас,порано така најмногу комуницирав,ама сеа ем ми здосади и плус сфатив дека се мн нефункционални,некогаш се случува да не стигне или покасно да биде прочитана.Ама од коа ме ставија на сметка моите ( и страшно се зезнаа) киломентарски сметки ми доаѓаат и барам спас...Цело време се јавувам и си викам ај бе за 1 мин,ај бе за неколку секунди,ама пустото...

Факт е дека сите во денешно време користиме мобилни телефони,па на нас останува како ќе исконтактираме со бараната личност.Како вие го правите тоа,со телефонски повик,или СМС порака?
Јас лично преферирам порака,зошто ми е полесно да пишам за кратко време,отколку да зборувам 1 саат за некој сосема неважни работи.

пораки брат закон ствар ја поише пораки праќам се јавуем само коа ме мрзи да пишувам. коа имаше беспларни пораки на т-мобиле едно време 500 за стотче тогаш беше јако, а повик некад у незгодно време и место... вака пораче и моеш да кењаш истовремено па со една рука гз да бришеш можеш да размислиш да не изедеш гомна. Олд скул стил само 5 денара порука ако имаш вградено некоја „лајк лајк гага дрн дрн“ опција не ти се исплати порака

Со повик, подобро и побрзо ќе се разберам отколку со пораки, не дека не користам смс, ама подобро ми е со повик, па и затоа е ставен кредитот да се троши:)

Повик не се за џабе тие бесплантите минутина ВИП :pos: , и не сум сигурен ако испратам порака дали ќе ја прочита и некогаш доаѓа до несогласување пишам едно а друго разбере :icon_lol:

Најчесто се јавувам, не ми се чека одговор од смс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom