Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 510 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    867
Jas sum ZA...Ima dosta gjubrinja sto treba da se opametat....Samo ne znam od kade da se pocne...

потполно си во право. Сепак ние не сме до толку стигнати до тој степен...:toe:
Kako be ne sme stignati na dobar pat sme za tamu , pe neli sekoja vecer na udarni vesti ima kako pedofil zloupotrebil 6 godisno dete,58 g maz zloupotrebil dete so precki vo razvojot,sociopat koj ubiva i sam ne znae za sto,nekoj drug gi ubil vnukite oti imale poubavi patiki od negovite deca,ja iskasapil soprugata na 100 parcinaj ja stavil vo frizider itn itn itn so treba na ovie da im prais da gi cesalas.

Не сум за смртна казна, од причина што ако ги убијат злосторниците им ги скратуваат маките. Нека дремат по затвори со години, да бидат живи, но нека страдаат. Нека се кајат и нека имаат грижа на совест. (иако ретко некој криминалец има совест).

Смртна казна кај нас никако... И вака во затвор одат невини луѓе за сметка на некои други, па сега фали уште да ги убиваме... Иако, сите оние манијачишта и педофилишта и нз уште какви не, заслужуваат смртна казна...Но мене личќно поголема сатисфакција ми е коа некој ќе повреди моја драга личност тој да страда во затвор и да биде лишен од слобода... Но кај нас, доколку не можеш да платиш добар адвокат, убијците и сл. се извлекуваат со минимални казни од по 15 години затвор... За убиство, да се лежи доживотно, за да друг вид криминал со сакаат нека праат само да нема веќе 10 дена пертвор за силувано малолетно девојче...
А кај нас не дека доживотната казна би била пак правично решение, затоа што, имаат дозволено слободсни денови за шрошетка надвор и слично, и си живеат живот, место да одлежуваат казна. Во Македонија, правниот систе се уште не е добро развиен за да има било си какви судења а да не збориме, пак за смртни пресуди...
Најважно од се е дека МОРА ДА СЕ НАЈДЕ НАЧИН ЗА КАЗНУВАЊЕ НА КРИМИНАЛЦИ, ДЕЛИКВЕНТИ, ПЕДОФИЛИ И УБИЈЦИ...:vozbud:

Не сум за смртна казна зошто може некој да го убијат, а после се дознае дека не е виновен. Сепак и од човечки аспект ако се гледа, судијата станува убиец на убиец, а и психолошкиот притисок е голем.

Не сум за смртна казна зошто може некој да го убијат, а после се дознае дека не е виновен. Сепак и од човечки аспект ако се гледа, судијата станува убиец на убиец, а и психолошкиот притисок е голем.

Aj agrii.

се согласувам

Зашто да нее, ако се докаже дека е виновен и е сериски убица или незнам нешто слично.

jas sum za smrtna kazna so machenje (da ja koristime nashata bujna fantazia) za sexyalni manijaci ( zasluzhcvet najmnogu da osakatet do zivotno mali devojchnja ) i seriski ubijci i ubijci so namera :salut:

Не треба да постои смртна казна бидејќи со тоа и би се рушел уставот кој кажува дека секој граѓанин на Р.Македонија има право на живот и никој не може да му го одзема, на пр ако некој е осуден на смртна казна и после некое време се дознава дека е невин не направил никакво кривчно дело а веќе е касно, шо тогаш ?

гласав за ДА ама за бавна смрт. Да му ги истает ноктине, да му кинет кожа и такви работи (посебно за педофилија)

Мора да се воведе смртна казна. Ова на шо личи веќе, пушти телевизор само за манијаци и педофили се зборува. Мора малку да му се дотера умот на овој народ. :)

Да-треба да се воведе смртна казна за педофилија и политички криминал!

Никако не сум за смртна казна. Мислам дека ниедно злосторство не е доволно за да се убие некој за тоа. Знам некои си велат, абе тој убил ''којзнае колку'' мора да плати за тоа. Па немора да плати на тој начин, подобро нека скапува во затвор, можеби ќе си ја свати грешката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom