Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Захарова не зборува напамет, знае какви сили можат да се ослободат во ЕУ.

Погледај само како ја ебаваат Британија политичари со балкански наратив. Ако се пришири тоа низ ЕУ, со силна национална реторика е тогаш ќе има проблем.

Оти Европа е Балкан во големо, исто како што Балканот е копија на Европа во мало.

Сега мачката (САД) ја нема и глувците во ЕУ ќе почнат оро да играат.
Мајндсетот на балканските држави активно го граделе европските сили.... Нема тука ништо изворно балканско, туку тоа е Европскиот Мајндсет, не излегол од инквизицијата, само го сменил обликот.

Мајндсетот на балканските држави активно го граделе европските сили.... Нема тука ништо изворно балканско, туку тоа е Европскиот Мајндсет, не излегол од инквизицијата, само го сменил обликот.

Тоа е европскиот мајндсет на кралства - национални држави од 18/19 век.

Затоа и му турале кралеви на балканскиве државички, мини ме :)

minime.jpg

Симболот на правдата во Северна и идолот на слободоумното северно општество на веб-линија со Диво Насеље... Се групираат отпишаните и бараат сламка за спас, бидејќи нивниот ист центар на моќ кој ги контролираше ги пушти низ вода. :tapp:

71906964_10217090021180166_1796898790616072192_o.jpg

Се берат пионите... ќе вадат кралица. Се молат пионите на форумот без да ги означувам, исто да се групираат и да им помогнат како во 2015/16 г.

Алијанса за Албанците: Како Јанкуловски и Калчиноски станале Албанец и Ром

Македонци вработени на огласи за вработување албанец и ром. Треба да се провери до која мера е проширена оваа појава.
Ma ova treba da se ubie. Kako e mozno ova. Kauri da vi zemat rabotna pozicija predvidena za shiptаri. Dodusa od kaj da znaes, mozi se pravoslavni shiptаri ili od mesani brakovi. Tuku koga treba da se ispolni procent ne ti precat drugite nacionalnosti koga se pisuvaat albanci, pretezno gjupcite i makedonci od druga veroispovest, ama koga isti takvi mu go zemaat lebot na original shiptаr po osnov na nacionalnost e togas e problem. Neznam sto da ti recam, nacistite toj problem so evreite poinaku go resavaja. Se znaese kaj niv na koj mu sleduva sto vo soodnos so procentot na genite. Ima i film bas za toa, ako sakas i ke ti go najdam pa vidi izvleci nekoja pouka, mozda eden den i vo ustavot ke vlezi. Se e mozno.

Тоа е европскиот мајндсет на кралства - национални држави од 18/19 век.

Затоа и му турале кралеви на балканскиве државички, мини ме :)

minime.jpg
западниот империјализам почнал малку порано (10 века порано) од националното будење во 18 век и со несмален интензитет сеуште е на сцена... сменета е само терминологијата.... Во денешницата се користи терминот демократија.

Па предложи им на ДУИ да воведат генетски тестирања, ама па од друга страна така одма ќе се видат поалбанчените торбулиња....
генетско тестирање е скапо и бавно... има брз преглед дали е направен Су-Нет :cool:
Автоматски споено мислење:

ЌЕ СЕ ДОГОВОРААТ ЗА „МАЛ ШЕНГЕН“: Вучиќ и Рама гости на Заев во Охрид

Декларација за слободно движење на луѓе (криминалци, мигранти), стоки( марихуана, цигари, алкохол), услуги (проституција, стриптизети) и капитал ( кеш од ограбенои банки ) во Западен Балкан

Последно уредено:
Колку те плаќаат?Или на кока си штпм тврдиш дека зајко бил политичар.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Mene nikoj ne me plakja, jas na forumov edvaj pisuvam po nekolku postovi mesecno, epten sednuvam koga mi e stvarno dosadno za da utepam nekoja minuta vreme, nemam nikakvi stabski/partiski zadaci, a vie ste tuka 24/7 znaete/znaeme koi ste vie, edni isti clenovi da ne ve nabrojuvam koi edno isto go verglate do 1001 i nazad ... pa sega prasanjeto e kolku vas ve plakjaat od onoj beliot diktatorski dvorec za da sirite tuka lazni vesti, nacional-fasisticki propagandi, linc protiv site neistomislenici na vasata posrana ideologija i partisko-stabska politika, omraza, navredi i etiketi po razno-razni osnovi etnicki, rasni, religiski, partiski, ideoloski i.t.n.
Ajde uste malce ke pocne izbornata kampanja pa ke ima sendvici i sokcinja za site vas, ne se sekirajte ima HidroMicko pari za avtobusi, kampanji i sendvicinja za svoite ovcicki da gi nahrani za da ne mu bidat gladni na mitinzite na koi ke im brbori kupista glupostini ... :icon_mrgr:

западниот империјализам почнал малку порано (10 века порано) од националното будење во 18 век и со несмален интензитет сеуште е на сцена... сменета е само терминологијата.... Во денешницата се користи терминот демократија.
Сето ова ти е погрешно.

Mene nikoj ne me plakja, jas na forumov edvaj pisuvam po nekolku postovi mesecno, epten sednuvam koga mi e stvarno dosadno za da utepam nekoja minuta vreme
Ziti mene daj najdi zanimacija i za taa minuta dve sto ti e visok.

ој ти море. бојкотирачите ќе гласаат и ќе добијат на избори највише пратеници, че видиш :D
Немој така, на Кајгана се увек анкетите точни. Ќе видиш: СДСМ е готов - пропадна, а ВМРО само ако влезе у коалиција со Левица може да опстои.
Автоматски споено мислење:

Не знам кој уопште за било што би му верувал на Орце.

Ма не... ширењето демократија со бомби е хуманитарна акција.

...комбинирана со насилно наметнување на „западните вредности„...

Mene nikoj ne me plakja, jas na forumov edvaj pisuvam po nekolku postovi mesecno, epten sednuvam koga mi e stvarno dosadno za da utepam nekoja minuta vreme, nemam nikakvi stabski/partiski zadaci, a vie ste tuka 24/7 znaete/znaeme koi ste vie, edni isti clenovi da ne ve nabrojuvam koi edno isto go verglate do 1001 i nazad ... pa sega prasanjeto e kolku vas ve plakjaat od onoj beliot diktatorski dvorec za da sirite tuka lazni vesti, nacional-fasisticki propagandi, linc protiv site neistomislenici na vasata posrana ideologija i partisko-stabska politika, omraza, navredi i etiketi po razno-razni osnovi etnicki, rasni, religiski, partiski, ideoloski i.t.n.
Ajde uste malce ke pocne izbornata kampanja pa ke ima sendvici i sokcinja za site vas, ne se sekirajte ima HidroMicko pari za avtobusi, kampanji i sendvicinja za svoite ovcicki da gi nahrani za da ne mu bidat gladni na mitinzite na koi ke im brbori kupista glupostini ... :icon_mrgr:
На овој ми е за Хидро Мицко и за такви како тебе експерти за се и сешто.Сендвичи изгледа ти ручкаш па си толку интелигентен.И тоа со марула како салата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom