Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Тажен ден за поборниците за "праведен" данок, им пропадна сонот за "Данска на Балканите".

Не издржа ни година дена повисокиот данок, рокна предвреме. Штета што на дудуциве на власт им беше потребен толку долг период за во пракса да сфатат дека покачувањето даноци им е типичен "како мали Џокица замишља економија" потег.

Наместо да намалат даноци, намалат регулативи и овозможат услови за посиромашните да може да заработуваат повеќе и да станат побогати, тие го прават спротивното - ги осиромашуваат и казнуваат поуспешните за да наполнат буџет кој подоцна ќе го цедат преку тендери и грантови. Ебави тоа левичарскиот малоумен "да му умрат козите на комшијата пошто јас немам ниедна" мајдсет.

cta418u.png
Tоа прогресивниот данок беше најголема глупост во економијата што ја имаа направено овие црепови... Баш тие што имаат највеќе приходи за оданочување парите ги земаа од странство (најчесто фриленсери) , а за нив не е проблем да отворат нерезидентна сметка во некоја од соседните држави...

Резултат: Ги изреволтираа луѓето што плаќаа данок и ги изгубија и оние 10%.

Творците на овој закон, падавичарите Тевдо и Бранче се типични паразити, цел живот продаваат магла на наша сметка, исфрустрирани од туѓиот успех... типични левичари... Па уште некој тука ќе каже левица била третата опција... Таа опција ја виде светот, најбруталната дикатура досега што ја видело човештвото (а Хитлер е во конкуренцијата). ВМРО-СДСМ-ДУИ сите заедно се црвен крст за падавичарите од левица.

Ќе ти повторам..
Извини што ќе ти се обратам уште еднаш и толку за процесот, не ми е цел да се зајадувам со македонец посебно ради нефункционалост или да простиш продаден задник на некои трети. Само за појаснување до тебе, ете можда и до Ѓорѓи, до другите не ме занима. Значи, за мене е проблем криминалот од било кој вид во избори (доколу го има, можеби, можеби судот ќе досуди дека нема вина за случајот, дека имале документи). Поголем проблем е што со уште поголем криминал (а што ги нема за на суд) ќе се протнат 10 или 100 пати повеќе албански гласачи, за некое евро на истите тие наши службеници. Прашање е (веќе кога некој спомена) зашто за оние државјанства во 90ти не е покрената постапка за утврдување/одземање (иако соред нашите глупи закони, еднаш стекнато државјанство не може да се одземе) на истите и зашто не е ставен на клупа државниот тогашен (не му се сеќавам на името) кој учествувал во тие настани со државјанства. Не би да те замарам повеќе за ова оти нема крај, и двајцата добро ја знаеме состојбата, ти можеби и чекор повеќе. Има други погорливи проблеми од ова.

Пример, ослободување на криминалци од доживотен затвор на 20 години, повеќекратен убиец, ноторен крминалец и терорист. Па и оние од Смилковскиот масакр. А на колку беше осуден Јане Ченто, 15 години? Редица македонци по 10тина години? Оти терористи, гемиџии, бомбаши биле?
Додека вие овде броите гласови,на граничен премин од Грција влагаат камиони со радиоактивен отпад од Италија,влагаат непроверени затоа што граничарите немаат соодветна облека и опрема за да влезат и да го проверат товарот
а ние давај предлози за екологија, затварај сообраќај у центар мал ринг Некои дури предлагаа гиљотина за оние што се греат на дрва :pos:.
Кога ќе ми текне на изјавите на сегашната власт од пред шарената загрижени за Дрисла, идиоти...глава не можеме да дигнеме од болештини, мене лани срце ме лупна баш у тој најголем бран загаденост.

Последно уредено:
Тажен ден за поборниците за "праведен" данок, им пропадна сонот за "Данска на Балканите".

Не издржа ни година дена повисокиот данок, рокна предвреме. Штета што на дудуциве на власт им беше потребен толку долг период за во пракса да сфатат дека покачувањето даноци им е типичен "како мали Џокица замишља економија" потег.

Наместо да намалат даноци, намалат регулативи и овозможат услови за посиромашните да може да заработуваат повеќе и да станат побогати, тие го прават спротивното - ги осиромашуваат и казнуваат поуспешните за да наполнат буџет кој подоцна ќе го цедат преку тендери и грантови. Ебави тоа левичарскиот малоумен "да му умрат козите на комшијата пошто јас немам ниедна" мајдсет.

cta418u.png
Izbori se blizat.

Moze i zakonot za cigarite da go vratat.

Според резултатите од анкетава, Бојкотирам добива над 51%, дпмне ако оди со левица 27%. сдс, дуи и беса заедно да се зберат немаат повеќе од 12%.
Дали е ова применливо и споредливо и вон форумов којзнае

Една година како го изменија АСНОМ од Уставот и го внесоа Рамковниот договор во него.

Според резултатите од анкетава, Бојкотирам добива над 51%, дпмне ако оди со левица 27%. сдс, дуи и беса заедно да се зберат немаат повеќе од 12%.
Зашто не би било?Па форумов е добар показател на реалната состојба

Значи Македонците ќе гласат за оној што
Ќе го врати името
Ќе го среди судството
Ќе го исчисти воздухот
Ќе ја среди економијата ,
Ќе ги избрка тајкуните
Ќе не внеси во Еу или Руски Пакт или неутралност ,
ако одиме во еу то со името не важи , ако одиме со Русија Албанците нема да сакат,
значи
Македонскиот граѓанин е збунет не знае што сака
што би реко неко не постои здрава свест.

дај некој да најди нзс

Разликата помеѓу ВМРО и СДСМ не е толкава, ни приближно. ДУИ ќе има повисок процент, а Левица помал.
Така да, анкетава нема везе.
И за минатата вака се збореше,па испадна 95% приближно

Последно уредено:
Извини што ќе ти се обратам уште еднаш и толку за процесот, не ми е цел да се зајадувам со македонец посебно ради нефункционалост или да простиш продаден задник на некои трети. Само за појаснување до тебе, ете можда и до Ѓорѓи, до другите не ме занима. Значи, за мене е проблем криминалот од било кој вид во избори (доколу го има, можеби, можеби судот ќе досуди дека нема вина за случајот, дека имале документи). Поголем проблем е што со уште поголем криминал (а што ги нема за на суд) ќе се протнат 10 или 100 пати повеќе албански гласачи, за некое евро на истите тие наши службеници. Прашање е (веќе кога некој спомена) зашто за оние државјанства во 90ти не е покрената постапка за утврдување/одземање (иако соред нашите глупи закони, еднаш стекнато државјанство не може да се одземе) на истите и зашто не е ставен на клупа државниот тогашен (не му се сеќавам на името) кој учествувал во тие настани со државјанства. Не би да те замарам повеќе за ова оти нема крај, и двајцата добро ја знаеме состојбата, ти можеби и чекор повеќе. Има други погорливи проблеми од ова.

Пример, ослободување на криминалци од доживотен затвор на 20 години, повеќекратен убиец, ноторен крминалец и терорист. Па и оние од Смилковскиот масакр. А на колку беше осуден Јане Ченто, 15 години? Редица македонци по 10тина години? Оти терористи, гемиџии, бомбаши биле?
а ние давај предлози за екологија, затварај сообраќај у центар мал ринг Некои дури предлагаа гиљотина за оние што се греат на дрва :pos:.
Кога ќе ми текне на изјавите на сегашната власт од пред шарената загрижени за Дрисла, идиоти...глава не можеме да дигнеме од болештини, мене лани срце ме лупна баш у тој најголем бран загаденост.

ќе бидам краток....

доколку во процесот на добивање на жителство во една општина, де јуре се исполни онаа постапка, ништо неможи да се прави. Овој судски процес сега се води со притисок врз вработени да признаат дека ги терале да пишат ова...она.. во проверките.
ако на суд вработениот во МВР држи до тоа дека во таа и таа куќа го затенал тоа лице....завршена е работата

а за косоварите...тој што нареди во 90-тите да се поделат 140 000 државјанства на лица со некомплетна документација.....пред неколку години на дирекни претседателски избори си доби скоро 400 000 гласови

што сакам да кажам...прво треба народот ваквите да ги казни...па после тоа законот. све додека изманици си добиваат на избори(како овој дегенериков сега)....законот ништо не му може-барем на БАЛКАНОВ. Тоа важи и за сегшниве и за Груевци нормално

Но не се согласувам да се осуди човек за купување на службен Мерцедес......а види богати.....тој што наклеветува за тоа има ист таков....ама ПРИВАТЕН:tapp:

Ти не смееш да се возиш во таков службен.....но јас можам да си имам таков приватен

До сега сите анкети со 2-3% грешка од реалните резултати.

Зар вистина мислите дека Левица ќе добие пратеник во собранието?

Зар вистина мислите дека Левица ќе добие пратеник во собранието?

Можеби еден.
Ама најинтересно ќе биде да се види колку вкупно гласови ќе добијат. Значи се утепаа македонците од кукање дека нема трета опција. Еве, реално сега има, ако е според кукањата, би требало да освојат и повеќе од едно пратеничко место.
Ама знаеме ние за која држава праиме муабет, и нормално дека кога ќе дојде време за избори, ќе има само две бои - плава и црвена.

Можеби еден.
Ама најинтересно ќе биде да се види колку вкупно гласови ќе добијат. Значи се утепаа македонците од кукање дека нема трета опција. Еве, реално сега има, ако е според кукањата, би требало да освојат и повеќе од едно пратеничко место.
Ама знаеме ние за која држава праиме муабет, и нормално дека кога ќе дојде време за избори, ќе има само две бои - плава и црвена.
Treta opcija? Komunisticka partija ne e treta opcija. Baram konzervativna, desna partija Makedonska. Site drugi opcii gi imame vekje.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom