Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Види не знаев дека “америте“ и “германцине“ ќе гласаат на избори во априлили, штом е така може да победи и Манулач.
(темава се претвори во обична спрдачина, исто како и политиката во Северџистан!)
Автоматски споено мислење:

останаа уште неколку рекети нелансирани па си велат нека го нека лансира, 11 сушни години во опозиција и сеа повторно уште 11, многу че да е!
Ај 2016 батали, референдумот кој гласаше? Некој го слушна гласот на народот или како што рекоа од запад играа макарена сите партии овде на чело со ороводецот Заев.

Не ми е познато во која друга држава во светот има пракса лидерот на државата да се повлекува од функција 100 дена пред избори. Смешки од вукојебина...

Традиционално влада ќе состави онаа партија која најмногу ќе им го испуши на албанците... прва желба ќе биде албанците да бидат над 20% во пописот.

Албанците се над 20%.

Да бидам сега како бот, па да повторам нешто што е кажано неколку пати, има многу показатели кои покажуваат дека албанците се над 20%, а тоа се: број на гласови, број на ученици, број на родени итн.

На ниво на држава албанците не губат ништо, но го губат мнозинството во Кичево, во тоа сум убеден, па така ако албанците во општина Кичево паднат испод 50% го губат законското право албанското знаме да биде службено во Кичево и тоа баш кај Али Ахмети.

И во Струга е опасно, но не верувам дека албанците би го изгубиле мнозинството.

Не ми е познато во која друга држава во светот има пракса лидерот на државата да се повлекува од функција 100 дена пред избори. Смешки од вукојебина...
Уште посмешно е што неговото "повлекување е само формално" не гледам што би добил некој со тоа. Колку Димитриев што беше премиер толку и тој/таа што ќе е сега ќе биде.

Албанците се над 20%.

Да бидам сега како бот, па да повторам нешто што е кажано неколку пати, има многу показатели кои покажуваат дека албанците се над 20%, а тоа се: број на гласови, број на ученици, број на родени итн.

На ниво на држава албанците не губат ништо, но го губат мнозинството во Кичево, во тоа сум убеден, па така ако албанците во општина Кичево паднат испод 50% го губат законското право албанското знаме да биде службено во Кичево и тоа баш кај Али Ахмети.

Над 20% се ама со се Косоварите и Албанците па кај има попис таму сте. На крај ќе излезете 15 милиони само на Балканов дека сте, се множите x3 на еден човек

Албанците се над 20%.

Мене воопшто не ми сметаат процентите колку сме толку сме - нетокму сме, него зошто албанците имаат аверзија ние да си имаме своја партија која ќе ги штити нашите интереси - како името на пример. На штета на никого е тоа. Сега некој таков да има одма нема да сакаат да коалицираат со него.

А овие два месеци грејс период му ги дадоа?
Април е најбрз датум кој можеше да се добие.
Пржинска влада мора да се испочитува. Ако тргнеше Пржинска 100дена од утре. Кога ќе паднеа изборите? Јануари за Водици, со 25cm. снег. Гласачките ливчиња со хеликоптери ќе ги доставуваа

Уште посмешно е што неговото "повлекување е само формално" не гледам што би добил некој со тоа. Колку Димитриев што беше премиер толку и тој/таа што ќе е сега ќе биде.
ПР приказна на заминување и “завршено со него“. Не ми е јасно како човек со здраво его, самодоверба во својата способност и верба дека знае што сака да постигне во животот би прифатил да се повлече на 100 дена. Истото е и за министрите. Како може да прифатиш да те сменат од функција, доколку си убеден дека добро си ја вршел работата. Па макар и формално на 100 дена.

Самиот факт што тоа би им било прифатливо, покажува дека не се баш најнормални.

Пржинска влада мора да се испочитува. Ако тргнеше Пржинска 100дена од утре. Кога ќе паднеа изборите? Јануари за Водици, со 25cm. снег. Гласачките ливчиња со хеликоптери ќе ги доставуваа
Треба!!!
Европска Тиранска платформа.
Во Брисел службен јазик одма.

Премногу изборни нерегуларности со министерствата, како што гледаш посебно се загрижени кој ќе го има МВР.

Така да ним му е многу јасно.

ПР приказна на заминување и “завршено со него“. Не ми е јасно како човек со здраво его, самодоверба во својата способност и верба дека знае што сака да постигне во животот би прифатил да се повлече на 100 дена. Истото е и за министрите. Како може да прифатиш да те сменат од функција, доколку си убеден дека добро си ја вршел работата. Па макар и формално на 100 дена.

Самиот факт што тоа би им било прифатливо, покажува дека не се баш најнормални.
Дека не се нормални знаеме, а што ние сме будали знаејќи го тој факт е пострашно.
Автоматски споено мислење:

Тие места кај што паѓа 25цм снег и во Дркември е така па имаше избори. Тоа се планински места каде што од Ноември до Март исто е. Тие не се ни 3% од гласачите. 90% од гладачкото тело е во урбани средини.

Интересена симболика во изборот на датумот на изборите... 8 години од Масакрот кај Смилковското Езеро..

А овие два месеци грејс период му ги дадоа?
Moze gratis mu gi dadoa, Jas licno podobro bi mu gi dal tie 2 meseci nego svesno da odam na kolenje , ovie dokazaa deka bez problem moze da gazat preku zivi luge, Ali posle tie drugite 3 so minister za MVR od strana na opzicija, da ne im si vo koza na vlastive, ne ke mozat da spijat, ke se budat vo sonot od neizvesnosta.Sudiive I obvinitelive lesno se preflaat na kaj sto duva vetar, kuminjarive ke spijat na igli.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom