Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
шо ви се криви сега . србите
Неможе сами да се криви а неможе ни Македонците да се криви како ќе ги конвертираат во нивната вера па мора да измислат други...нешто ко Адам и Ева и Змијата.

Каква луда држава сме, сите зборуваат за тој фамозен датум, мислиш утре ќе влезевме во ЕУ, а се работи за почнување на преговори коишто можат да траат и со децении.
Епа тој што ја крена еуфиријата и што им даде на сите да не ебат тој треба да биде маж и да каже.
Автоматски споено мислење:

Аљи вика се е ок. Дон вори. Макрон че го фател на шарм.
https://telma.com.mk/sredba-zaev-ahmeti-vladata-nema-nikakva-odgovornost/

Последно уредено:
Македонија, ваква каквато е сега никогаш нема да б'де дел от ЕУ. Како дел от С'рбија , Г'рција , Б'лгарија, Албанија има некаква шанса , но самостојна никогаш.
Делумно си во право. Освен за една работа. Од сите опции што си ги понудил, апсолутно никогаш нема да се случи да биде дел од Блгарија.

Епа тој што ја крена еуфиријата и што им даде на сите да не ебат тој треба да биде маж и да каже.
Што очекуваш на порака во инбокс...29 години ве возевме со ЕУ за 15 години најрано влегуваме во ЕУ а може и никад, а ако влеземе некад нема фајде да видите никакво. Наздравје ебење!
Ваши искрени пријатели,
Политичарите

Мислам дека нема да дај оставка,избори ќе се закажат јуни 2020 без разлика дали ќе добиеме датум во мај ,тоа му е најидеално решение.

Немој ќе те молам, Пуно ќе прочита и после ќе биде оф леле мајко.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Како беше вашиот муабет дека кај албанците нема самокритика...
Иначе и јас се сложувам делумно со овој, албанците навистина не заслужуваат во европа со овој менталитет. Ама и вие немате менталитет за европа, и да немаше албанци во Македонија пак немаше да има датум.

Не ми е јасно од кај па до кај зема да се закача со Полска и Унгарија? Ко пред некоја година кога почна русите да ги рчка, па и дипломат им протера. Нешто советници има ли? Да не лупа пред да даде изјава, ебате ајваните ебате.
Па чоеков се закача со сите шо ни се пријатели,а им се умилкува на непријателите. Не знам изгледа е ова некоја нова дијагноза!?:cautious:

Иначе и јас се сложувам делумно со овој, албанците навистина не заслужуваат во европа со овој менталитет. Ама и вие немате менталитет за европа, и да немаше албанци во Македонија пак немаше да има датум.
Србите имаат менталитет за во Европа?

Јас ќе ја проширам твојата констатација, од Словенија навака се е ебиветар. Менталитет за вртење околу оган и имитирање на животински крици.

Србите имаат менталитет за во Европа?
Не, за националисти, расисти, неонацисти и хомофоби нема место во Европа.
Едит.
Да надополнам, србите се во предност во однос со албанците само заради исламот.

Цивилизираниов свет е во трка кој прв на Марс ќе стигне, мене во 5 сабајле ме буди арапска песна а после во 7 камбана. Абе ја би забранил религија со УСТАВ - во категорија со велепредавство. Сум конзервативец во смисла морал, фамилијарни вредности - се друго е фундаментализам (лев или десен), празни флоскули и ветар во магла.

Да се обратеше на нашава земја прајм министеров? Или нема потреба?

Нема потреба-пак нешто би не‘ излажал. Можеби со некој уште понов датум за ова или за она...

Нема потреба-пак нешто би не‘ излажал. Можеби со некој уште понов датум за ова или за она...
Ај Меркел и Макрон ќе ни се обратат во негово име.

Не, за националисти, расисти, неонацисти и хомофоби нема место во Европа.
Едит.
Да надополнам, србите се во предност во однос со албанците само заради исламот.
Ми ја разбра поентата. Ама самиот факт што Србите се во предност заради религијата, ја прави Европа не баш така либерална и отворена како што сака да се презентира.

Иако после последниве Вучиќ - Рама средби и планот за креирање некоја западнобалканска федерација од нецентрализиран тип, изгледа дека цел Западен Балкан е бар 30-40 години далеку од ЕУ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom