Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Треба да ги има и на македонски, тука нема што да се збори. Тој на тетово го има и на македонски.

И двата сајта имаат информации на албански, македонски и англиски.
Прашањето е зошто на официјалните владини веб-адреси називот на овие градови е на албански?
Автоматски споено мислење:

А зошто да не се на албански?

Oд истата причина, зошто оваа адреса е:
visitshkodra.gov.al,
а не е
visitskadar.gov.al

Последно уредено:
Каде сум пишувал дека Албанија е моја држава?
:pos:цел балкан бил во застој заради албанците? Под кои дроги си ? Па и уште и таму не не сакаат....патетика.
Доволни ми се 50 евра да за да го негирам било кое твое тврдење. На 1 ден пред ЕУ самит излегува видео во кое министер за здравство со неограничени финансиски ресурси зема 50 евра од сиромашен народ за к.р ќеиф. Да патетика од такви неписмени говеда кои ја водат оваа држава, симнати од планина од магаре на мерцедес (кои со оставка ќе се спасат од одговорност и затвор). Е тоа ти е патетика. Друг пат кога ќе се изјаснуваш и потенцираш на други "вашата" држава пиши и која држава ја сметаш за твоја.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Последно уредено:
Имаше една добра комедија - донт мес вит ЗОЛТАН ме потсети на тој лик сега.

И на крај ќе испадне дека ЕУ се мајтапела со имево за никогаш да не влеземе таму пошо не се надеваа дека има човек штп ќе го направи тој потег. И тогаш ЗЗ - холд мај бир...

Имаше една добра комедија - донт мес вит ЗОЛТАН ме потсети на тој лик сега.

И на крај ќе испадне дека ЕУ се мајтапела со имево за никогаш да не влеземе таму пошо не се надеваа дека има човек штп ќе го направи тој потег. И тогаш ЗЗ - холд мај бир...

Токму IQ33 е нивниот чо‘ек, но по ЕУропското обдивање на Севердонија, се наметнува дилемата кој тоа овде добро го „изонадил„...

Друже к.. ме боли за албанскиот, никогаш не го пишувајте, иначе друг член му дава премногу значење на сезонски постер кое трае 2 недели, и паничи зошто не е пишуван и на македонски.
Sezonski poster koj e pod pokrovitelsvo na Ministerstvo I Opshtina Tetovo.
Ali tolku imash ti u glavata ova go poistovetuesh so tablana od Vero.

Доволни ми се 50 евра да за да го негирам било кое твое тврдење. На 1 ден пред ЕУ самит излегува видео во кое министер за здравство со неограничени финансиски ресурси зема 50 евра од сиромашен народ за к.р ќеиф. Да патетика од такви неписмени говеда кои ја водат оваа држава, симнати од планина од магаре на мерцедес (кои со оставка ќе се спасат од одговорност и затвор). Е тоа ти е патетика. Друг пат кога ќе се изјаснуваш и потенцираш на други "вашата" држава пиши и која држава ја сметаш за твоја.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Bitch please за корупција во здраството и во се друго вие сте алфа и бета и сите други грчки букви, и не ми е гајле тебе да те негирам.
Очигледно е дека си имал личен проблем со албанец па лечиш фрустрации на форум.

Sezonski poster koj e pod pokrovitelsvo na Ministerstvo I Opshtina Tetovo.
Ali tolku imash ti u glavata ova go poistovetuesh so tablana od Vero.
Не споредувам јас ништо, такви табли како од ВЕРО има безброј.
Не се обидувајте да ме убедите дека не е трагично во 21 век некој да не може да преведува една реченица на јазик на народ со кого живееле повеќе од МИЛЕНИУМ, и тоа континуирано да се прави тоа.
Почнувам да се убедам подобро да не биде официјален јазик албанскиот, очигледно провокацииве нема да престанат во скоро време, или вие сте неписмени, друго објаснување нема.

Bitch please за корупција во здраството и во се друго вие сте алфа и бета и сите други грчки букви, и не ми е гајле тебе да те негирам.
Очигледно е дека си имал личен проблем со албанец па лечиш фрустрации на форум.

Не споредувам јас ништо, такви табли како од ВЕРО има безброј.
Не се обидувајте да ме убедите дека не е трагично во 21 век некој да не може да преведува една реченица на јазик на народ со кого живееле повеќе од МИЛЕНИУМ,
Незнам тоа, мене не ме бркале на битпазар ама по твои укажувања тебе да ;). Јас во глобала немам проблеми со Албанците, но имам со оние кои се дават во лицемерие. Е ти си баш од тие лицемерните кои имаат меморија како риба, 5 секунди .. после се враќаат на рипит, едно зборат друго прават, трето мислат.

незнам тоа, мене не ме бркале на битпазар ама по твои укажувања тебе да ;). Јас во глобала немам проблеми со Албанците, барем не оние кои се дават во лицемерие. Е ти си баш од тие лицемерните кои имаат меморија како риба, 5 секунди .. после се враќаат на рипит.
:pos: па да, требаше да го најдеш постот каде сум викал дека ме бркале на битпазар, fight club vibes емитираш друже, не си арен.

:pos: па да, требаше да го најдеш постот каде сум викал дека ме бркале на битпазар, fight club vibes емитираш друже, не си арен.
И сега те бркале или не те бркале ? Реши се !!!

И двата сајта имаат информации на албански, македонски и англиски.
Прашањето е зошто на официјалните владини веб-адреси називот на овие градови е на албански?

Oд истата причина, зошто оваа адреса е:
visitshkodra.gov.al,
а не е
visitskadar.gov.al
Мене не ми пречи и да не е на албански, ниту ми пречи да е единствен случај во светот да не е пишуван на официјалниот јазик, иако и албанскиот е службен јазик во државава.

И сега те бркале или не те бркале ? Реши се !!!
Прво ти кажи го личното искуство со албанецот.

Кој стасал ,,го онадил,, копуков муртински... јас лично се гордеам што сум бил евроскептик(сакам во Еу...но не им верувам)....

да се повторам што пишував лично пред преспанскиот договор...
-1991-92...ставете привремена референца наместо името за 6 месеци...ви ветуваме брз напредок на сите полиња...пушинела
-1994-95...примете бегалци од Босна, богато ќе ве наградиме и ќе ви ги покриеме трошоците. резултат:уништени детски домови како Бунец, Пелистер, нешто во Радуша....кои се и сега во таква состојба
-затворете ги сите загубари...и ќе ви дадиме пари за ,,економска комепнзација. Од трите подолгото..
-дозволете прелет на авионите на НАТО, и ќе имате брз прием и пари за инфраструктура. ништо од тоа
-примете 400 000 бегалци од Косово....ние све ќе платиме. кур.ц....
-потпишете го рамковниот договор.....брз влез во ЕУ и НАТо......заборавено веќе...

за поновите ветувања.....мислам дека ги памтите...да не се дообјаснувам

-примете 400 000 бегалци од Косово....ние све ќе платиме. кур.ц....
-потпишете го рамковниот договор.....брз влез во ЕУ и НАТо......
А јас мислев дека сте хуман народ и сакате правда, затоа сте ги прифатиле овие две работи, а се било за интерес...

А јас мислев дека сте хуман народ и сакате правда, затоа сте ги прифатиле овие две работи, а се било за интерес...

Шо не ги зеде хуманиот народ во Албанија?

Да...хуман народ сме....и затоа ги примивме бегалците. Тоа што го ветивме, и го остваривме....но на наша штета

,,друг некој,, постојано не се држи до ветувањата

и јас имам горчина во устата од блокадата на Франција....но утеха ми е што вака Црпко побрзо ќе падни

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom