Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Со оваа само потврди дека слабо се користиш со онаа “меѓу уши“. Поентата треба да ја напишеш за некој да ја разбере, за сега немам можност да читам мисли, а од онаа што си го напишал, заклучокот е на место!
Туку терај, си имаш право...
Не знам колку ја следиш политичката сцена во државава. Ќе ти нацртам, за да разбереш.
Не знам колку си возрасен за да ги паметиш приликите од пред изборите во 2016. Заев често беше „обвинуван“ дека е донесен на власт за да го промени името, уставното, секако со промена на уставот. Заев на митинзи врескаше, парафразирам:
„Го донеле Заев да го промени името... јааа мајката. Никој нема да го промени името“. Демек, не бил донесен на власт за да го промени името, од страна на странците. Оти на власт дојде со нивни заложби и акции.
Е со оваа изјава, европскиот чиновник јавно кажува дека за Северната Македонија треба да го исполнат ветеното. Значи, некој ветил дека ако се промени името, ќе следува и награда од ЕУ, возвратно. Тоа е датум за преговори со кои Заев би се фалел.
Оти, препораки и во време на Груевски се добиваа, пред 10-на години.
Јасно?

А кога ќе ми текне како јадеа гомна за прославите успехот на ракометарите и кошаркарите.Сега слават седмо место на посрана еврозија.
Немам јас ништо против Тамара, убав успех постигна, ама не е споредлив со другиве наведени. Седмото место не е мерило дека истото е заслужено, се е тоа на основа на субјективност на гласачите, и жирито, и гледачите. Можеби требало местото да е и погоре, а може и 15-то, 20-то. Ама премиерот да ја вика како да победила, не е умесно. Би разбрал доколку се тоа манифестации за лица со посебни потреби, тоа се други моменти. На тие луѓе им треба внимание до небо, ама ова...

Ај да го одбележиме денешниов ден... Заев ја прими Тамара во својот кабинет и и честита за освоеното седмо место на Евровизија.

:popce:

Fali uste borecka penzija da i dadat za zrtvuvanjeto de.
Koa banana drzava sme nie.... slavime 7 mesto be ej ....7 mesto na totalno nebiten muzicki natprevar :facepalm:.

Да ти кажам право ја немам ниту еден пријател од ДУИ, тие што ги имав кога почнаа да лижат што плукаа ги плукав во лице и со мене тие веќе немаат работа, иако јас сум магистрирал на УКИМ и сега работам приватно.
А вие сте се научени да имате врски, и да завршите све со врски, не е важно дали е бранко станко или али на власт. И тоа не се искрени пријатели, туку злосторничко здружување.
(Шала на страна, сакам да пукне овој над мене, затоа вклучи го малку сарказмометарот)
Вау си магистрирал во држава каде секој магистрира .. ама затоа те бркаа низ битпазар плус алмир а и албански да научиме и се ќе биде под контрола. А ти уште да ги завршиш сите оние образовни институции пред магистерската како : градинка, забавиште, основно училиште, средно училиште и факултет ... зашто очигледно не си научил ништо пошто основата ти е тиња :)

Има некои бомби за Диво Насеље пуштени од некој си Ел Чека.Зошто штама по медиумиве,а и овде на форумов имаше некои ликови кои тврдеа дека одвај чекаат да се пуштат тие бомби ,ама сега никаде ги нема?Или не им одговара вистината?

Значи, некој ветил дека ако се промени името, ќе следува и награда од ЕУ, возвратно. Тоа е датум за преговори со кои Заев би се фалел.
Оти, препораки и во време на Груевски се добиваа, пред 10-на години.
Јасно?

Poverovatno e deka posle ,,golemata nužda,, deka ke go pustat kazanceto so voda i seto toa da odi niz kanalizacija
Ne za džabe ja vikaat Golemata orospija....samo koj im veruva(l) e prašanjeto

PS. Onoj Erol, noviot direktor na Agencijata za razuznavanje e onoj od tvojata generacija.....sto sedeše nad gimnazijata vo vojnite zgradi

Poverovatno e deka posle ,,golemata nužda,, deka ke go pustat kazanceto so voda i seto toa da odi niz kanalizacija
Ne za džabe ja vikaat Golemata orospija....samo koj im veruva(l) e prašanjeto

PS. Onoj Erol, noviot direktor na Agencijata za razuznavanje e onoj od tvojata generacija.....sto sedeše nad gimnazijata vo vojnite zgradi
Седеше значи живееше?

https://mk.voanews.com/a/nacedonia-eu-/4938949.html

Заев: Јуни не е реалистичен за добивање датум

Но како е ова можно? Нели го добивме датумот уште лани?
Треба уште една препорака да добиеме и се така до наредните избори кога и овие како и претходните ќе си најдат некој замислен непријател зошто не сме влегле во ЕУ.

https://mk.voanews.com/a/nacedonia-eu-/4938949.html

Заев: Јуни не е реалистичен за добивање датум

Но како е ова можно? Нели го добивме датумот уште лани?

:icon_lol::icon_lol::icon_lol: Непресушен извор на лажги, изговори и лицкање фрази. Лани беше “кристално чиста препорака’’, годинава е “најубедлива препорака до сега’’.
Околу датумот, наредно очекувам да биде дека принтерот во Брисел е расипан или дека ради некоја слична техникалија датумот ќе подзакасни.

По решението на името: Странци навалиле да купуваат станови и згради во Македонија

Пак вие не верувајте дека ќе ни ја биде Македонија! Уште па кога ќе почнат да се враќаат сите што избегале, има да почнеме да увезуваме работна сила.
нив ги привлекува кај нас баш тоа што барем до 2525 ќе бидеме нонГЕУ, сакаат и они да купуват од сив пазар домашна ракија, ајвар и брендирани шверц цигари на црно, а и кај амди 102% ебачки тренерки
59064500_2316637931726579_3408674341766823936_n.jpg
[DOUBLEPOST=1559246058][/DOUBLEPOST]
:icon_lol::icon_lol::icon_lol: Непресушен извор на лажги, изговори и лицкање фрази. Лани беше “кристално чиста препорака’’, годинава е “најубедлива препорака до сега’’.
Околу датумот, наредно очекувам да биде дека принтерот во Брисел е расипан или дека ради некоја слична техникалија датумот ќе подзакасни.
Догодина ќе биде Diamond Superlaser препорака .....
а шо праиме ако Србија влезе а ние во чекална ?? че треба зајо да ги излиже коалициските го*на со српскиот геноцид врз албанците и други глупости...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom