Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Иначе пазете добро, одлукиве што ги донасале во СДСМ биле во согласност со борбата против примитивизмот, фашизмот и неписменоста во македонската политичка сцена во изјава на Петре Шилегов една минута откако добил метла .....јаооооо[DOUBLEPOST=1558971378][/DOUBLEPOST]
Абе остај крадење, овие ни ја растурија државава
остај крадење, крадењето е добро за државата. така државата се развива побрзо.

Прекини да ги ставаш во ист кош ВМРО и СДСМ. Не мешај баби и жаби и не шири демагогија, се знае кој го направи се ова што го направи и изгуби се не се појавувај нигде. Такви како тебе ја усраа работава,штета што никогаш нема да дознаете која штета сте ја направиле или сте платени за оваа работа што не би ме чудело.
Затоа фак оф.
Би било убаво да имам моќ во ист кош да ги ставам сдсс и дпнсе, Не сакаш да видиш дека некој друг, односно самите тие, го прави тоа, а врвот и во двете групации е само управител поставен од тој што ги влече конците. За тебе помало зло е тоа што 8-мина гласаа за промена на името од онаа ЗЗ+40 разбојници, види можеби и така да е, но резултатот е ист, Македонија не постои. (ВМРО и ДПСНЕ се два различи субјекта иако имаат допирни точки). Се додека ВМРО е под контрола на Бугаристан од таа партија нема ништо добро да излезе за Македонија, во последните 100-тина години или поточно од 1924г. веднаш по Мајскиот Манифест единствената Македонска патриотска и револуционерна организација е целосно поклопена од страна на Бугаристан...
На почетокот на 90-тите се појави искра надеж кај Македонците за по само 30 години се виде дека сето тоа било масло повторно на Бугаристан, тогашниот лидер Љ.Ѓ. ветуваше македонска репрезентација, македонска војска македонско ова, она, почетокот на делење на бугарски пасоши на новосвестените Балгари зеде замав токму во времето на твојата партија (види партали прават на Кајгана), и сега види што имаме Северџистан, а тој Љ.Ѓ. бизнисмен со балгарски корени, балгарска самосвест, па уште и премиер ни беше, па и гласав за него, кога ќе се видам во огледало ми е срам! :yid:
Не сум јас тема, не лепи етикети кои подобро тебе те претставуваат отколку мене...
На почетокот кога ги читав твоите пишувања мислев дека се работи за некој талентиран онанатор сега гледам дека се работи за копитар капиталец, затоа одиш на игнор, доволно ми е што мора да ја читам-слушам пропагандата преку пресституките не мора и тука на форумот.

Сами си ја растуривме државата. На ваков дебилен народ кој го бива само да галами по Партизанска со мотори, да фрла пикавци на Стража и да коси трева во 3 попладне и ова му е многу.
На форумот постојано се обвинува народот, никако супер-структурите, Зошто?
Тој народ “дебилен“, таков се родил или некој трпеливо работи за да го направи таков “дебилен“?
Не би рекол дека народот е дебилен повеќе би рекол дека е смислено програмиран и контролиран, не му се дозволува да прогледа и промисли ниту една најобична работа, се држи во незнаење, еве оваа со образованието во последните 30г. го потврдува тоа, создаде ГМО-генерации на млади ЗЗиња.

На форумот постојано се обвинува народот, никако супер-структурите, Зошто?
Затоа што супер структурите излегоа од народот и затоа што народот ги гласа истите тие супер структури. Кај нас нема свесност за општо добро, кај Македонецот тоа не постои, 90% гледаат сами за себе или пак од денес за утре, плукни залепи метода. Долгорочното планирање за принос на општо добро за целиот народ во една држава е највисок степен на свест како на луѓето така и на владата меѓутоа тоа се оние Tier 1 влади. Ние сме некаде Tier 5, наречени дојди на власт, наполни се со пари и замини.

Мене ми е кристално јасно дека некои одлуки не зависат ни од ВМРО кога беа на власт ни од СДСМ сега ама Господ да слезе не може да ме убеди дека Американците го тераа Миле да влага во ќеси, Мира Дизел да штанца километри или Кирацоски се швалерајско да упика во Мепсо, вака како примери кои ми текна од 3 секунди размислување.

Денес не сме ни Југославија ни СССР да информациите се кријат од нас или пак да ни бидат сервирани само тие што треба да ги знаеме. На сите овие интернети, бесплатни книги, чуда, од народ што гугла elena zivotso stil cicka intervju не очекувај нешто повеќе. И да, народот и порано бил прост и неук (старцине што трчаат среде булевар кај Градска наместо на пешачки ениуан?) само немало интернет да го измериме паметот :) Сме биле Југославија, бил строг државен апарат, друг не командал и веројатно и тоа е добитната комбинација за нас.

Затоа што супер структурите излегоа од народот и затоа што народот ги гласа истите тие супер структури. Кај нас нема свесност за општо добро, кај Македонецот тоа не постои, 90% гледаат сами за себе или пак од денес за утре, плукни залепи метода. Долгорочното планирање за принос на општо добро за целиот народ во една држава е највисок степен на свест како на луѓето така и на владата меѓутоа тоа се оние Tier 1 влади. Ние сме некаде Tier 5, наречени дојди на власт, наполни се со пари и замини.

Мене ми е кристално јасно дека некои одлуки не зависат ни од ВМРО кога беа на власт ни од СДСМ сега ама Господ да слезе не може да ме убеди дека Американците го тераа Миле да влага во ќеси, Мира Дизел да штанца километри или Кирацоски се швалерајско да упика во Мепсо, вака како примери кои ми текна од 3 секунди размислување.

Денес не сме ни Југославија ни СССР да информациите се кријат од нас или пак да ни бидат сервирани само тие што треба да ги знаеме. На сите овие интернети, бесплатни книги, чуда, од народ што гугла elena zivotso stil cicka intervju не очекувај нешто повеќе. И да, народот и порано бил прост и неук (старцине што трчаат среде булевар кај Градска наместо на пешачки ениуан?) само немало интернет да го измериме паметот :) Сме биле Југославија, бил строг државен апарат, друг не командал и веројатно и тоа е добитната комбинација за нас.
НЕ, жалам но неточно.
Да не одиме во сфера што е постаро јајцето или кокошката, само ќе упатам на литература “Дијалектика и структури“, убаво е прикажана интеракцијата помеѓу нив и зошто структурите се секогаш производ на суперструктурите...

Партии и струтктурираност-политички систем:
Поделбата на политичарите на десница (ВМРО-ДПМНЕ и приврзоци) и левица (СДСМ и приврзоци) секогаш било, е и ќе биде погрешно (се додека го имаме овој демоНкратски систем), затоа што сите тие имаат ист газда, а тоа е крупниот капитал. Луѓето избираат Собрание, со тој чин тие избираат претставници кои ќе работат за тој крупен капитал (или поедноставено, подоцна тие претставници работат за сосема друга страна а не за онаа која ги избрала).

Со еден збор попусто белите(фарбате), резултатот е секогаш ист!

Се случува системот некогаш и да забега, па да добиеме гарнитура (многу ретко во претседателските демоНкратски системи скоро никогаш во парламентарните) ако се појави исклучок, тој сепак не може да ги следи дадените ветувања, бидејќи нема доволно способни луѓе околу него а да не се корумпирани па мора да компензира а тогаш се случува преземањето.

...за останатото друг пат.

НЕ, жалам но неточно.
Да не одиме во сфера што е постаро јајцето или кокошката, само ќе упатам на литература “Дијалектика и структури“, убаво е прикажана интеракцијата помеѓу нив и зошто структурите се секогаш производ на суперструктурите...

Партии и струтктурираност-политички систем:
Поделбата на политичарите на десница (ВМРО-ДПМНЕ и приврзоци) и левица (СДСМ и приврзоци) секогаш било, е и ќе биде погрешно (се додека го имаме овој демоНкратски систем), затоа што сите тие имаат ист газда, а тоа е крупниот капитал. Луѓето избираат Собрание, со тој чин тие избираат претставници кои ќе работат за тој крупен капитал (или поедноставено, подоцна тие претставници работат за сосема друга страна а не за онаа која ги избрала).

Со еден збор попусто белите(фарбате), резултатот е секогаш ист!

Се случува системот некогаш и да забега, па да добиеме гарнитура (многу ретко во претседателските демоНкратски системи скоро никогаш во парламентарните) ако се појави исклучок, тој сепак не може да ги следи дадените ветувања, бидејќи нема доволно способни луѓе околу него а да не се корумпирани па мора да компензира а тогаш се случува преземањето.

...за останатото друг пат.
Ако така гледаме , бргу ќе заклучиме дека крупниот капитал, а и поситниот беспоговорно му робуваат на богот Профит. Тој има само една молитва: максимално умножување со минимални трошоци. При тоа не го интересира ни природата, ни животните и растенијата , загадувања, климатски загревања-ладења..ништо од тоа.И е безмилосен за оние кои не ја следат таа догма. Но тогаш одиме веќе во религиозна расправа.

Ја сменале Цветанка од прецедник на унија на жените?Стварно јак и многу битен потез,сега нештата ќе тргнат на подобро, со брзина на светлината!:eek:
Utre Zaev sam da si dade ostavka, da padni vladata i VMRO da napravi vlada nisto posebno nema da se smeni od dosega ovie sto uspeaja da userat. Prakticno ako se sluci takvo nesto samo jas ke osetam momentalna promena posto bi izgubil kladba i posledicite sto toa gi snosi.

Дали разбрав добро?
Ти, gojko-mkd според напишаното се согласуваш со името Северџистан и ги прифаќаш договорите на ЗЗ+40, така пишува или сум грешка?
За која економија и економски аспект говориш? Во Северџистан и претходно Р.Македонија ... постои само распродажба на национални интереси и реализација на директивите од газдите на пеколот и земјата. Што врска има дали е Мицко кога се работи за ист таков слеп послушник-марионета?

Ма какво прифаќање на име....нема шанса, но ти пренесувам дека нас единствена шанса да ја започниме борбата за враќање на името ни е Мицотакис. ако започни да не блокира на патот кон ЕУ и НАТО, ќе мораме и ние да почниме да пркосиме

Значи шансата за враќање на името ни е Мицотакис...а не Мицкоски или ВМРО

Ма какво прифаќање на име....нема шанса, но ти пренесувам дека нас единствена шанса да ја започниме борбата за враќање на името ни е Мицотакис. ако започни да не блокира на патот кон ЕУ и НАТО, ќе мораме и ние да почниме да пркосиме

Утописки, но убав муабет

Micotakis e opozicija i kako takov moze i si tropa sto saka za da privlece glasovi, isto kako nasiot matematicar. I toa e prednosta na sekoja opozicija, moze da kazi i da veti sto saka bez nekoja posebna posledica, dodeka koga si vlast nemozes da treskas sto sakas oti toa treba i da go nspravis kako vlast. Taka da poveke od sigurno e deka bilo kakva promena na vlasta vo grcija ili kaj nas nema da ima nikakvo vlijanie vrz dogovorot od prespa i toj ke se pocituva. Ako na vlast dojde micotakis togas cipras kako opozicija ke trubi kako micotakis ni daval poveke od dogovorenoto i ja predal grcija... Uste poveke sto i samiot mucotakis izjavi deka ke go pocituva dogovorot.

Micotakis e opozicija i kako takov moze i si tropa sto saka za da privlece glasovi, isto kako nasiot matematicar. I toa e prednosta na sekoja opozicija, moze da kazi i da veti sto saka bez nekoja posebna posledica, dodeka koga si vlast nemozes da treskas sto sakas oti toa treba i da go nspravis kako vlast. Taka da poveke od sigurno e deka bilo kakva promena na vlasta vo grcija ili kaj nas nema da ima nikakvo vlijanie vrz dogovorot od prespa i toj ke se pocituva. Ako na vlast dojde micotakis togas cipras kako opozicija ke trubi kako micotakis ni daval poveke od dogovorenoto i ja predal grcija... Uste poveke sto i samiot mucotakis izjavi deka ke go pocituva dogovorot.

договорот од Преспа е мртов, само што ти не си свесен!
Дали ќе постои договор од Преспа пред се зависи од Македонците, ако тие Македонците на референдумот јасно рекоа дека не сакаат друго име и се против бришење на нивниот идентитет и власта и опозицијата може само им се фатат за подолгото од трите и да викаат револуција.
Кога тогаш ќе падне тој етноциден договор, а со него и целата инсталација која е донесена за да го избутка, како што гледам ти си активно-инволвиран во негова промоција. Да не си помалку загрижен за -што потоа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom