Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Навистина прочитав внимателно се што напиша. Искрено, ми личи дека некој се обидува да измие раце, но џабе.
Јас можам да речам деека александар палас е мој, но не фигурирам никаде, мој потпис не фигурира никаде, значи лажам.
Е сега доколку можело вака или можело така е мубет за деца, крајно вемеро можело да се натрти, ама не се натртило, се натриле тие со валкан задник, и тие што имало за што да ги уценат. Имаме правна држава во која на 8те им се простува криминал, а папата бега во будимпешта, ништо од прравна држава.
Бенефиции не користам, од Март, дотогаш имав фирма во Македонија со 4 камиони и стоматолошка амбуланта на мојата сопруга. Имам 3 деца, кои треба да обезбедат пензии за северџани и фирми кои плаќаат данок, за кои бенефиции зборуваш? Треба ли јас и моите деца да обезбедат подлога за хомосексуалци и арамии? Тој филм нема да се гледа од мене. Додека беа вемерофците некако функционирав, и пак го критикував нивниот криминал, а сега? Си се помочав на нога. Признавам
Сам гледај и воочи, какви местенки се изборите, 2.4 гласач/сек, само толку, не живеј во бајките, овие се катастрофа. За моментален комодитет, си ја продаваш иднината.

Добро бре луѓе, ни сменија име еднаш, ни сменија знаме, ни сменија име уште еднаш, ни воведоа двојазичност, ни ставија учки во влада, искрадоа еден куп пари и што не, а народот се тоа го остава да се одвива. Каков народ е ова, што и да му направат си молчи. Си гласа на избори де за едните де за другите, а овие само од полошо - полошо прават. Абе народот е крив. За се е народот крив.

Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.

Ke vidime kako ke bidat nagradeni tie. Mozebi i pak ke gi izberat? I DPNE redovno imase rotacija za sekoj da se ofajdi taka da ke vidime. Ama vo pravo si, se pocnuva od dolu a ne od gore.

Грешно ги гледате работите... Не се работи за од доле..Тие што не чинат за партијата, не си ја сработеле домашната со изборите, прво тие се решаваат. Незадоволството на народот не е дојдено на ред.

Добро бре луѓе, ни сменија име еднаш, ни сменија знаме, ни сменија име уште еднаш, ни воведоа двојазичност, ни ставија учки во влада, искрадоа еден куп пари и што не, а народот се тоа го остава да се одвива. Каков народ е ова, што и да му направат си молчи. Си гласа на избори де за едните де за другите, а овие само од полошо - полошо прават. Абе народот е крив. За се е народот крив.

Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.
Не се мнозинство тие кривите. А од друга страна имаш лоботомизација од невидени размери преку медиуми и сл. Не дека не постои апатија кај народот, уствари таа беше пресудна за се ова да се случи. На крајот тие бојкотирачите испаднаа пресудни за крајниот епилог.

Уф добро е штом ја ставиле Беса Арифи, мислев ќе остане без лепче. Стварно ќе беше жално да заврши така борец за човекови права (а и за права на жените) од нејзин калибар. Па уште и кога ќе ми текне дека и сестра е пак на власт во тетовската околија, срцево одма ми доаѓа на место.
Беса ја викаат на ТВ демек како стручњак, а таа настапува ептен со предрасуди. Со тоа спаѓа на ниво на Александар Пандов, на пример.

Пратеникот Богоевски си поднесе оставка.

Не верувам дека има некој тука кој е поголем против религиите од мене.
Ама што ви е за минарево не ми е јасно, што кур само му давате важност и кревате внимание без потреба и правите публицитет без пари за религиите? Зошто секогаш треба да има тема за ова...
Па, ако има џамија, нормално е да има и минаре. И кога ќе им грмне звучникот 5 пати на ден на тие од „карши“, на ритчето... нека му ја мислат.

Дали некој знае што се случува во Скопје, Маџари поготово? Уште од 9 саат затворени се сите излези, можеме само накај Аеродром да одиме. Во место стоиме со саати. Има полиција насекаде и сирени се слушаат.

- Од вмровците 8 пратеници гласаа за договорот. Останатите не ни присуствуваа на седницата да гласат против.

А користиш ли некои бенефиции од таа држава? Треба да се откажеш тогаш. А се побуни ли некаде кога се менуваше името?
Што мислиш, зошто тие 8 гласаа ЗА?
Бенефиции (не знам што мислиш под бенефиции) се користат од државата каде што си член. Плаќаш за „бенефициите“. Секој ден, со секој купен производ, плата, итн, итн... ти одвојуваш пари за државата, за да имаш „бенефиции“.

Дали некој знае што се случува во Скопје, Маџари поготово? Уште од 9 саат затворени се сите излези, можеме само накај Аеродром да одиме. Во место стоиме со саати. Има полиција насекаде и сирени се слушаат.
https://nezavisen.mk/koloni-avtomobili-na-vlezot-vo-skopje-se-saniraat-udarni-dupki/

@Vori Uste nesto, vladata ne otvara fabriki, moze samo tenderi da dava za drug da si otvori.
Да, не отвора, но создава што подобри услови за да привлече инвеститори.[DOUBLEPOST=1558612149][/DOUBLEPOST]
@Dardan-ia poveke mi e za toa sho koa ke si sednam na kafe ili na plaza ke grmne so bass Alahu Akbar da mi go unisti denot.
Е ќе грмне.. и тоа мртов да оживее.

Последно уредено:
Пратеникот Богоевски си поднесе оставка.
„– Не би сакал мојата функција да влијае врз правосудните органи. И уште еднаш ќе ја искористам оваа прилика да ги повикам органите на проганот целосно да го истражат настанот за мојата одговорност, но и за одговорноста на тие што противправно снимале и објавиле – додаде Богоевски.“

Опааа.... чекај бе машко. Камо да бараш одговорност од оној што објавуваше „бумби“? Камо да бараш одговорност од оние што ги снимале „бумбите“? И оние што ги дале на приватно лице (З.З.)...
Чекај бе малку, не сме наивни, или барај од сите одговорност, или за никој.
А плус, ти треба да си одговараш судски, каде казната е 1 година затвор, колку што следев. Сакаш само со оставка да си поминеш? Не бе... затвор да си лежиш.[DOUBLEPOST=1558612733][/DOUBLEPOST]
Поголема, поголема да напраете треба. И не уште една, уште десет нека бидат до св.Наум да се слуша!
А да се направи една џамија (сосе минаре) баш до Св. Наум?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom