Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
erol-musliu.jpg
Еролд Муслиу
, завршил Факултет за безбедност во Скопје како еден од најуспешните студенти. Муслиу по дипломирањето веднаш бил вработен во 1994 година во Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање и постепено напредува по скалилото на хиерархијата како исклучително посветен и висок професионалец. Со формирањето на Агенцијата за разузнавање, тој преминува да работи како разузнавач. Тој е полиглот, зборува повеќе јазици, интелектуалец меѓу безбедносните професионалци, а за него високите претставници од пријателските безбедносни служби отворено во јавноста изразиле мислење дека тој е олицетворение на највисокиот формат на професионалец од областа на безбедноста и разузнавањето. Во 2011 година, бил еден од кандидатите на претседателот на државата, Ѓорге Иванов за директор на Агенцијата за разузнавање. Тој е непартиски кадар како предлог за директор на УБК. Во моментот ја врши функцијата помoшник во Агенцијата за разузнавање.[DOUBLEPOST=1558534171][/DOUBLEPOST]Besa Arifi
b.arifi-2-1338384905.jpg

Faculty : Law
Position : Associate Professor
Engagement type : Full time
Personal data

E-mail : b.arifi@seeu.edu.mk
Address : Rr. e Ilindenit, 335, 1200, Tetovë
Telephone : +389 44 356 127
Languages ( Self-evaluated )

Albanian
Native
Macedonian
C2 - Proficient
English
C2 - Proficient
Serbian
B2 - Upper Intermediate
French
B1 - Intermediate
Turkish
B1 - Intermediate
Education
  • Sep 2007 - Oct 2010: PhD in Legal Sciences
    Faculty: Law Faculty "Iustinianus Primus"
    University "St. Cyril and Methodius", Skopje, Republic of Macedonia
    Specialty: Criminal Law Sciences
    Thesis: "Victim's position in criminal law"

• Oct 2003 - Jul 2006: Master of Arts in Legal Sciences
    Specialty: Criminal Law and Criminology
    Thesis: "Mutual legal assistance in criminal matters"

• Sep 2000 - Oct 2003: Baschelor of Arts in Law
    Specialty: Criminal law
[DOUBLEPOST=1558534385][/DOUBLEPOST]Љуљета Адеми е некојси преведувач од ЦИВИЛ организацијата
dsc_0673.jpg

Последно уредено:
Уф добро е штом ја ставиле Беса Арифи, мислев ќе остане без лепче. Стварно ќе беше жално да заврши така борец за човекови права (а и за права на жените) од нејзин калибар. Па уште и кога ќе ми текне дека и сестра е пак на власт во тетовската околија, срцево одма ми доаѓа на место.

@Vori Milenko do vcera se otepa od plukanje po Gruevski, ama koa mu odgovara, ne izbegnuva da se krsti vo nego.
Teski gluposti na Zaev ne gi opravduvaat teskite gluposti na Grievski, i obratno.
Uste nesto, vladata ne otvara fabriki, moze samo tenderi da dava za drug da si otvori.

@Vori Milenko do vcera se otepa od plukanje po Gruevski, ama koa mu odgovara, ne izbegnuva da se krsti vo nego.
Teski gluposti na Zaev ne gi opravduvaat teskite gluposti na Grievski, i obratno.
Uste nesto, vladata ne otvara fabriki, moze samo tenderi da dava za drug da si otvori.
Треба да следиш хронологија зошто пљука по Груевски.Не е само тој.Има доста поединци кои не ги сака Миленко. Самиот кажа Миленко. Груевски тргна добро до 2010-12 година,после тој период прави лоши потези како лоши политички одлуки,лошо избрани луѓе околу него,Пржино,предвремени,техничка влада,едноставно Груевски од економски добар менаџер во лош политички лидер и за сето тоа Миленки држи став и затоа го бранам и почитувам.Миленко неколку пати надгласи ако Груевски тера политика и мандат нека тера до крај,не предвремени секои 2 години ..... Остро му се љути и на Хорхе ....Шо е ко пизда .... Ако даваш амнестија на политичари,дај и на овие од 27 април ....Или браниш интерес до крај ..... Боцевски лом го напраи од дупење .... Се крстеше цела сезона Ивица Боцевски дека не е за лични интереси цела сезона на дебатна емисија.Друга година еве ти го Ице,личен советник на Хорхе и амбасадор во Бразил ....

Еве ти негов текст ....

http://www.dudinka.org/миленко-неделковски-шоу-листа-на-нај-г/[DOUBLEPOST=1558537722][/DOUBLEPOST]
Уф добро е штом ја ставиле Беса Арифи, мислев ќе остане без лепче. Стварно ќе беше жално да заврши така борец за човекови права (а и за права на жените) од нејзин калибар. Па уште и кога ќе ми текне дека и сестра е пак на власт во тетовската околија, срцево одма ми доаѓа на место.
Чекаааајјјј ТЕУТА АРИФИ-СЕСТРА И Е ?:LOL::LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::eek::eek::eek::eek::eek::eek::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Сеа ми се поврзоа работите :LOL::LOL::LOL:

Последно уредено:
Може да ми ги подобјасните капиталните инвестиции? Значи тие пари ги има во касата и се наменети за патишта, канализации итн. ама сдсм(во овој случај) нема капацитет да отвори тендери или што и да треба и да ги потроши парите и да донесе живот за граѓаните? Што се случува потоа со парите што нема да се потрошат?

Не е баш за смеење.
Сега ќе има циркус во собранието. Треба 80 пратеници да го поддржат одземањето на мандатот. Ништо без опозицијата.
Ако гледаме реално, опозицијата треба да гласа ЗА. Моментално има пратеник помалку.
Ако гледаме уште пореално, треба да се смени деловникот. Обичен работник ако три дена не дојде на работа добива отказ. А за овие заштитени бели мечки важат сосема поинакви правила. Шест месеци треба да се чека.
ПС
Зарем господинот Груевски не е осуден (правосилно) на затворска казна подолга од 6 месеци?

Одземање мандат по третиот ден.
Ама неможат да прават парада
Толку сме наивни

Може да ми ги подобјасните капиталните инвестиции? Значи тие пари ги има во касата и се наменети за патишта, канализации итн. ама сдсм(во овој случај) нема капацитет да отвори тендери или што и да треба и да ги потроши парите и да донесе живот за граѓаните? Што се случува потоа со парите што нема да се потрошат?
Grujo koga beše na vlast( pak Grujo...:pos:)... koga ke smislel nešto, daval direktiva za kolku vreme da se započni proektot. Obično znael da mu se javi na nekoj direktor od državnite kompanii, i ke mu kažel-ti ke go platiš toa i toa
Ovie sega odat malku popoleka- ideen proekt....fizibiliti....lokaciski uslovi....finansiska konstrukcija....odobrenie za gradba....i seto toa si spori čekori

PS.kako bonus.....ima ministri koi prvo nautro odat na fitnes....piling ....pušing pa posle toa vo 11 odat na rabota. Vo 15 pravec doma/restoran

Вие патриотите што го користите зборот северџан, стварно се осеќате патриоти вака деградирајќи си ја државата? А излеговте на протест нешто против промената на името? Зуцнавте некој збор некаде освен на форум, дома и во кафана? Или чекате ДПМНЕ да ве повика? Ќе ве повика не се секирајте, кога ќе станува збор за промена на власта ќе ве повикаат и ќе си излезете сите на протест.
Државата е веќе деградирана,од страна на северџаните.Па нели не беше битно како ќе се викаме само 500 евра плата да има,а дали има?:cautious:Шо е сега љутењево?

Вие патриотите што го користите зборот северџан, стварно се осеќате патриоти вака деградирајќи си ја државата? А излеговте на протест нешто против промената на името? Зуцнавте некој збор некаде освен на форум, дома и во кафана? Или чекате ДПМНЕ да ве повика? Ќе ве повика не се секирајте, кога ќе станува збор за промена на власта ќе ве повикаат и ќе си излезете сите на протест.

If the shoe fits…
Факт 1. Вемерофците не прифатија промена на името, имаат право да ве викаат северџани
Факт 2. Лично, Северџанија не ја чуствувам како држава, и не чуствувам патриотизам кон неа, затоа што тој протекторат, тој вазал, за мене представува синоним за морална деградација и понижување
Факт 3. Седесофците мора да го понесат крстот на предавството, на лагите и на фактот што станаа измеќари

Носи сам заклучоци

Ципрас: Груевски беше човек кој никогаш не ни сакаше да преговара

Грчкиот премиер Алексис Ципрас во интервју за „Фајненшел тајмс“ вели дека се обидел да иницира договор за спорот за името уште за време на владеењето на поранешниот премиер Никола Груевски, но оти тој одбивал каква било средба. За таквата намера, истакнува Ципрас, ја информирал и германската канцеларка Ангела Меркел.

Се чинеше дека единствената разлика беше името. Но, не беше само името – туку и нашата историја и нашиот идентитет. Тоа ги правеше работите многу тешки.

Ако не Грујо да го вратиме, а?

erol-musliu.jpg
Еролд Муслиу
, завршил Факултет за безбедност во Скопје како еден од најуспешните студенти. Муслиу по дипломирањето веднаш бил вработен во 1994 година во Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање и постепено напредува по скалилото на хиерархијата како исклучително посветен и висок професионалец. Со формирањето на Агенцијата за разузнавање, тој преминува да работи како разузнавач. Тој е полиглот, зборува повеќе јазици, интелектуалец меѓу безбедносните професионалци, а за него високите претставници од пријателските безбедносни служби отворено во јавноста изразиле мислење дека тој е олицетворение на највисокиот формат на професионалец од областа на безбедноста и разузнавањето. Во 2011 година, бил еден од кандидатите на претседателот на државата, Ѓорге Иванов за директор на Агенцијата за разузнавање. Тој е непартиски кадар како предлог за директор на УБК. Во моментот ја врши функцијата помoшник во Агенцијата за разузнавање.
Најискрено сакам да верувам дека човеков (а и другите 2 што ти се во постот, но ајде сега само за него ќе зборам) е ставен на таа позиција затоа што навистина ја заслужува, затоа што би ја извршувал максимално професионално и одговорно, а не затоа што е (најверојатно) припадник на Албанската етничка заедница.

Некој да не има повеќе информации за него? Ми фати око овој текст:
https://www.magazin.mk/лајм-само-десет-дена-по-преземањето-на/

Дали ова значи дека не е од ДУИ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom