Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Wow, припадници од најзаштитеното малцинство во светот, искршиле плоча на која се спомнуваат загинати бранители од страна на истите тие припадници на најзаштитеното малцинство во светот.
Каков шок...

Па не е форумов клупата кај тебе пред зграда па седнат да си правиш муабет со пензионери кој што бил.И не сум Албанец туку shиптар.Албанците у Албанија живеат
.
Албанци не живеат само во Албанија. Како што Срби не живеат само во Србија.
Shqiptar (alb.) = Albanian (en.).... = Албанец. Истиот термин на различен јазик.[DOUBLEPOST=1557834414][/DOUBLEPOST]
Wow, припадници од најзаштитеното малцинство во светот, искршиле плоча на која се спомнуваат загинати бранители од страна на истите тие припадници на најзаштитеното малцинство во светот.
Каков шок...
Не верувам дека тие го направиле тоа. Верувам дека Македонци го сториле тоа, можеби и семејствата на загинатите, за да ги обвинат Албанците.

Jas da sum pederovski od sram sto me krunisaa na skiptarski jazik sam bi si dal ostavka i bi ja napustil sednicata. Ama on ne e makedonec tuku platen skiptarski izmet.

Се крчка се мести тендерче, скромно

Филипче во нов скандал вреден 13 милиони евра: Ќе се централизира стерилизацијата на инструменти!

По кратката анализа која ја направи „Економски Лидер“, разговарајќи со луѓе од фелата, една стерилизација на инструменти во моментов чини 500 денари, а со новиот тендер преку централизацијата ќе чини најмалку 2500 денари, а како што велат нашите соговорници, можно е да биде и поскапо.

https://lider.com.mk/makedonija/fil...sEuBP4sVhiQUpZZjCM6-vUnFLIrgtq3W88MNrnZnWfuLA

Што се курчите кој е поголем Македонец? Ако не сте од тие 37.687 што гласаа против на референдумот, сите сте исти.
Dosta be zamaras so referendumot, ebate kurtonot eden. Samo onie koisto glasaa na referendumot se kurtoni severdjanski, dodeka bojkotirace imaa cel otfrlanje na prespanskiot dogovor. Toa sto tvojot despot ne ja pocituvase referendumskata odluka i gi amnestirase onie za koisto tvrdevte deka ke lezat ne e krivica na bojkotiracite. Djabe se obiduvas da spinuvas, se znae koi se kurtonite severdjanski.

Со самото неприсуство на инаугурацијата на Пендаровски убаво се гледа колкава улога ќе има он понатаму или колку ќе го есапат - последна дупка на свирало.
Не е последно, важна функција е тоа, само не за државата. Реално, во последните 15 години, главната работа на претседателот е да дели вакви картички на мали одабрани групички. Па така и Стево ќе даде таква картичка на Зајко&Co, кога тогаш.
Get_out_of_jail_free.jpg

Не е последно, важна функција е тоа, само не за државата. Реално, во последните 15 години, главната работа на претседателот е да дели вакви картички на мали одабрани групички. Па така и Стево ќе даде таква картичка на Зајко&Co, кога тогаш.
Get_out_of_jail_free.jpg
Тешко да се дозволи некој процес против Заев. Од демократите и цивилизираните од запаТ. Еве пример:
Заменик министерот на Полска: Кога бараме земја пример за успех, која успеа да направи реформи, тоа е Северна Македонија
Сега не пречи што имаше уценети пратеници со затвор за да се гласа промена на устав, име, што имеме нелегално избран претседател на Собранието, што судски процеси (за ист настан) се водат само кон една страна (партија) и се осудуваат драконски, што се конструира фантомско и неуставно обвинителство за да гони само една партија, што се водат процеси од кои и мало дете би се смеело (Мерцедесот) и плус казни се изрекуваат... Ништо не пречи, важно станавме Северни и се обезличивме.
Ако ова претходново се реформи, тогаш да, друго не гледам.

Ако не е лажна вест и ако не се стари сликите ( не дека е немоѓе тоа да го напраат рамковните), тогаш ова претставувам е заради куртонот Стојанче кој пред некој ден изјави дека со години не е скршена ниедна плоча, споменик, ватевер, посветена на бранителите од 2001. година.[DOUBLEPOST=1557849623][/DOUBLEPOST]
Се крчка се мести тендерче, скромно

Филипче во нов скандал вреден 13 милиони евра: Ќе се централизира стерилизацијата на инструменти!

По кратката анализа која ја направи „Економски Лидер“, разговарајќи со луѓе од фелата, една стерилизација на инструменти во моментов чини 500 денари, а со новиот тендер преку централизацијата ќе чини најмалку 2500 денари, а како што велат нашите соговорници, можно е да биде и поскапо.

https://lider.com.mk/makedonija/fil...sEuBP4sVhiQUpZZjCM6-vUnFLIrgtq3W88MNrnZnWfuLA
Поточно, една стерилна единица чини 500 денари, а во автоклавот ( тоа е апарат за стерилизација) собира до 6 стерилни единици. Тоа ќе му дојде точно 3000 денари од една стерилизација која трае саат време, а во денот се пуштаат на еден автоклав околу 12-13 стерилизации, а има три автоклави ( стерилизација на Хирургија). Реално, цената од 500 денари е премала, зашто тука спаѓа перење, пеглање и диплење на операционен веш, перење, сушење, редење на операциони инструменти, хартија и ќеси за стерилизација кои се изгор скапи. Е сега јас не гледам како ќе ги принудат салите да плаќаат толкави високи цени, автоматски ќе пораснат и цените за операција. А стерилизација кој ќе ја земе под концесија, има да се обогати за наредни 3 поколенија, тоа е машина за пари. Се збори дека истиот газда, кој ги држи стерилизациите во Албанија и Косово, дека тој ќе ја земе. Уште кога ќе додадеш дека стерилизација спаѓа под Заеднички служби со кој раководи директор на ДУИ, веќе 12 години скоро, сосема можно е гласините да излезат реалност. Ќе има кошкање меѓу ДУИ и Филипче.

ПС. Фирма која ги исполнува условите за да може да се пријави на тендерот во Македонија не постои.

Последно уредено:
Па нели не беше Македонец ти?
Така те имав прочитано претходно во темава...сам си призна дека не си Македонец.
Normalen prosecno inteligenten covek treba da se navredi od pridavkata 'makedonec'

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom