Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам дали си искочил од подрум во последно време, но државава ја има признаено Косово како независна, мнозинството од европските држави и целиот цивилизиран свет.
Ако не ја признаваат македонците тогаш зошто тргуваат со косовари?

Затоа што се принудени.[DOUBLEPOST=1557791570][/DOUBLEPOST]
Не знам дали си искочил од подрум во последно време, но државава ја има признаено Косово како независна, мнозинството од европските држави и целиот цивилизиран свет.

You didn't see that coming....
https://m.mkd.mk/svet/vesti/francus...-pariz-da-go-povleche-priznavanjeto-na-kosovo

Последно уредено:
Shqipri ethnike e skoro zavrshena rabota. Shkup çe bide Eden od najbitnite ako ne I najbiten grad nejzin, ako e za nekoja uteha

Shqipri ethnike e skoro zavrshena rabota. Shkup çe bide Eden od najbitnite ako ne I najbiten grad nejzin, ako e za nekoja uteha
А постојано изигруваат жртва, и штом им дадеш леб те касаат за рака.
Не им е срам како народ цело постоење да кукаат?

нема никаква ебена разлика
Генерално нема и едните и другите кога ќе го бесат Зајакот на плоштад исто УА ќе викаат.Може само у пљукањето ќе има незабележлива разлика.

Па нели не беше Македонец ти?
Така те имав прочитано претходно во темава...сам си призна дека не си Македонец.
Поголем Македонец од чистокрвните Македонци сум јас иако на хартија и по потекло не сум.

За тебе знам дека си албанец, него го прашував, а не тебе.
Па не е форумов клупата кај тебе пред зграда па седнат да си правиш муабет со пензионери кој што бил.И не сум Албанец туку shиптар.Албанците у Албанија живеат
.

Тука сте. Сите што пишувате сте граѓани на Северна Македонија. И ја со вас.
Јас пишав за северномакедонците по сопствено убедување. Јас спаѓам во оние кои насилно се втурнати во Северна држава. Од страна на дивите.[DOUBLEPOST=1557830946][/DOUBLEPOST]
Не знам дали вреди во државава за овие граѓани било кој полицаец да го ризикува животот. За платата и бенефициите да не зборувам.
Без разлика на се', на полицијата тоа и е работа и мора да ја извршува. Ако на некој му е мала платата, или нешто друго не му е погодено на работа, треба или да се „бори“ да го промени тоа, или да си даде отказ од работа.

Што се курчите кој е поголем Македонец? Ако не сте од тие 37.687 што гласаа против на референдумот, сите сте исти.

На одмор е човекот, после толку работа и реформи и подобрување во секој сектор.
Можеби е одморот само маска. Можеби отиде настрана за да добие нови инструкции и директиви во доуништувањето на македонската држава и нација.[DOUBLEPOST=1557831249][/DOUBLEPOST]
За пари.
Баш ме интересира кој е тој цивилизиран свет? Оној што убива други држави сосе народи? Што бомбардира? Што менува легални власти...? :)
А впрочем, што па толку си се загрижил за Косово, „наша“ држава е Севернава... Заедничка, едно опшесфо, и така натака...[DOUBLEPOST=1557831490][/DOUBLEPOST]
Си има работа човекот. Ја стега метлата што му ја подарија. Да не се распадне кога ќе почне да чисти. (Нели најави дека ќе почне веднаш по изборите.)
Катастрофална постапка е неприсуството на Заев. Нема никакво оправдание (единствено признавам сериозни семејни причини, болест, смрт.. не дај боже), а особено монтипајтоновско е „користење на одмор“. Какви дебилни работи. Кога мислиш дека не се можни поголеми глупости, Заев не демантира. Каква катастрофа е тој човек. Што фати, се' ни запусти.[DOUBLEPOST=1557831883][/DOUBLEPOST]
А постојано изигруваат жртва, и штом им дадеш леб те касаат за рака.
Не им е срам како народ цело постоење да кукаат?
Јас не сакам многу да ги генерализирам луѓето според некаква припадност, секаде има и добри, и лоши луѓе.
Но... она што го направија Албанците во 2001 е врв на бедата на душата што ја искажаа. Само пред 2 години Македонија згрижи сса 300,000 жители на Косово (Албанци), а знаеме колку сме богати. И по 1,5 г. истиот тој народ изврши вооружен атак на оние кои им подадоа спас. Тоа е неопростиво за навек.
Може да се јават одредени лудаци и да го направат тоа, ама луѓе со чест од албанскиот народ (а Албанците се познати по чест) требаше да излезат во јавноста и да речат: „Луѓе, оваа држава не заслужува вакво нешто. Можеби треба да расчистиме некои работи, но не вака“. Ама...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom