Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
За политика и управување треба искусни луѓе, и животно искусни, и професионално. А тоа се стекнува со годините.
Проблемот е што Госпоѓата Силјановска нема којзнае какво политичко искуство. Бадијала и годините.

Јас не можам да знам дали имало умисла и какви закани примал. Напишав кои се мои претпоставки. Ако имале намера да го убијат, тогаш казната треба да е драконска, ама не ми се верува дека тоа сакале. Мислам дека сакале да го претепаат, но не и да почине. Што секако е за казнување.
И ова е за драконска казна. Можеби е подобро што починал отколку да остане тежок инвалид.

Беше аболициран, па не можам да тврдам дека е виновен, иако сомнежот постои.
Ако не бил виновен нема потреба да биде аболициран. Зошто не бараше да се поништи аболицијата (Кога Иванов го аболицираше, тој не ја прифати аболицијата).

Си научил еден збор „бот“ и само тоа го верглаш, а капацитет нула си. Делиш лекции кој е што е. Јасно ми е на кое ниво си, неспособен ни да разбереш што пишувам, а камо да дискутираме.
Да, пријателе, јас мојата „македонштина“ не ја подразбирам да само Македонци се на функции. Не, може и Албанци, а и други. Но, не сакам да ја изгубам македонската држава. Јас за македонштината сум се залагал кога 99% од луѓето не ни знаеле што е тоа. Научиле Гоце Делчев, Даме Груев, Сандански (од химната) и мислат дека е тоа тоа. Александров е по „дифолт“ Бугарин, итн, итн... Не, јас сум се залагал за македонштина не преку мразење на другите, ни на Југославија (Србија) или Бугарија. Ниту истрбување на други народи. Ниту нивно потиснување. Јас сум бил за македонштината преку негување на истата, фолклор, литературен јазик, запознавање на историјата, бодрење на оние кои се залагаат за истото... Не преку пеење на песни дека „душманот ќе го сотреме“, „да цркнат другите“,...

Епа тоа е.. Некој ќе ќути и ќе се лигави, друг ќе го е*е од позади. Затоа само губиме, дека цел Македонски народ само седиме позади пц и тв и јадеме трици за тоа што треба и што не.

Мене инаку како Македонец, ми смета албанец на функција бидејќи самото име ти кажува - албанец. Не ја почитува државата која го рани и која му дава кров за него и неговата фамилија, не ја почитува химната, не го почитува грбот и знамето на Македонија, не ја почитува Македонската нација. Како може тој, некој си, да ме представува мене и мојата држава Македонија? Неможе. Во Македонија, има повеќе џамии и албански знамиња одколку во цела Албанија. Се прават поголеми албанци од тие во Албанија.

А иначе, јас ќе ти кажам што треба за да добиеш реална промена. Маса луѓе, едно добри 50,000 надвор, на улица. Палење на државни институции, нереди, тортура едно добри недела дена. Тогаш, тогаш ќе се чукнат у глава сите на власт и ќе си речат чекај малце, не ни е сеедно може некој да не утепа. И не да бидеме потиснати пак од партија, туку сами како народ да излеземе и да се бориме за тоа што е наше.

Знам дека не е ова решение, ама еве, си ќутиме си гласаме, и само плачеме. Додека не покажеш заби, само ќе продужат да те е*ат.

Пријателе ти си просечен бот на дпмне со ова мислење само го потврдуваш моето мислење за тебе.Кур не те боли тебе за македонштината како и 90% од членството кое е моментално кај вас.[DOUBLEPOST=1556193288][/DOUBLEPOST]
Не го реков тоа.Само сакам да ги прикажам лажните патриоти како пратеникот кој вчера зборуваше за селективна правда во вистинското светло.Јас од свој 12 години после убиството на децата од Радишани сум против шиптаризација на Македонија.Не сум заборавил ниеден случај во кои страдаа Македонци за разлика од партиските ботови на грујо и дпмне.Најголемиот страв и тоа што најмногу треба да не плаши со промената на името не е географската одредница туку шиптаризацијата или исламизацијата која се и ќе се случува во неа.Ама за тоа не се виновни албанците тука ние Македонците.Кога велам Македонците не мислам на сдс и на Заев пак ќе кажам тој и неговата партија никогаш ни во една прилика не се заложувале и пропангирале политики за Македонецот.Секој родољуб од '91 па наваму утеха гледал во ВМРО-ДПМНЕ но за жал секој вистински патриот не добил ништо што посакувал туку напротив бил изигран и излажан од своите верувајќи дека тие се негови браќа.Затоа секогаш велам дека ДПМНЕ е најголемото зло на македонскиот народ.
Aj vaka:
Ramkovniot, koj e ustvari rak ranata i metastaza za se sto se slucuva od togas navamu e komunjarsko maslo, teritorijalnata podelba povtorno komunjarsko maslo, promenata na imeto i ustavna skiptarizacija povtorno komunjarite. Sega jasno li ti e ili uste ne?
Za ekonomija poarno da ne zborime, toa e mislovna imenka za komunjar, baska najgolemiot aramilak to est tranziciskata privatizacija, vrven komunjarski dostrel.

Последно уредено:
Епа тоа е.. Некој ќе ќути и ќе се лигави, друг ќе го е*е од позади. Затоа само губиме, дека цел Македонски народ само седиме позади пц и тв и јадеме трици за тоа што треба и што не.

Мене инаку како Македонец, ми смета албанец на функција бидејќи самото име ти кажува - албанец. Не ја почитува државата која го рани и која му дава кров за него и неговата фамилија, не ја почитува химната, не го почитува грбот и знамето на Македонија, не ја почитува Македонската нација. Како може тој, некој си, да ме представува мене и мојата држава Македонија? Неможе. Во Македонија, има повеќе џамии и албански знамиња одколку во цела Албанија. Се прават поголеми албанци од тие во Албанија.

А иначе, јас ќе ти кажам што треба за да добиеш реална промена. Маса луѓе, едно добри 50,000 надвор, на улица. Палење на државни институции, нереди, тортура едно добри недела дена. Тогаш, тогаш ќе се чукнат у глава сите на власт и ќе си речат чекај малце, не ни е сеедно може некој да не утепа. И не да бидеме потиснати пак од партија, туку сами како народ да излеземе и да се бориме за тоа што е наше.

Знам дека не е ова решение, ама еве, си ќутиме си гласаме, и само плачеме. Додека не покажеш заби, само ќе продужат да те е*ат.
Kaj nas potvrdeno i dokazano se strajkuva i protestira samo za pari. Toa bese takozvanata sarena revolucija so 100-200e dnevnica za strajkuvacite.

Абе со дпмне ние веќе бевме светска сила.

Toчно според дуинг бизнис нели бевме рангирани втори или трети во Европа и меѓу првите десет на планетава ... по економски раст па бевме првенци во регионот на југо-источна Европа и втори на Европскиот континент, веднаш зад првенецот во економски раст Германија разбира се ... :D(y)

Се согласувам дека истите тие Албанци треба да ги почитуваат белезите на државата, знаме, химна, грб... Против сум веење на туѓи знамиња (албански, турски, српски...) на државните институции, за празници, итн... Секако, интонирање на туѓи химни. Не знам што бара, на пример, албанско знаме на бандери за празници? Или пред општини... Треба да се веат државните знамиња и општинските. Ако некој приватно има симпатии кон некоја држава, фудбалски клуб, организација... нека си ги честува приватно.

Aj vaka:
Ramkovniot, koj e ustvari rak ranata i metastaza za se sto se slucuva od togas navamu e komunjarsko maslo, teritorijalnata podelba povtorno komunjarsko maslo, promenata na imeto i ustavna skiptarizacija povtorno komunjarite. Sega jasno li ti e ili uste ne?
Za ekonomija poarno da ne zborime, toa e mislovna imenka za komunjar, baska najgolemiot aramilak to est tranziciskata privatizacija, vrven komunjarski dostrel.
Рамковниот не е причина туку само симптом.

Види го бројот на раѓања по религија од деведесетите навака односот е 50-50 на христијани и муслимани.

Имаш популација од 0-20 години каде што половина ти се муслимани и половина христијани. Каков македонски народ какви бакрачи. Готово е.

Рамковниот не е причина туку само симптом.

Види го бројот на раѓања по религија од деведесетите навака односот е 50-50 на христијани и муслимани.

Имаш популација од 0-20 години каде што половина ти се муслимани и половина христијани. Каков македонски народ какви бакрачи. Готово е.
Na zapad i beter e ako gledas taka, pa nikade ne se veat tugi znaminja i nema dvo tro multijazicnisti i slicni gluposti. Vo germanija oficijalno 10% od narodot se turci, neoficijalno gospod znae, ama tie se kulturen i integriran narod i pokraj toa so se muslimani, ne kako ova divo balkansko skiptarsko pleme.

Na zapad i beter e ako gledas taka, pa nikade ne se veat tugi znaminja i nema dvo tro multijazicnisti i slicni gluposti. Vo germanija oficijalno 10% od narodot se turci, neoficijalno gospod znae, ama tie se kulturen i integriran narod i pokraj toa so se muslimani, ne kako ova divo balkansko skiptarsko pleme.
Ама тука имаат поттик и подршка од вујче сем за правење голема Албанија, а мк општеството нема моќ на асимилација ниту економија за да ги интегрира.
Во Германија нема сепаратсички тенденции ниту пак граничи Германија со Турција, ко ние што сме со косово и Албанија

Aj vaka:
А јас што ти кажав за нив дека не ги ставам во исти дел со македонскиот народ.А кажи ми што направи вмро за да ја одбрани Македонија од Албанците и сдс?

Максимално ме разочара Левица и Апасиев, партија за која гласав и имав некакви надежи дека ќе бидат нешто различно кога одбија коалиција со СДС во 2016.

Сега повикува да се гласа на изборите, нормално да се гласа за ВМРО и Гога.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom