Епа тоа е.. Некој ќе ќути и ќе се лигави, друг ќе го е*е од позади. Затоа само губиме, дека цел Македонски народ само седиме позади пц и тв и јадеме трици за тоа што треба и што не.
Мене инаку како Македонец, ми смета албанец на функција бидејќи самото име ти кажува - албанец. Не ја почитува државата која го рани и која му дава кров за него и неговата фамилија, не ја почитува химната, не го почитува грбот и знамето на Македонија, не ја почитува Македонската нација. Како може тој, некој си, да ме представува мене и мојата држава Македонија? Неможе. Во Македонија, има повеќе џамии и албански знамиња одколку во цела Албанија. Се прават поголеми албанци од тие во Албанија.
А иначе, јас ќе ти кажам што треба за да добиеш реална промена. Маса луѓе, едно добри 50,000 надвор, на улица. Палење на државни институции, нереди, тортура едно добри недела дена. Тогаш, тогаш ќе се чукнат у глава сите на власт и ќе си речат чекај малце, не ни е сеедно може некој да не утепа. И не да бидеме потиснати пак од партија, туку сами како народ да излеземе и да се бориме за тоа што е наше.
Знам дека не е ова решение, ама еве, си ќутиме си гласаме, и само плачеме. Додека не покажеш заби, само ќе продужат да те е*ат.