Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е. Ама поинаку не можеш да тврдиш. Можеш ли да докажеш?
Значи не крадат. Тоа што наеднаш стекнуваат и прикажуваат богатство штом се докопаат до некаква власт е чиста случајност.
Или само сдсм проверено крадат, за овие од дпмне не може да се докаже?

Што и да биде само дпмне на власт да биде. Светот е поубав кога е дпмне на власт.

Што и да биде само дпмне на власт да биде. Светот е поубав кога е дпмне на власт.
Освен 2001 кога ни наштеловаа војна за права светот е поубав кога е ВМРО на власт.

Не е точно, и тоа одговорно ти го тврдам. Да не дојдеше СДСМ на власт немаше ништо од ова да биде. Меѓу СДСМ и ВМРО станува збор за разлика во принципи и што е најбитно љубов спрема државата. Кој има очи ќе види. Точно е дека имало од 2006 до 2016 големи пропусти ама не сме изгубиле ние како македонците ништо што е есенциајлно. Ти гледај помеѓу гласачкото тело која е разликата само, ова што го направи СДСМ да го направеше ВМРО нивното членство ќе ги обесеше по плоштад....не ја разбирате работата доволно по се изгледа.
А за бабата.....гласајте ја па ќе видиме, Стево сигурно знаеме каков е, од бабата барем може да имаме некаква надеж ако не друго.:toe:
Хахахаххахахха членството на вмро ќе се побунело за нешто.Абе има ли поголемо мочање од тоа човек кој дезертираше и потоа убиваше македонски деца да го ставиш минстер за одбрана.Јас не сум слушнал тогаш членството на ВМРО да се побуни.Се побунија 1000 души млади деца навивачи од Скопје и твојот лидер им пушти полиција да ги тепаат а на Сител беа преставувани како хулигани.Од сдс знам што може да очекувам барем тоа е дувло и знаеш дека кај нив нема ништо македонско и уште 91 само глуп човек можел да го даде гласот за нив без разлика што и да ветувале.Јас лично како патриот не можам да замижувам на манипулации од една "патриотска" партија како вмро која само заради свои политички поени го сквернави името и си игра со патриотските чуства на народот.Џабе го зборувам ова ти и таквите како тебе не можете да го разберете ова и најмногу страдаме од вас.Побитно ви е работното место од народот и државата и сте патриоти кога ќе ви кажат во штаб.

Значи не крадат. Тоа што наеднаш стекнуваат и прикажуваат богатство штом се докопаат до некаква власт е чиста случајност.
Или само сдсм проверено крадат, за овие од дпмне не може да се докаже?

Читај убаво што сум напишал. Реков дека јас се сомневам во сите дека крадат, ама за никого не можам да тврдам. Се сомневам и во градоначалници на најмалите општини.[DOUBLEPOST=1556190108][/DOUBLEPOST]
....Абе има ли поголемо мочање од тоа човек кој дезертираше и потоа убиваше македонски деца да го ставиш минстер за одбрана....
Камо и денес да е тоа врвот на „мочањето“, само државава да останеше необезличена.

Ниту имало ниту ќе има демократија и економија во вукојебината. Што побрзо пакување куфери и бегство од тука. Нека се колат вмросдс и УЧК меѓу себе од кого ќе наплатат даноци.

И да не е мицко решение, подобро од ова сега
Селска ароганција на сите страни, на митинзи собрани лигуши од најдолен тип, пониски од полжави, паѓаат во несвест во транс, незнам под секое човечко достоинство
Ако некој не слуша, пуштаме полиција, во секуларна држава, не смее да се меша полиција во внатрешните работи на било која религиска организација, ова со ивз беше само да се воспитаат муслиманите
Си ги напикаа роднините, за членството ги боли лакт, па уште будали ги прават, оној кирчевски од битола, посебно
Им велат дека членството не сработило на терен, мајката!! е сега контра да им манат нивните, или како сакаат дур има офци ќе има волна

Читај убаво што сум напишал. Реков дека јас се сомневам во сите дека крадат, ама за никого не можам да тврдам. Се сомневам и во градоначалници на најмалите општини.[DOUBLEPOST=1556190108][/DOUBLEPOST]
Камо и денес да е тоа врвот на „мочањето“, само државава да останеше необезличена.
Дали ти како членство на дпмне си се побунил некогаш во штаб за оваа одлука или мудро си молчеше зошто кур те боли плата си тече работа си имаш.А сега као те боли нешто за Македонија.Провидни сте луѓе исти сте како оној пратеник што имал храброст да даде таква изјава.

Пратеникот се вика Никола Мицевски и од Штип.Запамете го добро и не заборавајте кога ќе го видите на листа обавезно да гласате за него.

Kako i da e decki provereno najgolema tinja i dno od dnata e komunjar. Znaci od toa podole nema. Koga ova ke vi se razjasni mozebi nesto ke mrdne na podobro. Bilikoj na vlast samo komunjar ne.

Дали ти како членство на дпмне си се побунил некогаш во штаб за оваа одлука или мудро си молчеше зошто кур те боли плата си тече работа си имаш.А сега као те боли нешто за Македонија.Провидни сте луѓе исти сте како оној пратеник што имал храброст да даде таква изјава.

Пратеникот се вика Никола Мицевски и од Штип.Запамете го добро и не заборавајте кога ќе го видите на листа обавезно да гласате за него.
Јас не можам да кажувам ништо в штаб, „прибидејќи“ не сум одел по штабови. За која одлука мислиш? За Талат министер за одбрана? Талат е државјанин на „нашата држава“, нема законски пречки да е министер, ниту претседател на Собранието. Јас немам против тоа. Дали лично сакам да е тој на тие функции, или друга некоја, тоа е друго неважно прашање.
Кај Талат проблемот е што е на сегашна функција нелегално избран. Не знам дали ова ќе се „забошоти“ за навек, или некој ќе покрене нешто... Е за тоа ми пречи Талат како „прецедник“, ама не затоа што се вика Талат.

Хахахаххахахха членството на вмро ќе се побунело за нешто.Абе има ли поголемо мочање од тоа човек кој дезертираше и потоа убиваше македонски деца да го ставиш минстер за одбрана.Јас не сум слушнал тогаш членството на ВМРО да се побуни.Се побунија 1000 души млади деца навивачи од Скопје и твојот лидер им пушти полиција да ги тепаат а на Сител беа преставувани како хулигани.Од сдс знам што може да очекувам барем тоа е дувло и знаеш дека кај нив нема ништо македонско и уште 91 само глуп човек можел да го даде гласот за нив без разлика што и да ветувале.Јас лично како патриот не можам да замижувам на манипулации од една "патриотска" партија како вмро која само заради свои политички поени го сквернави името и си игра со патриотските чуства на народот.Џабе го зборувам ова ти и таквите како тебе не можете да го разберете ова и најмногу страдаме од вас.Побитно ви е работното место од народот и државата и сте патриоти кога ќе ви кажат во штаб.
Site so se/sme protiv promena na imeto i skiptarizacija znaci sprema komunjarsko zrno grav vo glavata ustvari sme se sekirale samo za rabotni mesta?
Kolku ljocki ministri i funkcioneri imas denes vo vladata? Precednik na parlament istiot toj ubiec, ministri za obrazovanie i kultura ljocki, kaj zivees ti be prijatelju?

Ако говориме за криминалитет и корупција мислам дека и двете партии се израмнети, тука некаде се, криминал и корупција имало во секоја влада од 1991 год. па навака и никој не може да ме убеди дека не било така и дека Мурто бил почесен од Курто или обратно Курто бил почесен од Мурто !
Независна држава сме 28 години, тука некаде фифти-фифти се и двете најголеми партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во годините на свое владеење и тоа како на ниво на централна власт, така и на ниво на локална власт, како и во период на имање на свој претседател на државата !

Дефинитивно оваа влада на Заев се престави како пресвртница во Македонија, демек признаа секад имало криминал и во времето на Бранко ама сеа ќе било поинаку. Ќе требало камшикар бла бла бла.

Доаѓаат на власт и со Кирацот се фаќаат одма на криминал и вработување, некои граѓани подложни на закон други над закон, негде пајаците се изживуваат над нарадот негде полицајците се маваат од пајаци. Тендери се местат, Зајко лапа плантажи за канабис...

Излага Пендаровски и вика јас знам што е работата ама еве ќе биде подобро и објаснува како се носеле тешки одлуки и става акцент на надворешната политика, абе куртону еден миркатски не е работава ти смени го името и кажи Европа Европа Европа и сите у несвес ќе паднеме, како не разбираш дека тој внатрешен криминал и политика веќе не поминува снобу еден ќорав.

Јас не можам да кажувам ништо в штаб, „прибидејќи“ не сум одел по штабови. За која одлука мислиш? За Талат министер за одбрана? Талат е државјанин на „нашата држава“, нема законски пречки да е министер, ниту претседател на Собранието. Јас немам против тоа. Дали лично сакам да е тој на тие функции, или друга некоја, тоа е друго неважно прашање.
Кај Талат проблемот е што е на сегашна функција нелегално избран. Не знам дали ова ќе се „забошоти“ за навек, или некој ќе покрене нешто... Е за тоа ми пречи Талат како „прецедник“, ама не затоа што се вика Талат.
Пријателе ти си просечен бот на дпмне со ова мислење само го потврдуваш моето мислење за тебе.Кур не те боли тебе за македонштината како и 90% од членството кое е моментално кај вас.[DOUBLEPOST=1556193288][/DOUBLEPOST]
Site so se/sme protiv promena na imeto i skiptarizacija znaci sprema komunjarsko zrno grav vo glavata ustvari sme se sekirale samo za rabotni mesta?
Kolku ljocki ministri i funkcioneri imas denes vo vladata? Precednik na parlament istiot toj ubiec, ministri za obrazovanie i kultura ljocki, kaj zivees ti be prijatelju?
Не го реков тоа.Само сакам да ги прикажам лажните патриоти како пратеникот кој вчера зборуваше за селективна правда во вистинското светло.Јас од свој 12 години после убиството на децата од Радишани сум против шиптаризација на Македонија.Не сум заборавил ниеден случај во кои страдаа Македонци за разлика од партиските ботови на грујо и дпмне.Најголемиот страв и тоа што најмногу треба да не плаши со промената на името не е географската одредница туку шиптаризацијата или исламизацијата која се и ќе се случува во неа.Ама за тоа не се виновни албанците тука ние Македонците.Кога велам Македонците не мислам на сдс и на Заев пак ќе кажам тој и неговата партија никогаш ни во една прилика не се заложувале и пропангирале политики за Македонецот.Секој родољуб од '91 па наваму утеха гледал во ВМРО-ДПМНЕ но за жал секој вистински патриот не добил ништо што посакувал туку напротив бил изигран и излажан од своите верувајќи дека тие се негови браќа.Затоа секогаш велам дека ДПМНЕ е најголемото зло на македонскиот народ.

Последно уредено:
https://tocka.com.mk/vesti/305558/k...IosjPbzYT1zvERV9hPvJAygakXVbmlK0SNzVm5SpWzzLU

Аууу Кирацот глумење морална светиња. Немам јас никаква врска со ниедно вработување. Едноставно фамилијата ми е поспособна, поедуцирана и поквалитетна од цела држава...што сум јас крив што баба ми ја бараат во милион приватни компании да работи, а она си одлучила за државна работа. Еве затоа што сум толку добар и се грижам за државава ќе ги повлечам сите 657 роднини со се швалерки од државна функција, ама да ги проверите и овие од вмро. И они вработуваа...

Заедно со Миле Јанакиевски имаат the most punchable face во универзумот. Би ги мавал и двајцата со денови, им ебам тоа пелагониските хобити.

Пријателе ти си просечен бот на дпмне со ова мислење само го потврдуваш моето мислење за тебе.Кур не те боли тебе за македонштината како и 90% од членството кое е моментално кај вас..
Си научил еден збор „бот“ и само тоа го верглаш, а капацитет нула си. Делиш лекции кој е што е. Јасно ми е на кое ниво си, неспособен ни да разбереш што пишувам, а камо да дискутираме.
Да, пријателе, јас мојата „македонштина“ не ја подразбирам да само Македонци се на функции. Не, може и Албанци, а и други. Но, не сакам да ја изгубам македонската држава. Јас за македонштината сум се залагал кога 99% од луѓето не ни знаеле што е тоа. Научиле Гоце Делчев, Даме Груев, Сандански (од химната) и мислат дека е тоа тоа. Александров е по „дифолт“ Бугарин, итн, итн... Не, јас сум се залагал за македонштина не преку мразење на другите, ни на Југославија (Србија) или Бугарија. Ниту истребување на други народи. Ниту нивно потиснување. Јас сум бил за македонштината преку негување на истата, фолклор, литературен јазик, запознавање на историјата, бодрење на оние кои се залагаат за истото... Не преку пеење на песни дека „душманот ќе го сотреме“, „да цркнат другите“,...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom