jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.645
- Поени од реакции
- 27.609
Шешељ е најмлад доктор на науки во СФРЈ, комунистички дисидент и познат по радикалните изјави вклучително и за Македонците иако е Македонец по мајка ми се чини...Па не ли му е срам сега да гостува во емисии (Васко Ефтов) и да ги брани Македонците и Македонија?!?!?
Да бевме некоја понормална држава, ќе го бесеа на плоштад.
Овој човек е еден од најинтелегентните во светот, го расклинка целосно сам Хашкиот трибунал и на крај го пуштија дома без обвинение.. и мислам дека нешто накнадно ... Целосно им ги растури сите конструкции, сите сведоци и сите вешти лица кои требаше да го затворат на долго. Направи мајмуни од обвинителите, откривајќи ги сите нивни конструкции и договори кои ги имале со лажните сведоци...
Речиси цело негово судење го имам гледано и тврдам дека тоа судење ќе биде изучувано на правните факултети. А Хашкиот трибунал ќе биде запамтен како дно на западната цивилизација.
Во 90тите имав антагонизам кон овој човек заради неговите ставови, но после случувањата во Хаг го сменив мислењето. Башка и на неколку пати јавно се огради и извини за негирањето на Македонската нација...

Дали стварно мислиш дека погрешно резонирам и имам слаба логика? Па јас од тоа живеам.... Не верувам дека имаш време да ги гледаш, но ако некогаш во животот ти се ослободи време, погледни го судењето на Шешељ....
 Дали стварно мислиш дека погрешно резонирам и имам слаба логика? Па јас од тоа живеам.... Не верувам дека имаш време да ги гледаш, но ако некогаш во животот ти се ослободи време, погледни го судењето на Шешељ....