- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Не можам да си поверувам дека има толку затуцани фаци што се уште го подржуваат кондомов.Болни едни.Чори да бевте пак ќе видевте за што станува збор.
За што станува збор?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можам да си поверувам дека има толку затуцани фаци што се уште го подржуваат кондомов.Болни едни.Чори да бевте пак ќе видевте за што станува збор.
И јас сакам да гласам за договорот со Грција, ама не сакам да гласам за ЕУ и НАТО. Изгледа нема да можам да гласам, да го остварам моето демократско право. За еден дел од прашањето сум ПРОТИВ, за вториот дел сум ЗА. И сеа шу праиме?Нема за тебе право на глас, премноги си досетлив. Абе како само се сети на ова?![]()
И јас сакам да гласам за договорот со Грција, ама не сакам да гласам за ЕУ и НАТО. Изгледа нема да можам да гласам, да го остварам моето демократско право. За еден дел од прашањето сум ПРОТИВ, за вториот дел сум ЗА. И сеа шу праиме?
Откако се виде дека референдумот нема да успее,си прави терен со сила да го истурка договорот.За што станува збор?
Убеден сум дека никој Цветанка не ја бара да советува за нешто. Нејзината функција е да зема плата, и тоа солидна. Сестра и е вработена (таза) во некоја банка за поддршка на стопанство, државна фирма (банка). И за тоа не знаела Цветанка? Или пак сестра и е избрана (на стари години) на конкурс каде била најдобар кандидат? Се е скапано во ова наша држава. Кога Цветанка и Цацко стигнаа да се владини советници, или оној шумарот Хоџа од Танушевци, тури пепел на се. Луѓе што ни образование немаат.![]()
...што те гледам чуден кои се наивни? од трала ла сенка на Јанко Узунов како певаљка, за после културно се воздигне и „советува“, а посебно на денот на измачените деца бегалци промовира сосема трето без пардон и да си го признае тоа јавнои за добро изработено добие пари што ти и дваесет пати да се родиш и да работаш од плата нема да ги собереш... советничкава преку ноќ триста иљади еврича неповртни жгллллллб во џебо на снаата да го чува добро сино, и што она гледа што се случува? последен бастион на разумноста? ма јок, има уште повеќе „културно да рецитира“ јас не сум моќна, јас немам влијание,јас не знам што се случува, јас не знам што е грант, јас не сум функционер
... изгледа ти не гледаш зашто се толку упорни и проѕирни во објаснувањето, а ти се трудиш ли се трудиш да објасниш, еј 300 000 евра неповратни кога може да ги зарботиш со чесна работа од плата? ...реков, дваесет пати да се родиш! ... ти до утре вели му бело е, тој ќе кажва црно и жллллб тендерич или некој гранд во џебо !
![]()
Од Зорче Муртинче може се да се очекува. Ваква керамида тешко дека ќе се повтори на таква функција. Еден припрост, тип со ограничена интелигенција ни се натури на сила за претседател на влада... За да не стави в гроб колективно.[DOUBLEPOST=1533036336][/DOUBLEPOST]Сега ќе излезат на референдум сите малцинства и хард кор од шарените сендвичи - македонци и ќе има излезеност до кај 500 000 со 95% - ЗА. Па ќе кажат ете се консултиравме со народот тие се за промена на името и ќе направи меѓународната притисок да помине тоа во собрание бидејќи народот така одлучил. И така 400 000 малцинства и 50-100 000 македонци ќе им го сменат името на мнозинството.
Законите поинаку велат. Ако референдумот нема резултат ЗА, тогаш не поминал кај народот. Муртинчево нека престане со кршење на закони, устав... На крај на клоци ќе биде избркан, не од влада, ами и од МК... И ќе е среќен што лесно поминал, оти... се знае за вакви како треба...Заев: Ако граѓаните останат дома институциите ќе одлучат за нив
Излегле неизлегле тоа е тоа..
Ту, како не ми текна. Арно велиш „домаќине“. А бе се гледа, Филозофија да дипломираш веднаш ти се отвораат сите видици, иако си без професија, си дебил, ама памет... НАААААААА...Ништо, нема да гласаш. Ќе си го земеш своето демократско право и ќе си го напикаш таму каде што си најдебел. А ионака си преглуп за да донесеш паметна одлука, подобро седи дома.
Нити имало политичар избркан на клоци нити ќе има едноставно сите млади гледаат да му ја збришат немаат намера да се тепаат за оваа вукојебина.Од Зорче Муртинче може се да се очекува. Ваква керамида тешко дека ќе се повтори на таква функција. Еден припрост, тип со ограничена интелигенција ни се натури на сила за претседател на влада... За да не стави в гроб колективно.[DOUBLEPOST=1533036336][/DOUBLEPOST]
Законите поинаку велат. Ако референдумот нема резултат ЗА, тогаш не поминал кај народот. Муртинчево нека престане со кршење на закони, устав... На крај на клоци ќе биде избркан, не од влада, ами и од МК... И ќе е среќен што лесно поминал, оти... се знае за вакви како треба...
Откако се виде дека референдумот нема да успее,си прави терен со сила да го истурка договорот.
Не го боли кур што мисли народот,и си тера за што е платен/наместен.Со сила ќе сменува нешто за што 95% од македонците се против.Љочките и вакви некој модерни северно македонци ко тебе што не се повеќе од 30-50 000 ќе направат нешто за што 1.5кк се против.
Ту, како не ми текна. Арно велиш „домаќине“. А бе се гледа, Филозофија да дипломираш веднаш ти се отвораат сите видици, иако си без професија, си дебил, ама памет... НАААААААА...
Ех, како не „учев“ „вилозоф“ да бидам. Ќе „млатев празна слама“ по цел ден.
Преведено - Америка овојпат на сила ако треба, ќе не убута у НАТО.Опа бато
Заев: Нема опција дали треба или не да се излезе на референдум
https://telma.com.mk/zaev-nema-optsija-dali-treba-ili-ne-da-se-izleze-na-referendum/
Обожавам кога политичарски говна се закануваат и уценуваат. Тоа посебно вродува со плод ...... обратнопропорционално од тоа што го посакуваат.
Во секој случај бурни и интересни времиња..Преведено - Америка овојпат на сила ако треба, ќе не убута у НАТО.