Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Што правиме со библијата?Ќе ја смениме или грците ќе ни прогледаат низ прсти?
1511514529620.jpg
Изгледа ќе мора да потенцираме на последна страна дека македонците се грци и онака поголема клетва од оваа не може да не фати.

Сега ќе излезат на референдум сите малцинства и хард кор од шарените сендвичи - македонци и ќе има излезеност до кај 500 000 со 95% - ЗА. Па ќе кажат ете се консултиравме со народот тие се за промена на името и ќе направи меѓународната притисок да помине тоа во собрание бидејќи народот така одлучил. И така 400 000 малцинства и 50-100 000 македонци ќе им го сменат името на мнозинството.

500 илјади излезност на референдумот би било катастрофа за нив.

Ќе видиме колку косовари имат 2државјнство тек сега.Не ме чуди и заебот што е толку сигурен за референдумот.Испадна најгадно копиле од политичар.[DOUBLEPOST=1532982427][/DOUBLEPOST]

ПрЦ ! :kezec::sekcza:
Абе не се замарај со косоварите. Мина тоа време коа као стока ги влечеа да гласаат. И тоа е издишан балон. Села повика на бојкот а тоа се минимум 50000 гласа. Катастрофа е зајко. Уживај и не се нервирај за референдумот.

Што ти дава комфор да си помислиш дека нема со такви средства да направат ненадоместлива штета на државава ? Без разлика на тоа каква казна би ги следела понатаму ....

Никаде не спомнав комфор. Напротив мислам дека ќе прават дубари после референдумот.[DOUBLEPOST=1532983062][/DOUBLEPOST]
Кои црни институции ?

АРМ е` институција, Државен завод за статистика е` институција, Централен Регистар е` институција - овие ќе одлучуваат како ќе се вика државата ?

Единствен начин да се смени уставното име на државата е` со двотретинско мнозинство во Собранието - единствената законодавна и уставотворна институција во Македонија.

На Собранието де мислев за менување на Уставот.

Абе не се замарај со косоварите. Мина тоа време коа као стока ги влечеа да гласаат. И тоа е издишан балон. Села повика на бојкот а тоа се минимум 50000 гласа. Катастрофа е зајко. Уживај и не се нервирај за референдумот.

Јас и онака бојкотирам.Сега се на ред куртоните да се покажат колку се добри:pos:

Кога Грујо водеше хајка против сдс, јас ги бранев, не од што многу ги сакав, или од што мислев дека се добри, туку од себични причини. Мислев дека за сите нас, за државата, за македонскиот народ е подобро да ги има, одколку да ги нема... Не им требаше многу да ме натераат да се покајам што сум ги бранел. Да ги уништеше грујо, можеби ќе се појавеше некоја алтернатива која ќе и ги замрсеше сметките на фамилијата, можеби и ќе потоневме во уште поголема автократија, ама немаше да доживееме вакво мочање, понижување, уништување на македонската национална свест, и нејзино сведување на ниво на ромската. Воа гомнариве се измочаа и се испосраа на се, ама буквално на се. Тешка чергараана, Амди Бајрам е господин за воа шарениве гомнари. Да им ебам тоа мршите смрдени, неспособни, алчни, покварени, чергарски, мазохостички, да им ебам.

Кога Грујо водеше хајка против сдс, јас ги бранев, не од што многу ги сакав, или од што мислев дека се добри, туку од себични причини. Мислев дека за сите нас, за државата, за македонскиот народ е подобро да ги има, одколку да ги нема... Не им требаше многу да ме натераат да се покајам што сум ги бранел. Да ги уништеше грујо, можеби ќе се појавеше некоја алтернатива која ќе и ги замрсеше сметките на фамилијата, можеби и ќе потоневме во уште поголема автократија, ама немаше да доживееме вакво мочање, понижување, уништување на македонската национална свест, и нејзино сведување на ниво на ромската. Воа гомнариве се измочаа и се испосраа на се, ама буквално на се. Тешка чергараана, Амди Бајрам е господин за воа шарениве гомнари. Да им ебам тоа мршите смрдени, неспособни, алчни, покварени, чергарски, мазохостички, да им ебам.
Јас затоа сакав да се вратат на власт, да се потсети народот каква стока се. Ама цената е преголема, за жал.

Јас затоа сакав да се вратат на власт, да се потсети народот каква стока се. Ама цената е преголема, за жал.
Oti pregolema ? Patem receno narodot barem tie postarata generacija poprilicno mnogu dobro se sekjavaa sto i koj se SDSM. Ama kako velat porastose pilci pojebose koke, taka i ovaa nasa napredna , nacitana, prosetana, prosvetlena i pred se izbanjata mladina koja ete mislese deka mozokot niz usi im teci oti zavrsile nekoj fakultet, porabotile malce kako kelneri, sobarki ili sto i da rabotele kako studenti vo stranstvo pa kao gospod za madinja go fatile i ja otkrile amerika ispadnaja ne tolku nacitani, prosetani, pametni, prosvetleni, da ne recam epten glupi ispdanaja. Tragedijata da bidi pogolema po 10 godini od sega ili taka nesto ke ispadnat nekoj novi klinci koi isto taka ke se smetaat za epten pametni kako ovie sega a vsusnost vistinata i sami si ja gledaat samo egoto do oblaci i taka.

грујо врати се простено ти е се
Грујо врати се, ај ако не вмро да го вратиме, сендвичи се изрази на личности кои имаат ниско интелектуално ниво односно повторуваат она што ќе им се рече во штаб во ситуација кога немаат што друго да кажат во своја одбрана. Затоа почнаа да се отвараат центри за лица со посебни потреби (гласачкото тело на сдсш), ќе треба истите да се сместат некаде после катастрофалниот пораз на референдум и наредни избори.
DiqjX90VAAAMpDI.jpg

Последно уредено:
Ок дечки ај малце пореално на нештата да гледаме.

Народ што мисли дека е ок да застане 40 метра пред семафор за да биде у сенка, нема просперитет ни у НАТО ни у ЕУ ни у БРИКС. Реално.

Зарем не е добро Грујо пак да го вратиме. Еве овие за година дена ја уништија државата, се што се правело растурија, а баш бевме на добар пат да станеме водечка сила во регионот.

Зарем не е добро Грујо пак да го вратиме. Еве овие за година дена ја уништија државата, се што се правело растурија, а баш бевме на добар пат да станеме водечка сила во регионот.
Лидери е зборот.
За некои битни категории, според Дуинг Бизнис, бевме лидери во светот и пошироко.
а сега...:(

Лидери е зборот.
За некои битни категории, според Дуинг Бизнис, бевме лидери во светот и пошироко.
а сега...:(
Ај без да го спомнете грујо, набројте што направија ...
- Општа амнестија и пуштање од затвор на криминалци
- Двојазичност на цела територија
- ослободување на монструмие од Смилковци, за да ги тужат повторно со истото обвинение
- потпишување на рамковен договор со Бугарија
- Менување на име и ред други работи, или рамковен договор со Грција...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom