Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не. Ако референдумот пропадне, у собрание ќе го протнат и готово. Никој од демократска Европа нема да им замери оти не почитуваат вољата на народот.

И после тоа што ќе се случува?
Народот пак мирно ќе си седи?

Хрватска у 2013 го роди „Мост“, платформа у која се обединија интелектуалци, кои не членувале во партии заради нечесниот партиски систем преку кој се уништува државата.
ФАЈРОМ у 2018 уште ги трпи маде, џорџи, гигс и сите знајни и незнајни лоботомирани као тажат по паторот...не чинел муртинскиот - „дај да го вратиме паторот“...ебати логиката.

Ме одбанираја маде одамна, ама штом ја отворам темава, ги читам твоите тажачки по паторот и директно ми предизвикуваш дијареја. Тажиш по паторот ко некоја загорена шо и го опнал некој на пијано пред 40 години, а она уште мисли дека тоа љубов голема било.
Ти иам кажано и порано дека со небањат као тебе не би имал друга прилика за интеракција освен форумскава и треба да си благодарен, ама од кого си и не е чудо каков си.

Не. Ако референдумот пропадне, у собрание ќе го протнат и готово. Никој од демократска Европа нема да им замери оти не почитуваат вољата на народот.

Во Собрание ако одат ги немаат гласовите за уставни измени. На предвремени парламентарни сигурно нема да ги добие.

Тие недемократски методи со непочитување на волјата на граѓаните и бутање на решенија низ мала врата до сега се виде дека вродува со огорченост и омраза на долг рок. Истото ЕУ го искуси во Британија, во Германија, во Италија и еден куп други земји кои имаа избори во изминативе години. Човек би рекол дека си ја научија лекцијата дека тој метод е погрешен.

Доплнително, не знам дали се свесни во какво уставно-правен заеб се внесоа. Со самото додавање на "дали сте за членство во ЕУ и НАТО" во референдумското прашање согласно уставот они додадоа уште еден битен услов.

Уставот предвидува дека за пристапување на Македонија во сојузи со други држави, задолжително се распишува референдум и одлуката се усвојува само ако "ЗА" гласале мнозинство од вкупниот број избирачи.
Вака како што стои прашањето, нив задолжително им требаат 50% + еден гласач да гласаат "ЗА", инаку уставот изрично предвидува дека одлуката не е усвоена.

Не знам кои правници го советуваат Заев, ама се сомневам дали имаат завршено правен факултет.

Хрватска у 2013 го роди „Мост“, платформа у која се обединија интелектуалци, кои не членувале во партии заради нечесниот партиски систем преку кој се уништува државата.

Просечниот македонски интелектуалец гледа да збрише од Македонија и нема поента да се замара со тоа дали некој ја уништувал земјата или не. Тој гледа да направи иднина за децата во странство и во никој случај не гледа да формира движење кое би било контра партискиот криминал. Тргни од себе, дали би ставил глава у торба за Македонија?

Oна европсконо знаменце јака работа да ти било, шорткат за се..[DOUBLEPOST=1533043409][/DOUBLEPOST]Горан Момироски:

Дали сте за влез во ЕУ и НАТО со прифаќање на Преспански договор и со право да не бидете стрелани на плоштадот Северна Македонија, пи.ка ви матер на сите што ќе бојкотирате?
Мислам вака е ок, јбг за будуќност се работи :pos:

Последно уредено:
Кога вадевте бугарски пасош на интервју кога ве прашуваа како што се осеќате по националност, што одговаравте?
А ваму сега името не го даваме

И ќе има 2/3 за промена на устав?

Ubavo toa sto sakas no kolkava e cenata sto si spremen da ja platis za da toa go dobies. Ete ti licno na primer ako nekoj ti veti jahta, porse, avion itn itn ama za toa sekoj den , cel den da te supci toj i sekoj koj toj ke posaka tebe i nekoj od tvojata pobliska familija po negov izbor i taka duri ne mu se smaci ama ne pomalce od 25 godini bez prekin dali bi se slozil. Koga toa ke go pomines po 25 godini se e tvoe od toa sto si posakal. Prosto ko grav, poprosto zdravje. Bi prifatil ? Ajde da vidime kolku si spremen da istrpis za toa porseto, jahtata i ostrovot.

Aма ти тоа сигурно го мислиш за себе си пошто си пе*ер, јас не сум пе*ер така да неможам да ти одговорам на вакви глупави прашања за шупчење во чмар и сл. !
Него многу е чуден народецов ем нејќе смена на име а гласаше за Зајко иако Зајко уште пред многу години кажа дека Македонија е таа која мора да свитка кичма и да попушти во спорот за името, но народот сепак си гласаше особено на последните избори за Зајко и покрај очигледната опасност од ова што сега ни се случува, исто така народот е против промена на името, арно ама ич не му се протестира, каде се патриотите да протестираат нели Македонија е преполна со илјадници храбри патриоти но нешто не им се протестира и блокира на истите, поарно им е да си ги ладат шупаците и ташаците на Халкидики ... на кратко кажано нека ми опрости администрацијата на форумов и оние кои ја надгледуваат темава но јас сум длабоко разочаран во овој народ и се согласувам и сметам дека како што кажа членот Ставро претходно преку 90% од Македонците се НАТПРОСЕЧНО ГЛУПИ КО К.. и ни самите незнаат што всушност сакаат, потполна изгубеност во просторот и времето, е токму затоа други посилни од нас треба секогаш да ни ги перат гомната од гаќите и да не туркаат и да ни кажуваат што и како да правиме !

Кога вадевте бугарски пасош на интервју кога ве прашуваа како што се осеќате по националност, што одговаравте?
А ваму сега името не го даваме

Што има врска тоа со гласањето на референдум.
Ако е така и сите албанци не треба да гласаат зошто воопшто не ја чувствуваат државава како своја.
Или албанците е во ред да гласаат? :)

Многу интересно ми е ова лицемерие што исплива на површина. На сите ви сметаше кога Грујо ги делеше граѓаните на предавници и патриоти, а сега не ви смета вие кога ги делите дали некој имал бугарски пасош или бил дијаспорец или пензионер. Баш кул.

@Ставрогин
Нема никаква врска тоа што го напишав јас со тоа што ти ми го реплицираш.
Зошто да се смени името ако 95% од македонците се против тоа?БЕз разлика дали е глупаво или не,демократијата функционира така,мнозинството е во право.Доколку референдумот пропадне,треба договорот да се поништи а не да се турка со сила преку собранието.А кондомов е најочајното нешто што сум го видел,ќе го проба и тоа.ЗНачи нема никакви граници човеков,ептен изгубен е.Прво викаше дека нема да има промени во уставот,па народот ќе кажел на референдум,за на крај да го турка со сила поради тоа што така му кажале тие што го наместиле.Безкичмењак каков што немало на овие простори.И пази,немаат срам и го бранат сеуште со извртување на муабетот дека имал визија и не внесувал во ЕУ.Сето ова е за НАТО,веќе кажав 100пати.Тоа им треба на уса,ги заболе дали ние ќе влеземе некогаш ЕУ или не.А и за да влеземе,треба некоја голема сила да стои позади нас иначе сигурно ќе имаме пречки.А сигурно нема никој да е позади нас,поради тоа што немаат никаков чар од нас во еу.
За потсмев сме пред светов,5% од македонците + малцинствата ќе го сменат името на државата.Тоа ти е како во германија турците да им сменат име на држава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom