Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај без да го спомнете грујо, набројте што направија ...
- Општа амнестија и пуштање од затвор на криминалци
- Двојазичност на цела територија
- ослободување на монструмие од Смилковци, за да ги тужат повторно со истото обвинение
- потпишување на рамковен договор со Бугарија
- Менување на име и ред други работи, или рамковен договор со Грција...
Има уште:
  • укината РД такса
  • воведена дневна „евтина“ струја 2 саати
  • пуштен автопатот Д. Капија-Смоквица
  • укината забраната за продавање на алкохол навечер
  • плус 3,5 денари за акциза за дизел
[DOUBLEPOST=1533038143][/DOUBLEPOST]
Преведено - Америка овојпат на сила ако треба, ќе не убута у НАТО.
Ако е без договорот со Грција, нека биде.

Лош ти е преводот.
Пологично е: На сила ако треба ќе си смените и име и се по список :D
Затоа ја би ако може без тепање и побрзо нека заврши, па да почне ветениот живот според Ставро пророкот :cool:

Божем Грција е велесила, па нејзе не ја чепкаат, затоа нас утепаните сила ќе ни покажуваат оти целта им била во НАТО да сме влегле :cautious: . Изгледа НАТО без нас, ништо не може против опасните Руси :rolleyes:

Според анкетите Македонците сакале во ЕУ и НАТО, сакале повисок стандард, средена држава и сл. ама името библиско не го давале ај мајката ... епа и јас сакам многу работи, сакам да имам порше, јахта, авион, хеликоптер, облакодер, приватен остров и.т.н. и.т.н. ама сето тоа можам само да го сонувам ... народов е толку многу "паметен" што не може да сфати дека влезот во ЕУ и НАТО оди само преку договорите со Бугарија и Грција ... без договорите со Борисов и Ципрас ЈОК НАТО и ЈОК ЕУ просто ко грав !

Според анкетите Македонците сакале во ЕУ и НАТО, сакале повисок стандард, средена држава и сл. ама името библиско не го давале ај мајката ... епа и јас сакам многу работи, сакам да имам порше, јахта, авион, хеликоптер, облакодер, приватен остров и.т.н. и.т.н. ама сето тоа можам само да го сонувам ... народов е толку многу "паметен" што не може да сфати дека влезот во ЕУ и НАТО оди само преку договорите со Бугарија и Грција ... без договорите со Борисов и Ципрас ЈОК НАТО и ЈОК ЕУ просто ко грав !
Ubavo toa sto sakas no kolkava e cenata sto si spremen da ja platis za da toa go dobies. Ete ti licno na primer ako nekoj ti veti jahta, porse, avion itn itn ama za toa sekoj den , cel den da te supci toj i sekoj koj toj ke posaka tebe i nekoj od tvojata pobliska familija po negov izbor i taka duri ne mu se smaci ama ne pomalce od 25 godini bez prekin dali bi se slozil. Koga toa ke go pomines po 25 godini se e tvoe od toa sto si posakal. Prosto ko grav, poprosto zdravje. Bi prifatil ? Ajde da vidime kolku si spremen da istrpis za toa porseto, jahtata i ostrovot.

Гвујо беше 11 години на власт и скоро успеа да имплементира комлетно автократски систем на владеење во срцето на Европа, во 21 век.
Да не пукнеш :lolzz:.[DOUBLEPOST=1533039324][/DOUBLEPOST]
Со сила убајна не бидува.[DOUBLEPOST=1533039540][/DOUBLEPOST]
Аргументи се секогаш потребни ако сакаш да дискутираш. Ако сакаш да правиш ефтина пропаганда, тогаш не ти требаат аргументи.

Ова нема врска со твојот муабет дека референдумот во однос на името и законот за јазици се поврзани. Ова се однесува за секој закон кој на кој Иванов ќе се обиде да му стави џепно вето.
Пак немаш аргумент за првобитното тврдење дека двата настани се поврзани и дека водат кон распад на државата.

Се што имап се памфлети со кои се обидуваш да продаваш ветар на магла.
Ево команданти Форина пак вели за поврзаноста. Ам сега шу прајме?:duel:
Џафери: Договорот со Грција во Службен весник по референдумот заедно со Законот за јазици
Имајќи ги во предвид сите околности сметам дека најпогодно време за објавување на законот за ратификација на Договорот со Грција во Службен весник е откако граѓаните ќе се изјаснат на референдумското прашање затоа што во некој контекст сиот успех на спогодбата зависи од одлуката на граѓаните што ќе ја донесат на референдумот. Ако се објави едниот закон ќе се објави и другиот, не може различно да бидат објавени законите кога основот е ист а тоа е непотпишувањето на законите од страна на претседателот Ѓорге Иванов – потенцира Џафери
https://meta.mk/dhaferi-dogovorot-s...po-referendumot-zaedno-so-zakonot-za-jazitsi/

Последно уредено:
Пропаста на референдумот е повеќе од очигледна освен ако не се направи масовен криминал со фиктивни гласачки ливчиња, нешто за што сме мајстори.

Едино помизерно од овој референдум е моментот што партиски ботови чекаат да им каже Мицко дали ќе се бојкотира или не.

Иначе причини за бојкот секој си наоѓа, ама нека не спие Мицко на тоа уво дека сите бојкотираат ради тоа што не се слагаат со промената на името.

Ubavo toa sto sakas no kolkava e cenata sto si spremen da ja platis za da toa go dobies. Ete ti licno na primer ako nekoj ti veti jahta, porse, avion itn itn ama za toa sekoj den , cel den da te supci toj i sekoj koj toj ke posaka tebe i nekoj od tvojata pobliska familija po negov izbor i taka duri ne mu se smaci ama ne pomalce od 25 godini bez prekin dali bi se slozil. Koga toa ke go pomines po 25 godini se e tvoe od toa sto si posakal. Prosto ko grav, poprosto zdravje. Bi prifatil ? Ajde da vidime kolku si spremen da istrpis za toa porseto, jahtata i ostrovot.
Не е исто. Нашево „шупчење“ е за вечно, не за 25 години.

Да де јасна ми е намерата на изјавата, и сеа ние као треба да се покакаме од страв и да се помириме со нашата судбина :D

Ќе бричи кур сељандурава проста за гомната што ги исра прво на референдумот па после на наредните избори.

Самото тоа колку е агресивна и ултимативна изјавата на Заев кажува дека им тече низ ногавици и јако ги тресе стравот од дебакл на референдумот. :)

Не е исто. Нашево „шупчење“ е за вечно, не за 25 години.
Ostaj naseto, mene povekje za negovoto me interesira. Znaes sto stapa po tugj grb ic ne bolat, ama po svojot e druga matematikata. Aj da pocekame mozi racuna dali mu se isplakja, kaj da e ke izlezi so stav. Jbg porse , jahta, avion i ostrov ne e mala rabota ama pak ni supcenje sekoj den cel den vo narednite 25 godini ne e za potcenuvanje.

Самото тоа колку е агресивна и ултимативна изјавата на Заев кажува дека им тече низ ногавици и јако ги тресе стравот од дебакл на референдумот. :)
Не. Ако референдумот пропадне, у собрание ќе го протнат и готово. Никој од демократска Европа нема да им замери оти не почитуваат вољата на народот.

џорџи и маде каква напорна 69-ка си даовте, ај продужете у приватни пораки жити све :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom