Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Зајко да ти е*ам се женско во фамилија болеснику. Како само изјавуваше пред да дојде на власт ни име ни ништо нема да се чешка, а сега кога гледам интервјуа ми се повраќа кој ни води и држава и се. Се надевам дека нема лето да дочека ова ѓубре од човек и ќе се најде некој кој ќе му пресуди па да видиме после дали ќе има маж кој ќе води "држава" на ваков кукавички начин и ќе си потпишува секакви договори.
Осеќам вечер на протест да има и некој испад.

Ти ли си еден од шарените револуционерчиња ? Ако е да, тогаш дебело те начукаа и истото важи и за останатите 350,000 шаренолики будали

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Абе дали си ти тачен каква слика ставаш.Абе вас Грујо мозокот ви го испил........... Неам коментар за населениево што живее тука....

И тебе ќе ти повторам по трет пат. Пишав неофицијално. Не ги копам сликитр од Гугл од протестите во Венецуела.

Колку што си ти марсовец јас толку сум од кај грујо и зајко.

Не знам што толку ти се најде засегнат, чекај референдум и излези на гласање.
Za tuka zboram, za forumot. Ova sega sto se slucuva vo republikata vi bese predoceno pa slobodno ke napisam godini i godini prethodno. Ama so razbiram i jas vakov nebanjat.
Vo vrska so referendumot i voopsto so se drugo sto se slucuva , se slucuvase i ke se slucuva veruvaj niti me grizi sovesta , niti sum iznenaden , najmalce zasegant. Vprocem sami si gi izglasavme na fer i demokratski izbori i ubedlivo potvrdeno na lokalni. Jas licno onaka demokratski razpolozen ja pocituvam voljata na mnozinstvoto iskazana na fer i demokratski izbori pa taka i bi glasal na ist toj referendum ako go ima:toe:

Za tuka zboram, za forumot. Ova sega sto se slucuva vo republikata vi bese predoceno pa slobodno ke napisam godini i godini prethodno. Ama so razbiram i jas vakov nebanjat.
Vo vrska so referendumot i voopsto so se drugo sto se slucuva , se slucuvase i ke se slucuva veruvaj niti me grizi sovesta , niti sum iznenaden , najmalce zasegant. Vprocem sami si gi izglasavme na fer i demokratski izbori i ubedlivo potvrdeno na lokalni. Jas licno onaka demokratski razpolozen ja pocituvam voljata na mnozinstvoto iskazana na fer i demokratski izbori pa taka i bi glasal na ist toj referendum ako go ima:toe:

Ќе го има, ќе си кажеш дали си за или против али немој да не излезеш :)

Не е ни кур мал. Инаку во Македонија живеат политички најнеобразувани луѓе. Некој сака да те пикне во друштвото на моќните и богатите не заради тоа што те сака, туку заради игра на случајот како што е геополитичката ситуација, а ти се правиш паметен и не го даваш Аце. И идентитетот, иако никој не знае што е тоа идентитет.

Не држава да има, толку глуп народ не треба да постои.

Ааа значи и ти си еден од толку глуп народ , аха разбирам

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Ќе го има, ќе си кажеш дали си за или против али немој да не излезеш :)
Imam napisano nekolku pati kakov ke bidi mojot odgovor na referendumot ako go ima, i toa mnogu oddamna , uste koga mislevte deka ova sto sega se slucuva e samo nekoe scenario od naucna fantastika.
A ako te mrzi da baras a sepak te interesira samo ke ti recam deka jas ja pocituvam zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na fer i demokratski izbori kolku i da ne mi e po kef istata. Sepak moite potrebi i zelbi se nebitni vo sporedba so potrebite i zelbite na mnozinstvoto koi patem receno ne se merat na protesti tuku na izbori.

Постои народна легенда која вика дека еднаш во минатото вмровците успеале препознаат тенденциозна лага...

Imam napisano nekolku pati kakov ke bidi mojot odgovor na referendumot ako go ima, i toa mnogu oddamna , uste koga mislevte deka ova sto sega se slucuva e samo nekoe scenario od naucna fantastika.
A ako te mrzi da baras a sepak te interesira samo ke ti recam deka jas ja pocituvam zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na fer i demokratski izbori kolku i da ne mi e po kef istata. Sepak moite potrebi i zelbi se nebitni vo sporedba so potrebite i zelbite na mnozinstvoto koi patem receno ne se merat na protesti tuku na izbori.

Ниту едни избори во државава не биле фер и демократски (според мене), нит па референдумот ќе биде. Како и да е, различни ни се ставовите во врска со демонстрацииве што се случуваат и со оние што се случуваа во минатото. Јас го почитувам твоето мислење, верувам ти моето и тоа е тоа.

Dobro ova fejk slikive koj gi shiri po internetov?
Stvarno me interesira koja fejsbuk grupa gi spodeluva.

Ниту едни избори во државава не биле фер и демократски (според мене), нит па референдумот ќе биде. Како и да е, различни ни се ставовите во врска со демонстрацииве што се случуваат и со оние што се случуваа во минатото. Јас го почитувам твоето мислење, верувам ти моето и тоа е тоа.
Fer stav. Tuku uste samo ova ke te prasam vaka gledano od denesna perspektiva koga manje vise se razvrza klopceto. Dali i posle se sto se slucuva sega da ti se daj prilika pak bi ja podrzal sarenata revolucija i bi im se priklucil na protestite kako sto napravi pred nekolku godini za rusenje na rezimot?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom