Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Сашо, ти ли си?
Васко Ефтов е цар. Партал го направи.И не гледам некој политичар што може да се носи со Ефтов моментално. Не го бранам Сашо.
Те молам објасни ни ги.
Огромен број постови на Саше нѐ предупредуваа од лошата политика што ќе ја води Груевски ако го изгласаме.
Сега таа иста политика ја води Заев, а Саше го нема никаде со пост околу тоа.
Може нема интернет у канцеларија.
qWLcvbG.png
Не бе брат.Заев не се изјаснил никогаш дека е патриот.Во Швајцарија знаеме што збореше.За постовите на Сашо јасно е кон кого се наменети.Не се против албанците.Васко ги направи да изгледаат дека Сашо има против Џафери да биде претседател на собрание.А постот на Сашо е да го претстави Груевски како лажен патриот.[DOUBLEPOST=1516044098][/DOUBLEPOST]
Аха , мисли си како сакаш,исто ѓубре се, за пари и позиција ја упропастија Македонија

Sent from my iPad using Tapatalk
Каков народ,таква власт.

Тоа што бил во ТМРО а сега е шарен, зборува дека е кариерист без кичма.... А тому му ги прави изјавите онака уз вода и уз ветер.....
Можеби има пореметување на личноста или изглумил дека е таков лик.
Свесен ли си дека таков лик никогаш нема да се шитне за позиција и пари,тоа“за Шиптаpи гасни комори" неможе да го смениш за ниедни ебани пари освен ако не си ебан фејкер и пичка у душа.
Да глумел, немаше да се распадне онака. Кариерист, многу веројатно. Ама ете на Ефтов му се посреќи пред камери да му погоди момент на внатрешно кршење.

Одеше и Васко на буџет, на МТВ негова беше нарацијата на тие историските документарци. Овие ги гледав од крајот на 2016 до средината на 2017, можеби сѐ уште е таму, не сум пуштил МТВ одамна, ама не ми се верува.

Аха,да беше така ќе останеше на кАнал 5 ,а не на Алфа

Sent from my iPad using Tapatalk

Република Македониjа демонстрираше историска зрелост и желба за перспектива преку веќе потпишаниот договор за добрососедство со Бугарите кои како секогаш и понатаму остануват искрени приjтели како што им доликува на состоjбите помеѓу два толку блиски народи.

Нова страна на односи - БГ и МК соjузници во НАТО :jeeee:

DTiPJo2WkAABuf-.jpg:large

Оваа Видана со блокирањето и пријавувањето ти е ко @Almeida на стероиди.

Последно уредено:
DTiPJo2WkAABuf-.jpg:large

Оваа Видана со блокирањето и пријавувањето ти е ко @Almeida на стероиди.
koga @Almeida kje stivne...[DOUBLEPOST=1516049775][/DOUBLEPOST]joci.JPG
ama sea e bolje, sea sdsm se na vlast.[DOUBLEPOST=1516049904][/DOUBLEPOST]ako e ova vistina, objasnuva bajagi za kompleksot na Vidana
kompleks.JPG[DOUBLEPOST=1516051017][/DOUBLEPOST]Шо рекоа слободоумните и независни европски сдсмовци? смееме да се радуваме за победава? да не е ептен сељачки а.к.а. патриотски?

Последно уредено:
Никогаш, тогаш беше “ што да праиме, тоа од европа е“ исто како сега што е “ дуи е за кратко и заев ги држи за муда’’. Кој како сака може да ја врти, најголемата вина за све ова е во вмро што не го прецвикаа тој ланец на отстапки и понижувања, туку решија тие остсатпки да ги наплатат од ДУИ во кеш, преку разни тендери и криминал за кои сега како морони само они ќе одговараат.

Сега е веќе многу многу касно, метастазирано е и нема бегање од неминовновото. Тој процес е веќе во завршна фаза и ќе мора да си помириме.
И не е тоа најголемиот проблем, најголемиот проблем е што и утре треба воздух да се дише со ’’што да праиме тоа е од европа и дуи е за кратко заев ги држи за јајца’’- типовите на луѓе, они се канцерот, а не ДУИ и Албанците .

Денес, фиромските нелица на чело со командант форина им ставија икс на Македонците во Пирин, само еден лик имаше трошка човечност да бекне нешто, во меѓувреме фиромските пролови доживуваат климакс на интервју кое го прави новинар кој пак беше еден од најревносните плукачи на власта против која се појави т.н Шарена револуција, и тоа интервјуто се прави на човек чија професија е да лажира емоции пред публика, и онака останува без текст, без емоции баш на тематика тури вода напиј се за наши услови и тоа со релативно едноставни прашања... кој би рекол.

Емисијата почна со таа дрска изјава пред Влада за царот, која изгледа повреди нечија суета, за сега демек реванш. и порака, еве што и кој беше Шарена револуција, а и не знам на ликот шо му требаше да дава изјави дека партиски притисоци има во Драмски театар како директор, не сакаат такви ликови во партиите кај нас, или си партиски војник до крај, или прва прилика те ставаат во менгеме и брм брм, па па.

Еве двата влегоа, сега третиот со името се чека, дали кога ќе дојде тој на ред да пенетрира ќе го подизвадат тој со двојазичноста не знам, изгледа знаат дека фиромците крепат, јбга, ќе свртат малку на борба со корупција, ќе падне некоја глава, ама и тоа ќе пројде...

Глигоров со времената спогодба со јунанистанците од која не видовме ништо баш кога требаше, алиби-тенкови на граница, војни и тензија околу, Трајковски 2001 алиби-авионите полетаа од базата во Италија, сега на овој со жицата македонска од Муртино не знам, а и не сакам да знам шо му се врти низ главата.

Не остана жив човек од 2001 кој може да парира на Али Ал Зајаци кај фиромците како национален лидер, оние шо останаа ги видовме, затоа и ги оставија изглеа, сеа останува take a chill pill and enjoy the ride.

Се било кажано во интервјуто 2009 на немачката амбасадорка.

@Ireal реплика за Најчевска, кога беше во право, тогаш, сега или секогаш?[DOUBLEPOST=1516052600][/DOUBLEPOST]
Најчевска: Јас лично бев против донесување на законот за јазици

И во него стои определбата: "јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните".
Во моментот кога во закон ќе бидат ставени бројки, тие мора и да се почитуваат.
За да се почитуваат мора да се знае точно дали е навистина достигнат бараниот процент.
За да се знае дали е навистина достигнат бараниот процент мора да се знае колкаво е точно населението во Република Македонија и дали има етничка/јазична заедница која го исполнува бараниот услов.
Ова не може да се базира на претпоставки (бидејки е суштински елемент на Законот), туку мора да се измери.
Со оглед на тоа дека во Македонија не е направен попис од 2002 година, во моментов нема релевантни податоци за тоа дали некоја од јазичните малцински заедници го исполнува условот предвиден во Законот.

Бабата навидум добро пишува, ама има и други работички... може да направат ПОПИС ама во стилот на локалните избори, т.е. лажиран, па не 20 туку 30% ќе се направат, како што си зема право Грција да пласира....

Тоа Најчевско го пишува сега, а еве што пишувала тогаш:

Најчевска: Груевски е кецарош, Милошоски е срам, Тодоров е човечето кое стои зад сомнителни тендери

Од сегашна перспектива кажи ми, кога била во право, тогаш, сега или секогаш?

Уште нешто, кога монолитното ДПМНЕ на пастирот го изгласа законот за употреба на јазици 2008, амнестија на Хашки случаеви и ред др работи, некој од овие сега шо се на браникот на татковината, изустија нешто?

Стојанче го продаде кучата. И неговата, и таа од жена му. Двајцата ги вработија во МВР, нема време за такви изјави. :vrtioci:

Сега веројатно е на некој василичарски коктел на СДСМ. Да се врати, можеби ќе му текне дека треба да продолжи да глуми опозиција.

sfsdf.png
Ne deka jas cekav nesto da izjavi Stojance , poveke prasvav za drugite koi go veliceja do stepen na naroden heroj. Licno odsekogas sum go smetal za najgolemo trkalo vo politikata, ili barem ako ne najgolemo edno od najgolemite.[DOUBLEPOST=1516053852][/DOUBLEPOST]@Klin druze so se razocara tolku. Da ne ja izgubi nadezta nesto? A kako nekni da bese koga se sekirase za gakjite na pozarnikarite ;)[DOUBLEPOST=1516054004][/DOUBLEPOST]@Anon uste cekam da mi objasnis kakov sum toa jas i takvite kako mene. Me klade vo misla :)

Последно уредено:
@Klin druze so se razocara tolku. Da ne ja izgubi nadezta nesto? A kako nekni da bese koga se sekirase za gakjite na pozarnikarite ;)

Никако, кога е тука пастирот со чесните патриоти како тебе на браникот на татковината :pos:

Исто како 2008 да речиме,

Ете како се сака Македонија, округло па на ќоше :icon_lol:

Само не те прашав, во која тоа Македонија е ова, она горе долу или како?

Заев им честита на ракометарите: Нов натпревар, нова радост за Македонија, браво момци!

Потсвесни пораки.

Zaboravi ti i takvite od tvojot sarenolik soj da se stavite na slikata. Ne za drugo tuku da vidime nie sendvicite kako si se dozivuvate denovive.[DOUBLEPOST=1516038780][/DOUBLEPOST]
Mislis mu e gajle. Obraz gjon. Nesto kako Berik do pred nekoj den.

Ми немаш реплицирано оддамна а богами и ја, ама глеам без да те наречам сендвич више знаеш што си поттајно што ептен е интересно. Ако алудираш на Заев, он е одроден makedonets така да не може да го сместиме во оваја компилација на патриоти. Иначе твојов сој е ептен јак, пола партија ви се пика у СДСМ па порано пишав дека ќе дојде време кај што и комуњариве ќе пишуваат ко од вашиов сој со печатани грешки и гледам стварно се остварува. Чекам и во годиниве што следат од сендвич-патриот да станеш кoMUjNArA па да викаш дека никад не си бил у сојов во кој што си сеа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom