Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
аха, епа ако е така, чему таа драма тие 2 години ? за да ќутиме сеа? Па ќе си ќутевме и под грујо,
Епа сега се на ред тие што се прават патриоти големи, нив да ги видам на дело. Јас решив да ќутам ко тие што ќутеа и сеуште ќутат.
Среди ми и на мене преку бате Зец, нели се пријатели со Борисов.
Немаш сеуште? Нема проблем ќе ти средам, да видиш свет и ти, доста во дупкава седиш.

Ова ти е муабет на ниво земјата е рамна итн.
Само те парафразирав, па ако нивото е такво, тебе ти е такво.
Вие викавте дека таков закон е измишљотина на дпмне, а не јас.

Замисли сега некој да каже кај имало фашизам тоа било хитлеризам.

Немало хитлеризам, имало национал-социјализам и фашизам, две различни работи се тоа.

Ел Дуче има напишано дека тој не треба да изговори ниту збор за фашизмот, затоа шо за фашизмот говорат неговите дела кои се погласни од зборовите, парафразирано.

Нареден пат кога некоја ПР агенција, дебело платена, ќе ти каже избери дела, да знаеш дека не е ништо ново тоа :icon_lol:

Денеска го продолжиле притворот на Чавков и останатите,

ајде останатите биле организатори на протестите, некој тепале, мавале, отварале врати и сл.
значи не ми е јасно како одговорноста е само на Чавков, а никако ја нема кај министерот и другите во оперативниот штаб, дури и самите изјавуваа дека знаеле за упадот, а ништо не превземале.

Не, не. Кога ке се воведе задолжителен Албански во училиштата тогаш ќе речеме „па тоа е фактичка состојба, сегде се употребува Албанскиот, треба да се научи за да нема трошоци за преведувачи“.

Па ако продолжиме да се иселуваме од Македонија и да ја браниме од Германија, Еустрелија итн со по три деца - ништо чудно.

Денеска го продолжиле притворот на Чавков и останатите,

ајде останатите биле организатори на протестите, некој тепале, мавале, отварале врати и сл.
значи не ми е јасно како одговорноста е само на Чавков, а никако ја нема кај министерот и другите во оперативниот штаб, дури и самите изјавуваа дека знаеле за упадот, а ништо не превземале.

Двомисла се вика тоа, има и дефиниција.

Епа сега се на ред тие што се прават патриоти големи, нив да ги видам на дело. Јас решив да ќутам ко тие што ќутеа и сеуште ќутат.
Зошто мислиш дека доколку излезат да го бутнат заев и го донесат новиот грујо, ќе смени нешто во државава?

Па што кур си дошол тука да живееш, што не си останал на косово ?
Albancite sekogash bile tuka, shto e povazhno bile tuka i koga makedonija se osamostoi, no vie izglasavte ustav za ednonacionalna drzhava pa se nadevavte nekoi raboti ke se reshat samo po sebe.
Ovoj zakon 91 trebashe da se izglasa, deneska veke ovie prava preku kur mi se, dokraj izbanalizirani...

Само те парафразирав, па ако нивото е такво, тебе ти е такво.
Вие викавте дека таков закон е измишљотина на дпмне, а не јас.

Закон имало уште од 2008, Грујо истот не го прифатил ?
Или се е измишљотина или се е тачно.

Ти одамна си ја нареди, си зема бугарски пасош и тоа е. Еве од годинава и јас ќе го следам твојот пример.
Поисплатливо е да се пишиш од кај брачата, и да не знаеш албански ќе ти најдат место во државните институции, шо бараш на трошок за бугарски да се изложуваш.

Па ако продолжиме да се иселуваме од Македонија и да ја браниме од Германија, Еустрелија итн со по три деца - ништо чудно.
Не е дека не држи вода, ама имај во предвид дека Еврејската држава ја створија и ја држат силна иселениците.

не реков дека немаше да прифати...
АаА немаше <кумуњарски пристап.

Немаш сеуште? Нема проблем ќе ти средам, да видиш свет и ти, доста во дупкава седиш.
Немам, баш таму дека сакам да идам и не тражат бугарски, тоа е проблемот.

Зошто мислиш дека доколку излезат да го бутнат заев и го донесат новиот грујо, ќе смени нешто во државава?
Ете гледаш, конечно дојде до она што го зборувам цело време. Секој кога ќе направи протест и ќе смени власт, секогаш овците од партиите ќе бидат побројни. Нема смисла во таков случај да продолжиме да си играме држава.

Закон имало уште од 2008, Грујо истот не го прифатил ?
Или се е измишљотина или се е тачно.
Што ни прави разлика кој ги прифатил предавничките закони ? Поентата е што ти индиректно или директно браниш нов предавник и клетник на Македонскиот народ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom