Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.441
Поени од реакции
30.937
Ќе пукнат од среќа дека не се тие кои смениле нешто и ќутеле ко дунди.
Bitno za 4 godini kje se vika Zaev, Zajko, u vremeto na Zaev :)
I mnogu tuka na forumov sho si menuvaat partii istata copypasta ke ja pastnat samo so ctrl+h ke smenat Grujo so Zaev.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Zaev pred izbori ovoj zakon go veti, pobedi na izbori, kraj.
Mnozinstvoto na narodov vo drzhavava go izglasa znaejki go toa, ne znam so kogo se lutite, so zaev? Ne ne, lutete so mnozinstvoto gragjani vo drzhavava.
Ushte cekam nekoj da napishi shto e tolku tragicno seto ova....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Од друга страна уште се сметате за надлуѓе од кога вака ве испостраја, измочаја, изебаја, бербат ве направија и тоа не небањатите туку.... Ако е тоа случај стварно си имате високи мислење за себе од искрено незнам која причина. Тоа дека од дома така ви велеле и не е некој аргумент.
Законот само е формалност, реалната ситуација е таа може да верглате и да мантрате до рано сабајле.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.774
Ќе пукнат од среќа дека не се тие кои смениле нешто и ќутеле ко дунди.
Мене сеуште ми е чудно зошто пред 2 години не постоеше овој закон за јазици, не бевме спремни да прифатиме било какво име и не дозволувавме бугарите да ни ја пишуваат историјата...

Тогаш имаше смели момци со кутони со боја кои веруваа во оваа држава и го симнаа режимот. Сега наеднаш сите креваат раце од неа...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Bitno za 4 godini kje se vika Zaev, Zajko, u vremeto na Zaev :)
I mnogu tuka na forumov sho si menuvaat partii istata copypasta ke ja pastnat samo so ctrl+h ke smenat Grujo so Zaev.
Ништо не се смени со законот за јазици, реалната ситуација, на терен е таква каква што е.
Мене повеќе ме загрижуваат новите задужувања, партиските вработувања, работата на СЈО итн.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Точно, но бидејќи бројот на оние кои ќутат е поголем тогаш заеби, не треба да се замарам ни јас.
аха, епа ако е така, чему таа драма тие 2 години ? за да ќутиме сеа? Па ќе си ќутевме и под грујо,

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.441
Поени од реакции
30.937
Zaev pred izbori ovoj zakon go veti, pobedi na izbori, kraj.
Mnozinstvoto na narodov vo drzhavava go izglasa znaejki go toa, ne znam so kogo se lutite, so zaev? Ne ne, lutete so mnozinstvoto gragjani vo drzhavava.
Ushte cekam nekoj da napishi shto e tolku tragicno seto ova....
puno ako ti e ubavo tebe, odi negde petok e, castete se so drugarite edno viski, i ako kelnerot ne vi zborne na albanski, prijavete go da se kazni za 5000eur.
sho se zamarash tuka?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ништо не се смени со законот за јазици, реалната ситуација, на терен е таква каква што е.
Мене повеќе ме загрижуваат новите задужувања, партиските вработувања, работата на СЈО итн.
И што ќе направиш во врска со новите задолжувања, партиските вработувања и сл?
што е разликата освен законот за јазици ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мене сеуште ми е чудно зошто пред 2 години не постоеше овој закон за јазици, не бевме спремни да прифатиме било какво име и не дозволувавме бугарите да ни ја пишуваат историјата...

Тогаш имаше смели момци со кутони со боја кои веруваа во оваа држава и го симнаа режимот. Сега наеднаш сите креваат раце од неа...
Предлог закони и тинтири минтири има уште од 2008.
И да не се донесеше законот ништо немаше да се смени, пак ќе речам реалноста е таа.
Оди во Тетово или Гостивар и види како стојат работите.

Е сега со овој закон Зајев си купи нови миниончиња од Албанскиот блок т.е. новите "административци", "преведувачи" итн.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
dobro e ova `whataboutism`
koga si opozicija zboris kako kje resis siromastija,zagaduvanje etc..
koga si vlast zboris kako vmro kje go napravele ova ona i taka projde mandatot

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
puno ako ti e ubavo tebe, odi negde petok e, castete se so drugarite edno viski, i ako kelnerot ne vi zborne na albanski, prijavete go da se kazni za 5000eur.
sho se zamarash tuka?
Ustvari malce tragichno e shto ushte zhiveam vo vakva drzhava...
Pogolema vest e zakonov otkolku zadolzuvawevo...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.441
Поени од реакции
30.937
samo nekoj sho nema izlezeno od skopje moze da misli deka ne e nisto smeneto.
ke se setime na muabetov po 1 godina, ako uspeshno se sprovede zakonov na teren.[DOUBLEPOST=1515779917][/DOUBLEPOST]
Ustvari malce tragichno e shto ushte zhiveam vo vakva drzhava...
Pogolema vest e zakonov otkolku zadolzuvawevo...
i za toa ne mu ja misli, ke se vrati na smetka na makedoncite, so 5000eur kazna.
kako kapak na grckite smetki za struja, i ostanatite kazni.
nemoj posle sami da ostanete vo drzavava, pa vas da vi navasaat nekoj vakov smsen zakon.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom