Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
аха, епа ако е така, чему таа драма тие 2 години ? за да ќутиме сеа? Па ќе си ќутевме и под грујо,
Епа сега се на ред тие што се прават патриоти големи, нив да ги видам на дело. Јас решив да ќутам ко тие што ќутеа и сеуште ќутат.
Среди ми и на мене преку бате Зец, нели се пријатели со Борисов.
Немаш сеуште? Нема проблем ќе ти средам, да видиш свет и ти, доста во дупкава седиш.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ова ти е муабет на ниво земјата е рамна итн.
Само те парафразирав, па ако нивото е такво, тебе ти е такво.
Вие викавте дека таков закон е измишљотина на дпмне, а не јас.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Замисли сега некој да каже кај имало фашизам тоа било хитлеризам.
Немало хитлеризам, имало национал-социјализам и фашизам, две различни работи се тоа.

Ел Дуче има напишано дека тој не треба да изговори ниту збор за фашизмот, затоа шо за фашизмот говорат неговите дела кои се погласни од зборовите, парафразирано.

Нареден пат кога некоја ПР агенција, дебело платена, ќе ти каже избери дела, да знаеш дека не е ништо ново тоа :icon_lol:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
Денеска го продолжиле притворот на Чавков и останатите,

ајде останатите биле организатори на протестите, некој тепале, мавале, отварале врати и сл.
значи не ми е јасно како одговорноста е само на Чавков, а никако ја нема кај министерот и другите во оперативниот штаб, дури и самите изјавуваа дека знаеле за упадот, а ништо не превземале.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не, не. Кога ке се воведе задолжителен Албански во училиштата тогаш ќе речеме „па тоа е фактичка состојба, сегде се употребува Албанскиот, треба да се научи за да нема трошоци за преведувачи“.
Па ако продолжиме да се иселуваме од Македонија и да ја браниме од Германија, Еустрелија итн со по три деца - ништо чудно.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Денеска го продолжиле притворот на Чавков и останатите,

ајде останатите биле организатори на протестите, некој тепале, мавале, отварале врати и сл.
значи не ми е јасно како одговорноста е само на Чавков, а никако ја нема кај министерот и другите во оперативниот штаб, дури и самите изјавуваа дека знаеле за упадот, а ништо не превземале.
Двомисла се вика тоа, има и дефиниција.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Епа сега се на ред тие што се прават патриоти големи, нив да ги видам на дело. Јас решив да ќутам ко тие што ќутеа и сеуште ќутат.
Зошто мислиш дека доколку излезат да го бутнат заев и го донесат новиот грујо, ќе смени нешто во државава?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Па што кур си дошол тука да живееш, што не си останал на косово ?
Albancite sekogash bile tuka, shto e povazhno bile tuka i koga makedonija se osamostoi, no vie izglasavte ustav za ednonacionalna drzhava pa se nadevavte nekoi raboti ke se reshat samo po sebe.
Ovoj zakon 91 trebashe da se izglasa, deneska veke ovie prava preku kur mi se, dokraj izbanalizirani...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Само те парафразирав, па ако нивото е такво, тебе ти е такво.
Вие викавте дека таков закон е измишљотина на дпмне, а не јас.
Закон имало уште од 2008, Грујо истот не го прифатил ?
Или се е измишљотина или се е тачно.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Ти одамна си ја нареди, си зема бугарски пасош и тоа е. Еве од годинава и јас ќе го следам твојот пример.
Поисплатливо е да се пишиш од кај брачата, и да не знаеш албански ќе ти најдат место во државните институции, шо бараш на трошок за бугарски да се изложуваш.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Па ако продолжиме да се иселуваме од Македонија и да ја браниме од Германија, Еустрелија итн со по три деца - ништо чудно.
Не е дека не држи вода, ама имај во предвид дека Еврејската држава ја створија и ја држат силна иселениците.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
не реков дека немаше да прифати...
АаА немаше <кумуњарски пристап.

Немаш сеуште? Нема проблем ќе ти средам, да видиш свет и ти, доста во дупкава седиш.
Немам, баш таму дека сакам да идам и не тражат бугарски, тоа е проблемот.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Зошто мислиш дека доколку излезат да го бутнат заев и го донесат новиот грујо, ќе смени нешто во државава?
Ете гледаш, конечно дојде до она што го зборувам цело време. Секој кога ќе направи протест и ќе смени власт, секогаш овците од партиите ќе бидат побројни. Нема смисла во таков случај да продолжиме да си играме држава.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Закон имало уште од 2008, Грујо истот не го прифатил ?
Или се е измишљотина или се е тачно.
Што ни прави разлика кој ги прифатил предавничките закони ? Поентата е што ти индиректно или директно браниш нов предавник и клетник на Македонскиот народ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom