мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.141
- Поени од реакции
- 25.336
И јас не верував во многу работи ама времето покажало дека сум згрешил.Нели Грујo кaжвa ќе имaлo Федерaлизaцијa нa држaвaтa. Еве јaс незмaм кaкo би функциoнирaлo oвде вo нaшaтa држaвa. Пa зaтo бaрaм некoј дa ми oбјaсни. Пa еве пример ти прoсветлине
П.с. И јaс сум живеел вo тoј периoд и сегa сo цел пaмет сaкaш дa кaжиш декa Грујo плaсирa инфo декa ќе се пoдели кaј нaс нa тoј нaчин [emoji23]
Хаха ти ептен си бил вицкаст.Владе, а зошто не се вработиш во Кромерг за 180 евра? Ќе бидеш цар + 40 евра ќе ти останат.
А кој рече дека немам работено?
Имам работено таму уште на почетокот, во меѓувреме ми испадна подобра опција и ете си заминав.
Инаку ажурирај си ги инфорамциите, никој не зема таму 180 евра плата. Колку за информацџија ни кога работев таму не земав толку. Колку што сум во контакт со бившите колеги на моето работно место сега платата во просек им изнесува над 23000, нормално со се бонуси, трети, работа во смени, стаж итн итн. На тоа додај и платен превоз , храна и сега к-15 , па и не им е толку лошо со оглед дека повеќето таму претходно беа сезонци и се крстеја да ги викнат во сокотаб на неколку месеци и што нудат другите приватни фирми во градот. Моментално мислам дека се вработени преку 2500 луѓе и со новата хала која се гради уште 1000. Како сакаш земи околу 3000 души земаат редовно плата, 3000 души кои претходно или беа невработени, или сезонци или работеја за каде каде полоши плати и услови. На крај никој со сила не ги тера, кој сака оди, кој може подобро се снајдва , кој нејќи немора.