Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ако ти раскажам кои се врвните луѓе на сдс во моето Кичево, ќе реќиш дека овој гледал филм на страв и ужас и го прераскажува.
Со другата страна нема ништо такво, немаше нешто многу слично со твојот пример, со Милошевски и Здружение на возачи, или Станица за технички преглед, или така нешто, некоја афера.... ?
... преЦедателот беше градоначалник на Вранештица 2 или 3 мандати и единствениот кој пиел виски во Грција од шише со чадор ставен во море со се столици и маса за сите да го видат .....
Тука си во право. Оти тие другите земаат апартман на Халкидики за никој да не ги гледа (и снима?).....

Одговор на прашањето во анкетата за која се изјаснив за друго решение.
Формирање на Влада, која ќе е составена од луѓе кои не се дел од парламентарните партии, а се добри во својата област.Укинување на сегашното СЈО, и формирање на Обвинителство во кое ќе членуваат најдобрите обвинители (сегашните од СЈО сигурно не се) кои ќе имаат рок од 2 години да ги отворат сите случаи од прислушкувањето.
И за крај, забрана за бавање на политика на сите сегашни политичари кои се директно инволвирани во кризата во наредните 5 години.

^^Да се надеваме во психијатриски болници.

Незнам во какви само многу луѓе моментално ја споделуваат оваа вест, ништо чудно повеќе не е кога се работи за дпмне

таман, какви и да се, нека ги апне некој пацов по нос ноќеска па да ги почувствуваат инвестициите директно.

Слажем се промена и освежување треба у ВМРО колко читам и сами ВМРО тој тражив. Проблем е што нема алгернатива кој да ги замени погледни ги изјаве горе Зајко е још полуд а како владав ја знам у Куманово и 100 пута им кажују и на другари од сдсм треба им нови фаце. Али не синчиња на лопови него нови фаце без мрљу.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
За жал оваа реторика умре со смената на Бранко, после тоа се виде каков бескичмењачки електорат имаме ние македонците. А за тоа чист пример ти е претседателската трка меѓу Иванов и Пендаровски.

Пендаровски беше перфектен кандидат без никакви мрљи како што викаш ти, интелектуалец, искусен на меѓународна сцена - професор по истата материја, оратор.
Ти и колегите ја одбравте другата дијаметрално спротивна опција, човек кој покасно ги аболицираше криминалциве што до денес не узурпираат, жив срам.
Апсурдно е да делите "добронамерни" совети.

Последно уредено:
За жал оваа реторика умре со смената на Бранко, после тоа се виде за каков бескичмењачки електорат имаме ние македонците. А за тоа чист пример ти е претседателската трка меѓу Иванов и Пендаровски.

Пендаровски беше перфектен кандидат без никакви мрљи како што викаш ти, интелектуалец, искусен на меѓународна сцена - професор по истата материја, оратор.
Ти и колегите ја одбравте другата дијаметрално спротивна опција, човек кој покасно ги аболицираше криминалциве што до денес не узурпираат, жив срам.
Апсурдно е да делите "добронамерни" совети.
Пендаровски има мрљу и те како кд беше главан на ДИК не памтиш...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

А тебе @мкд владе да ти честитам за интересот за историја и да те упатам малку во понова историја да читнеш како се амнестираат "хашките случаи", па како се делат пензии на учк, па како се става екс командант на учк за министер за одбрана и како ништо од тоа не е дел од Охридскиот договор, а е испорачано од тие на кои им палиш кандило овде. Освежи си ја малку таа по-новата историја, па после носи вакви тешки одлуки.
Значи работата маме му ебем кој прв почна.
Не му палам јас кандило на никој, прати ме малце.
Јас посакувам СДСМ да го добие тој фамозен пратеник и да формира влада. Нема врска дали тоа мене ми се допаѓало или не, така народот си кажа на избори , а јас за разлика од тебе ја почитувам изборната воља на граѓаните.
Ако ме пратеше што напишав уште пред изборите кога не се знаеше кој правец ке го фатиме ке видеше дека јас напишав дека која и да политичка опција победи треба оваа другата да ја поништи на ваков или таков начин. Било која опција да победи, ама да победи а не вака пата пата. Ова беше најлошиот можен исход на изборите.

Види, не копав по википедија. Пишувам по тоа што ми е останато како човечки впечаток. Да, сдс беа тотално неодговорни и си настрадаа тогаш. Дури Буч избегна линч во Струга, ама јас се разочарав година дена покасно, кога видов колку народ всушност го казни сдс тогаш, а тие недоволно анимираа. После и еден битен момент е што под странски притисоци еден ден тоа ѓубре пак ќе мораше да биде применето заради рамковен.
Законот за територијална поделба не беше врзан со Рамковниот договор, туку беше дополнително барање со кое под маса ни се поттурна дополнително групирање на териториите за да имаат подобар процент на Албанско население. А највеќе (но не и единствено) во тие заврзлами настрадаа Струшкиот и Кичевскиот крај. Притисоци имаше, не викам дека немаше, но претежно тоа беа притисоци од корумпирани поединци. Никоја демократска сила нема да можеше да го оспори резултатот од тој референдум, пошто нели референдумот е највисок облик на демократија. Непосредна демократија.

a komu ti mu go pushish da te prasham..

Не сум ја по тие работи, ви оставам на вас од Халкидики.[DOUBLEPOST=1481757495][/DOUBLEPOST]Туку да ги прашам тие што мрзнеа на -5 пред ДИК за интересите на Филип Петровски и неговиот шеф... Дали знаат дека он за тоа време си го грееше газот у Синеплекс?

Последно уредено:
А да те прашам вака колку години имаше кога се носеше законот за територијална поделба ?

Не се секирај за мене, не гласав на избориве за тие што го донесоа тој закон.

Во овој обид за држава (бидејќи Македонија не успеа да стане вистинска суверена и институционално стабилна држава) каде двете најголеми партии (ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ) се дувло на криминално-профитерски умови речиси и да не постои можност за нормална разрешница на "кризата". Корупцијата и голата желба за власт е карактерна црта на еден цел слој моќници од македонското општество.
Креирана од комунистичките барони уште во времето на титова Југославија, преку октоподот на криминалната приватизација во времето на Бранко, поддржана од отвореното практикување во 2-3 години власт на Љубчо, надградена и гестаповски организирана од "Фамилијата", криминалот од позиција на власт и неодговорноста на политичарите во македонското општество се наметна како нормална состојба а политичкиот плен и непотизмот како природно стекнато право - исто како во времињата на примитивизмот.

Народ кој не е во состојба да си ги контролира и да им пресуди на платениците и раскалашените властодршци не заслужува ништо добро. Еден нормален народ досега одамна би ја решил политичката судбина на двете сопствени зла.

Ne znam za kakov sajt se raboti, na FB naletav. http://www.dojdividi.com/voznemirenost/
Ова и мали дечиња знаат да го направат. Дај ми твое телефонско бројче и ќе ти испратам уште пошокантна порака, па сподели ја на форумот во име на Заев. До толку ли немате мозоче на вакви работи да верувате?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom