Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Финтава е некогаш човек да се запраша, што ако (да се прајме триипол дека не добиваме) добиеме датум и што ако не добиеме.
Ако е првата опција во игра, ни треба стечаен управител (германци по можност) за да се опрајме како држава, да стави ред во институционалниот и макроекономски хаос. За втората опција,...сметам дека допрва криминалот, олигарсите, тенисерите и лихварите, судство, општини, државни јавни... ќе дигнат глава и ќе и плачат мајка на Македонија.
Таков впечаток добивам, ако знае некој што би било, слободно нека ме корегира и пцуе.

Втората битна работа е тие блади избори (на кои партиите добиваат големи суми и функционерски места, тендери и позиции) ако дојде опозицијата у позиција: дали ќе го врача името (и све друго ко што било) и какви реперкусии ќе има тоа врз Македонија (финансиски-надворешни и внатрешни финансии и внатрешно и надворешнополитички) или че продужи у ист правец да моли пред капиите на рајот.
Тик так...

,,,chitaj megju redovi,,,ovoa vekje ja preminuva granicata na tragichnost i za zhal e cirkus,,,,
ми се чини дека одбиваш да веруваш во онаа што го гледаш, па смислуваш разноразни опрвадувања, правиш обиди да го сочуваш здравиот разум, такво нешто не може ако одбиваш да ја прифатиш реалноста!
Нема ништо трагично се е предмет на перцепција, кај многу култури имаме ... да се слави смртта, кога тоа го гледаш (илијадници маршираа и славеа Северџистан) на улица само треба да прифатиш дека болеста веќе добро напредувала и дека е потребно радикално решение-зафат!

нема никаква тежина осим чатал факт за моменталната политичка постава.
покрај тоа да не заборавиме дека уште од 90ти наваму, македонските локални и државни институции ќе немаа мебел и компјутери ако немаше грантови од ЕУ. Цели сервери и мрежи плаќаа за институциите, персоналец со очи немаше да видат. На страна фактот што секоја година добиваме милионски суми на име проекти. Не ми е зборот да се продаваме ко (пошто знам некои мањаци овде одма ќе урипаат)...ама без нивна помош, трговска размена и квоти, ќе бевме негде далеку подолу. А подолу од ова, здравје.
Инаку, да, престиж е која партија ќе не внесе во евроатлантските токови, пошо тоа им беше приоритет на сите и у програма и на бина.

ми се чини дека одбиваш да веруваш во онаа што го гледаш, па смислуваш разноразни опрвадувања, правиш обиди да го сочуваш здравиот разум, такво нешто не може ако одбиваш да ја прифатиш реалноста!
Нема ништо трагично се е предмет на перцепција, кај многу култури имаме ... да се слави смртта, кога тоа го гледаш (илијадници маршираа и славеа Северџистан) на улица само треба да прифатиш дека болеста веќе добро напредувала и дека е потребно радикално решение-зафат!
,,,povekje realno od toa shto go napishav zdravje,,,
,,,a za percepcijata na rabotite mozhe da diskutirame vo rubrikata za filosofija,,,

После дебаклов со датумот, очекувајте уште толку да се стават во крадење додека се на власт. Реално ништо друго не им останува, сите им свртеа грб, им се посра цела Европа и сега се оставени сами на себе, немаат веќе со што да го лажат народот... classic СДС

Инаку една интерсна паралела меѓу Грујо и Заев е тоа што после 2 години од нивниот мандат (2008 и 2019) добиваат блокада од Европа. Груевски тогаш одма излага на предвремени избори и ги добива со огромно мнозинство, и прави култ за себе, значи човекот имал план Б со кој владееше уште добри 7-8 години, а и уште ќе владееше ако Европа не се замешаше кај нас.
Од друга страна Заев таков како што го дал Господ, троа приглуп јавно излага пред народ и вика дека играл all in со името и преспанскиот договор. Добива корпа од Европа и се ми се чини дека тука е крајот за него... какошто пишав погоре сите го напуштија, дури и неговите најблиски соработници (новинари и тешки поддржувачи), европратениците го насамарија асално, а неговиот ПР тим е тотално неспособен да го извади од гомна. Значи човекот има преку 50 и кусур советници кои за кур не вредат, и делуваат како класични џаболебари.

Последно уредено:
Ne znam koja mu e celta na Makron ama so stavot tesko da prifati sega start na pregovori bez da se blamira. Vika deka saka reforma na pristapniot proces pred da se pocnat novi pregovori. Znaci toa ne se dobiva preku nok tuku ke trae ekstremno dolgo vreme so ogled sto site drzavi od EU mora da se soglasat. Mene mi izgleda deka datum vo poblisku vreme e iluzorno osven Makron da go smeni stavot koj e dosta precizen.

После дебаклов со датумот, очекувајте уште толку да се стават во крадење додека се на власт. Реално ништо друго не им останува, сите им свртеа грб, им се посра цела Европа и сега се оставени сами на себе, немаат веќе со што да го лажат народот... classic СДС
нема веќе ни шарени ни соросоиди, нема руска опасност...
а не значи дека ако влезеш во гЕУ нема крадење, прати хр медиуми, а не е поразлично ни во Романија и Блгарија...
А сега ЕУ ќе ги анализира дубарите со фондовите...рак рана на ЕУ

Ne znam koja mu e celta na Makron ama so stavot tesko da prifati sega start na pregovori bez da se blamira. Vika deka saka reforma na pristapniot proces pred da se pocnat novi pregovori. Znaci toa ne se dobiva preku nok tuku ke trae ekstremno dolgo vreme so ogled sto site drzavi od EU mora da se soglasat. Mene mi izgleda deka datum vo poblisku vreme e iluzorno osven Makron da go smeni stavot koj e dosta precizen.
Види, на силните земји од ЕУ им е повеќе од јасно дека и МК и Албаниа имаат многу леб за јадење. Од друга страна ги имаат Хрватска и Бугарија кои се далеку од стандардни земји на ЕУ. Членки се ама сеуште ги имаат сите детски болести: корупција, нефункционални институции...
Верувам дека ги гледаат сопствените пропусти и не сакаат да си ги повторуваат грешките.

За нашава држава е да не се излага на избори зашо на сите им е јасно дека и двете партии се апаши да се чудат што да праат после.

<3 <3 <3

<3 <3 <3
Ако посилни и поискусни значи дека научил дека треба да подзаќутува, тогаш навистина имаме напредок.

<3 <3 <3
Ако посилни и поискусни значи дека научил дека треба да подзаќутува, тогаш навистина имаме напредок.
,,,koi reformi,koi promeni i so kogo toa zaedno e postignato,,,

им се посра цела Европа

Па не.
Автоматски споено мислење:

прави култ за себе, значи човекот имал план Б со кој владееше уште добри 7-8 години
Не знам како ова е за восхит во било кој универзум? Неговото владеење на упика земјата во такво дно во поглед на Европа што ова гомново со раздељак на кецови што го наследи мораше и гз да дава за да се спомне интеграција на Македонија во ЕУ и НАТО. Сфе што можеше да шитне, шитна ко на циган пазар под Кале. Вина им кај зз, затоа што даде се' за власт ама вина има и кај претходникот кој наместо да биде отворен за интеграција, ја затвори земјата ко библиска држава и почна да ја антиквизира. Не може ти 10 години да сереш по соседи и после да очекуваш нивна поддршка кога ти требаат. Си ги дочекаа они нивните 5 минути (кога ни требаше нивен збор) и си искористија. Најмногу алудирам на договорот од Преспа и договорот со Бугарите каде што не' ништат како нација.

Па не.
Автоматски споено мислење:

Не знам како ова е за восхит во било кој универзум? Неговото владеење на упика земјата во такво дно во поглед на Европа што ова гомново со раздељак на кецови што го наследи мораше и гз да дава за да се спомне интеграција на Македонија во ЕУ и НАТО. Сфе што можеше да шитне, шитна ко на циган пазар под Кале. Вина им кај зз, затоа што даде се' за власт ама вина има и кај претходникот кој наместо да биде отворен за интеграција, ја затвори земјата ко библиска држава и почна да ја антиквизира. Не може ти 10 години да сереш по соседи и после да очекуваш нивна поддршка кога ти требаат. Си ги дочекаа они нивните 5 минути (кога ни требаше нивен збор) и си искористија. Најмногу алудирам на договорот од Преспа и договорот со Бугарите каде што не' ништат како нација.
Pak Grujo kriv zs ne prifati sto crpnatiov prifati.

Заев е исфрлен од игра ,Мицковски ќе дојди на власт наредните избори,ќе проба да се поништи договорот ама нема да дозволат странците ќе му ветат и него преговори .Глобално политички планот за Макдонија е некој друг и не треба да влези во Еу .побрзо би ја примиле Србија ,на самитот не се ни водеше расправа за нас ,онака само ,скорз небитни како да не постоиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom