- Член од
- 27 октомври 2017
- Мислења
- 780
- Поени од реакции
- 1.187
Ах бре, бабо роске, проблемот е што ќе мора арачиновци, чаирчани и тетовечанци да ги натерате да ви ги плаќаат пензиите, зошто све што е каурско, данокоплаќачко,Jас сум нова на форумов и сакав да прокоментирам.
Јас лично гласав за опцијата на Стево бидејки сметам дека имаат добар концепт за да се интегрираме во еу и нато. Не е сам така како флоскула кажано туку затоа што сметам дека е добар тој концепт каде се трудат во тој сегмент.НЕ сметам дека е идеално но добро е и ке се осекаат промените понатака посебно ако ги отвориме поглавјата каде ке почнеме формално да ги отвааме поглавјата а со тоа и ке се подобри квалитетот на живеење. Тоа нема да се осети за година две но на долг рок ке биде корисно за нас но и ке бидеме ментално зрели за да созрееме во едно демократско општество, каде ке ни бидат отворени границите и ке бидеме рамноправно со другите европјани.Ке имаме помош за обнова на патишта, земјоделиа, стипендија слободен проток на знаање и такви работи. Јас сум за овој концепт.
ќе се исели.[DOUBLEPOST=1557115957][/DOUBLEPOST]Мислиш ли, бабо, дека љуљзим од харачина ќе плаќа придонеси за твојата пензија, бабо?