Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ах бе колку сте засекирани сите за исламот/албанците, што дури и @StefusRefus не ја гледа големата слика на поделба на парите :)

Жалосно е тоа што најголемиот дел од неопределените албанци многу повеќе го разбираат тоа од македонците. Реално македонските гласачи се станати џанаци за ситни услуги од нивните партии.
Повеќе е на мајтап погорниот муабет, иако реално е дека им се во гаќи пикнати на брачата, а јас религиски воопшто не сум засекиран, затоа што не сум дел од ниедна организирана религиска заедница.
Инаку тоа ти е една од последиците, т.е моќта и капиталот им даваат прилика да ја зајакнуваат нивната положба и филозофија во однос на другата страна. Во однос на христијаните се далеку порелигиозни и подоследни до религиската определба и далеку поекстремистички настроени за да се оствари она што е зацртано.

Повеќе е на мајтап погорниот муабет, иако реално е дека им се во гаќи пикнати на брачата, а јас религиски воопшто не сум засекиран, затоа што не сум дел од ниедна организирана религиска заедница.
Инаку тоа ти е една од последиците, т.е моќта и капиталот им даваат прилика да ја зајакнуваат нивната положба и филозофија во однос на другата страна. Во однос на христијаните се далеку порелигиозни и подоследни до религиската определба и далеку поекстремистички настроени за да се оствари она што е зацртано.

Кај албанците националното е над религиозното. А гледам и парите им се побитни од националното, затоа што веќе има голем дел што му е доста некој да му пика к.р во очи и да му вика сламка е.

Со оглед какви зла имаат видено Македонците од помесните православни цркви, Папата е ангел чувар на Македонците. А и плус разликите теолошки помеѓу православните и католиците се минорни.
Какви "зла" имаме ние видено од помесните цркви па за Папата да биди ангел чувар за нас? Ние сме тие шо сами се одделивме. Пак испајџа појче ние е друг крив отколку самите ние.

Одлични забелешки!

Не е тоа „од вчера„ што Папите, било кој од нив, се повеќе пати споменати во македонските медиуми, отколку било кој православен патријарх!

Срамота невидена!

Да, и МПЦ-ОА мудро молчи, наместо јавно да изнесе став кон Папината посета, а воедно и совет до верните како да постапат со посетата од Папата! Бугарите правилно постапија!

Да, прва помисла која се наметнува од овој молк од нашата помесна Црква е унијатењето со еретиците од Рим!...Бог да чува!
Најверојатно во блиска иднина че бидиме во унија со Римокатолиците, че биди исто ко во Украина.

Какви "зла" имаме ние видено од помесните цркви па за Папата да биди ангел чувар за нас? Ние сме тие шо сами се одделивме. Пак испајџа појче ние е друг крив отколку самите ние.

Македонците имаат видено голми зла од околните цркви, многу пред да се одделиме.

И самиот знаеш дека наши револуционери го имаат согледано тоа, затоа се залагаат за унијатство.

Секоја држава на Балканот си има своја самостојна црква, затоа чекорот за одделување од српската црква е подготовка за македонска држава многу години пред 1991.

И реално сега и православието се подели по хоризонтала и вертикала, и тоа најмногу заради желбата за доминација на Руската православна црква, нешто што на Вселенската и на Грчката не му се бендисува многу многу.

Последно уредено:
Во Охрид разлика е и гласањето на една група за локални, а не и на претседателски ливчиња.За наводно минаре, маркици и легализирање објекти.
Патем, уште не ја разрешивме вечната дилема.Дали 10-15000 Охриѓани секои избори се враќет или телепортирет од странство за гласање?
Screenshot_20190505_235356.jpg

Screenshot_20190505_235438.jpg

Ни малку не ми е јасно како во Охрид победи човек што дозволува градење на дива џамија во строг центар....

Во Охрид разлика е и гласањето на една група за локални, а не и на претседателски ливчиња.За наводно минаре, маркици и легализирање објекти.
сега и судијата на кого пред неколку дена му се настрви Рускоска ( кобајаги, а фактички за предизборен маркетинг) ќе го ослободат од секаква одговорност...

Доказ се денешните избори дека Албанците се народ без свое јас . Мува без глава .Проста маса . Нека се навредат колку сакаат,ама кога си животно кое работи на основен инстинкт а не си без мозок,човек,Албанецу ти не човек . Размислуваш со кур а не со мозок кажано,без да си свесен да последици .... Наместо да се подобри ситуација,повелете со комуњарите уште полошо.Македонецот,јас глуп,ама вие Албанците уште поглупи ....Ве искористи ја ко курва без став,шо е принцип,беса,морал. Бетер ко Циганите сте . Немам омраза кон вас,туку криво ми е колку наивни станавте ..... Курот Еу,курот Нато ....Најмалку уште 15 години после 2030 година ќе почнеме старт за преговори . Сменивме име и што кур .Ние Македонците испаднавме глупи,ама вас уште бетер ви го бапнаа анално.Немате економски напредок во Македонија,ќе чекате за Еу уште две децении,пак небаланс Сдс-Вмро,не размислувате глупи Албанци,топовско месо.Бетер од Циганите ...Не ни почитувате,не ни толерирате,ќажано мизерија испаднавте ...... Денеска ко овци,еееејјјј,ко да ви јавиле толку јасно нарачано

Чаир 15.503 - 3.564.

Тоа ти се 12 илјади гласа разлика од една општина.

Тука ти е и Теарце 4.415 - 916

Друг да ти наредува,а свое јас и карактер да немаш .....Вие сте мизерија.Бетер од циганите.Јас имав став,не ги сакав двајцата куртони,го шкртнав неважечко ливче .....Одете ко мува без глава.Што глуп народ.Албанциве куртони бетер испаднаа..Овци ејјјј,до 4 саат немаше излезност,наеднаш БУМ ОД ИЛЈАДА РАЗЛИКА ..... Не е нормално извинете ....Албанците како народ се понижувате,не знаете да речете не и не.Можевте и Албанец да имате некое време .... Ееее Албанче,ќе си ја даде и својата краста од кожа ....

Доказ се денешните избори дека Албанците се народ без свое јас . Мува без глава .Проста маса . Нека се навредат колку сакаат,ама кога си животно кое работи на основен инстинкт а не си без мозок,човек,Албанецу ти не човек . Размислуваш со кур а не со мозок кажано,без да си свесен да последици .... Наместо да се подобри ситуација,повелете со комуњарите уште полошо.Македонецот,јас глуп,ама вие Албанците уште поглупи ....Ве искористи ја ко курва без став,шо е принцип,беса,морал. Бетер ко Циганите сте . Немам омраза кон вас,туку криво ми е колку наивни станавте ..... Курот Еу,курот Нато ....Најмалку уште 15 години после 2030 година ќе почнеме старт за преговори . Сменивме име и што кур .Ние Македонците испаднавме глупи,ама вас уште бетер ви го бапнаа анално.Немате економски напредок во Македонија,ќе чекате за Еу уште две децении,пак небаланс Сдс-Вмро,не размислувате глупи Албанци,топовско месо.Бетер од Циганите ...Не ни почитувате,не ни толерирате,ќажано мизерија испаднавте ...... Денеска ко овци,еееејјјј,ко да ви јавиле толку јасно нарачано

Чаир 15.503 - 3.564.

Тоа ти се 12 илјади гласа разлика од една општина.

Тука ти е и Теарце 4.415 - 916

Друг да ти наредува,а свое јас и карактер да немаш .....Вие сте мизерија.Бетер од циганите.Јас имав став,не ги сакав двајцата куртони,го шкртнав неважечко ливче .....Одете ко мува без глава.Што глуп народ.Албанциве куртони бетер испаднаа..Овци ејјјј,до 4 саат немаше излезност,наеднаш БУМ ОД ИЛЈАДА РАЗЛИКА ..... Не е нормално извинете ....Албанците како народ се понижувате,не знаете да речете не и не.Можевте и Албанец да имате некое време .... Ееее Албанче,ќе си ја даде и својата краста од кожа ....

Премудро кажано!

Пендаровски дојде претседател да биде... :pos::tapp:
И редно е ДПНЕ да го избрише префиксот од името оти стварно нема смисла веќе.

Албанскиот фактор не го интересира благосостојбата и напредокот на државата Македонија. Тие не се идентификуваат со оваа држава, ова за нив е преодна фаза, привремен стадиум кој што треба да еволуира кон наредна фаза, федерализација, па по извесен период и референдум за независност и отцепување на што поголема територија и припојување кон матицата, Албанија и Косово и остварување на сонот за Голема Албанија. Тоа е нивната ултимативна цел, има и платформа за тоа, за оние кои што се неинформирани.
Секој изборен циклус тие се чекор поблиску кон таа цел. Ние им помагаме тоа да го остварат, активно или пасивно, небитно. Моделот на владеење со државата поставен после Рамковниот води кон таа цел. Таква е матрицата на владеење, се движиме кон иреверзибилен процес, корумпираноста и предавничкиот менталитет е само катализатор кон очигледно неизбежното.

Ене ги идиотине надвор, слават победа. Што може човек да очекува од ваква багра?

Кај албанците националното е над религиозното. А гледам и парите им се побитни од националното, затоа што веќе има голем дел што му е доста некој да му пика к.р во очи и да му вика сламка е.

Може во Албанија каде што Енвер Хоџа (peace be upon him) буквално-Убио бога у њих. Нашите шќиптари се најшќиптари од сите шќиптари. Бурки (односно никаби поточно) нема да видиш во Тирана или Приштина, ама ќе ги видиш во Чаир. Отвори рандом Фејсбук профил на Албанци од севернава. Алах, арапски букви, цитат од Куранот, говор на некој имам од Блиски Исток. Би ги трампал со католици од Албанија во сооднос 3:1, еден наш шарпланинец за тројца рандом од Корча, ако сакаат и 40% од население нека станат.

Пендаровски оствари 66.000 гласови разлика

https://kurir.mk/makedonija/vesti/eve-vo-koi-opshtini-pendarovski-ostvari-66-000-glasovi-razlika/

Сарај 7700 гласови разлика во полза на Пендаровски

Теарце 3200 гласови разлика во полза на Пендаровски

Липково 6500 гласови разлика во полза на Пендаровски

Гостивар 7000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Тетово 10 000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Струга 6000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Желино 3600 гласови разлика во полза на Пендаровски

Куманово 4000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Долнени 2000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Студеничани 4000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Струмица 3000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Кичево 3000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Карпош 2 500 гласови разлика во полза на Пендаровски

Центар 3 500 гласови разлика во полза на Пендаровски

Вкупно 66 000 гласови разлика во полза на Пендаровски

Дополнително е разликата од Чаир- 11.939 гласа во полза на Пендаровски.

Може во Албанија каде што Енвер Хоџа (peace be upon him) буквално-Убио бога у њих. Нашите шќиптари се најшќиптари од сите шќиптари. Бурки (односно никаби поточно) нема да видиш во Тирана или Приштина, ама ќе ги видиш во Чаир. Отвори рандом Фејсбук профил на Албанци од севернава. Алах, арапски букви, цитат од Куранот, говор на некој имам од Блиски Исток. Би ги трампал со католици од Албанија во сооднос 3:1, еден наш шарпланинец за тројца рандом од Корча, ако сакаат и 40% од население нека станат.

Абе тоа и ромите го прават сега, таква е модата :)

Јака е Турција на нашиов терен, а по нешто и Катар и Саудиска имаат влијание, но сетне тоа е друг глобален проблем.

Еее какво време дојде, орли да летаат низ Скопје и со шота шота да се слави претседател на Македонија.
До кое дно дојде Македонијо.
А вие горди северџани кои вечерва под еуфорија гордо седите под орлињата, се гушите и славите не забравајте утре коа ќе се разбудите да проверите огласите кој предава албански и да си се запишете оти многу ќе ви треба.
Скуп е цехот кој ќе треба да го платите за “bashka per para”.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom