Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Доказ се денешните избори дека Албанците се народ без свое јас . Мува без глава .Проста маса . Нека се навредат колку сакаат,ама кога си животно кое работи на основен инстинкт а не си без мозок,човек,Албанецу ти не човек . Размислуваш со кур а не со мозок кажано,без да си свесен да последици .... Наместо да се подобри ситуација,повелете со комуњарите уште полошо.Македонецот,јас глуп,ама вие Албанците уште поглупи ....Ве искористи ја ко курва без став,шо е принцип,беса,морал. Бетер ко Циганите сте . Немам омраза кон вас,туку криво ми е колку наивни станавте ..... Курот Еу,курот Нато ....Најмалку уште 15 години после 2030 година ќе почнеме старт за преговори . Сменивме име и што кур .Ние Македонците испаднавме глупи,ама вас уште бетер ви го бапнаа анално.Немате економски напредок во Македонија,ќе чекате за Еу уште две децении,пак небаланс Сдс-Вмро,не размислувате глупи Албанци,топовско месо.Бетер од Циганите ...Не ни почитувате,не ни толерирате,ќажано мизерија испаднавте ...... Денеска ко овци,еееејјјј,ко да ви јавиле толку јасно нарачано

Чаир 15.503 - 3.564.

Тоа ти се 12 илјади гласа разлика од една општина.

Тука ти е и Теарце 4.415 - 916

Друг да ти наредува,а свое јас и карактер да немаш .....Вие сте мизерија.Бетер од циганите.Јас имав став,не ги сакав двајцата куртони,го шкртнав неважечко ливче .....Одете ко мува без глава.Што глуп народ.Албанциве куртони бетер испаднаа..Овци ејјјј,до 4 саат немаше излезност,наеднаш БУМ ОД ИЛЈАДА РАЗЛИКА ..... Не е нормално извинете ....Албанците како народ се понижувате,не знаете да речете не и не.Можевте и Албанец да имате некое време .... Ееее Албанче,ќе си ја даде и својата краста од кожа ....

А 12 години коа беа со твојте у коалиција и на власт и решаваа избори у ваша полза, е тогаш беа мудри со свое јас и чесни [emoji1787]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Доказ се денешните избори дека Албанците се народ без свое јас . Мува без глава .Проста маса . Нека се навредат колку сакаат,ама кога си животно кое работи на основен инстинкт а не си без мозок,човек,Албанецу ти не човек . Размислуваш со кур а не со мозок кажано,без да си свесен да последици .... Наместо да се подобри ситуација,повелете со комуњарите уште полошо.Македонецот,јас глуп,ама вие Албанците уште поглупи ....Ве искористи ја ко курва без став,шо е принцип,беса,морал. Бетер ко Циганите сте . Немам омраза кон вас,туку криво ми е колку наивни станавте ..... Курот Еу,курот Нато ....Најмалку уште 15 години после 2030 година ќе почнеме старт за преговори . Сменивме име и што кур .Ние Македонците испаднавме глупи,ама вас уште бетер ви го бапнаа анално.Немате економски напредок во Македонија,ќе чекате за Еу уште две децении,пак небаланс Сдс-Вмро,не размислувате глупи Албанци,топовско месо.Бетер од Циганите ...Не ни почитувате,не ни толерирате,ќажано мизерија испаднавте ...... Денеска ко овци,еееејјјј,ко да ви јавиле толку јасно нарачано

Чаир 15.503 - 3.564.

Тоа ти се 12 илјади гласа разлика од една општина.

Тука ти е и Теарце 4.415 - 916

Друг да ти наредува,а свое јас и карактер да немаш .....Вие сте мизерија.Бетер од циганите.Јас имав став,не ги сакав двајцата куртони,го шкртнав неважечко ливче .....Одете ко мува без глава.Што глуп народ.Албанциве куртони бетер испаднаа..Овци ејјјј,до 4 саат немаше излезност,наеднаш БУМ ОД ИЛЈАДА РАЗЛИКА ..... Не е нормално извинете ....Албанците како народ се понижувате,не знаете да речете не и не.Можевте и Албанец да имате некое време .... Ееее Албанче,ќе си ја даде и својата краста од кожа ....
Да се броеа само општините кај што Албанците се мнозинство, Стево немаше да биде избран за претседател.

Jас сум нова на форумов и сакав да прокоментирам.
Јас лично гласав за опцијата на Стево бидејки сметам дека имаат добар концепт за да се интегрираме во еу и нато. Не е сам така како флоскула кажано туку затоа што сметам дека е добар тој концепт каде се трудат во тој сегмент.НЕ сметам дека е идеално но добро е и ке се осекаат промените понатака посебно ако ги отвориме поглавјата каде ке почнеме формално да ги отвааме поглавјата а со тоа и ке се подобри квалитетот на живеење. Тоа нема да се осети за година две но на долг рок ке биде корисно за нас но и ке бидеме ментално зрели за да созрееме во едно демократско општество, каде ке ни бидат отворени границите и ке бидеме рамноправно со другите европјани.Ке имаме помош за обнова на патишта, земјоделиа, стипендија слободен проток на знаање и такви работи. Јас сум за овој концепт.

Јас лично гласав за опцијата на Стево бидејки сметам дека имаат добар концепт за да се интегрираме во еу и нато. Не е сам така како флоскула кажано туку затоа што сметам дека е добар тој концепт каде се трудат во тој сегмент.НЕ сметам дека е идеално но добро е и ке се осекаат промените понатака посебно ако ги отвориме поглавјата каде ке почнеме формално да ги отвааме поглавјата а со тоа и ке се подобри квалитетот на живеење. Тоа нема да се осети за година две но на долг рок ке биде корисно за нас но и ке бидеме ментално зрели за да созрееме во едно демократско општество, каде ке ни бидат отворени границите и ке бидеме рамноправно со другите европјани.Ке имаме помош за обнова на патишта, земјоделиа, стипендија слободен проток на знаање и такви работи. Јас сум за овој концепт.
:pos:

Баш би сакал да го видам делот со затворања на поглавја, посебно правосудство :pos:

Може во Албанија каде што Енвер Хоџа (peace be upon him) буквално-Убио бога у њих. Нашите шќиптари се најшќиптари од сите шќиптари. Бурки (односно никаби поточно) нема да видиш во Тирана или Приштина, ама ќе ги видиш во Чаир. Отвори рандом Фејсбук профил на Албанци од севернава. Алах, арапски букви, цитат од Куранот, говор на некој имам од Блиски Исток. Би ги трампал со католици од Албанија во сооднос 3:1, еден наш шарпланинец за тројца рандом од Корча, ако сакаат и 40% од население нека станат.
Корча = Горица... И таму си играле со топонимите како на југот... Чисто колку да знаеш.

Се додека се гласа за партијата што во нејзино време го вработила татко ти,вака ќе биде:)

Да точно е дека албанците (а и другите немакедонци) го направија Пендаровски претседател.

с.Ропотово: 186 за Силјановска, 46 за Пендаровски.
с.Долнени: 130 Силјановска, 37 Пендаровски.

Овие се две македонски села во општина Долнени, убедлива победа на Силјановска, како и во сите други мак. села, но пошто во оваа општина муслиманите се мнозинство, резултатот на ниво на општина е:

Општина Долнени: 1496 Силјановска, 3508 Пендаровски.

Веројатно во контото на Пендаровски има најмалку 120.000 немакедонски гласови.

Да точно е дека албанците (а и другите немакедонци) го направија Пендаровски претседател.

с.Ропотово: 186 за Силјановска, 46 за Пендаровски.
с.Долнени: 130 Силјановска, 37 Пендаровски.

Овие се две македонски села во општина Долнени, убедлива победа на Силјановска, како и во сите други мак. села, но пошто во оваа општина муслиманите се мнозинство, резултатот на ниво на општина е:

Општина Долнени: 1496 Силјановска, 3508 Пендаровски.

Веројатно во контото на Пендаровски има најмалку 120.000 немакедонски гласови.
Za stevo glasaa site nemakedonci (albanci, severxani, romi, vlasi i t.n ) da bideme poprecizni, del od makedoncite ne glasaa, drugite sto glasaa se malcinstvo.

Последно уредено:
Среќна нова 2004 год. а може да се речи и 1999 г. Што сакам да кажам, еве да ви доловам... но има една битна разлика!

Прв круг 2004 г.

Mk-WEB-kandidati_Izbori_2004.gif

Втор круг 2004 г.

Konecni_rezultati_Izbori_2004.jpg

Во вториот круг кога се полнеше на ангро, нешто слично како денес, ВМРО-ДПМНЕ победи само во Свети Николе и Виница... По ова, имаше референдум и локални избори, по кои следуваше 2006 г. и длабока опозиција на СДС... нешто слично со голема сигурност ќе се случи пак, но со една мала разлика, тоа ќе биде далеку покасно, само и само заради Мицковски кој реши да набилда цензус, слично како Грујо 2004 г. со цел да се покажи прагматичен пред странците и да ја добие нивната помош како Грујо во 2006 г.

Интересен беше и трендот на полнење овие избори силно изразен во Скопскиот и Кумановско-Липковскиот регион во вториот круг. Само за тоа треба посебна тема за да се разработи.

Разликата во одлучувањето на ДУИ сега и во времето на Грујо е следна. Тогаш ДУИ за да билда гласови требаше да фрла грдни пари за автобуси и авиони од странство да ги носат на гласање, а сега како и пред 2006 г. им треба само фино лепо да си полнат кутии, без додатни трошоци. И пак ќе треба да се вратам на пасусот погоре, во кој ќе објаснам како 10тина чисто или претежно албански општини му набилдаа рејтинг на Стево, а Мицко само обезбеди цензус.

Резултатите на овие избори дури и за разлика до 2004 г. (двата круга) се класичен апартхејд на Заев и компанија. Заев нема иднина и не тежи повеќе од 230.000 гласови чисто како СДС. Тој неможи да носи резултати и успеси, па дури ни со метлите кои ги вети... класичен пример ти е најновата изјава од Манчевски уште одма од кога ги дозна резултатите.

Манчевски: Не е важно кој ќе биде сменет од „метлата“ на премиерот Заев
05/05/2019

https://fokus.mk/manchevski-ne-e-vazhno-koj-ke-bide-smenet-od-metlata-na-premierot-zaev/

Единствениот успех на оваа влада, а наша трагедија е што таа ќе организира попис, во кој Албанците нереално ќе бидат набилдани над 30%.

Македонците имаат видено голми зла од околните цркви, многу пред да се одделиме.

И самиот знаеш дека наши револуционери го имаат согледано тоа, затоа се залагаат за унијатство.

Секоја држава на Балканот си има своја самостојна црква, затоа чекорот за одделување од српската црква е подготовка за македонска држава многу години пред 1991.

И реално сега и православието се подели по хоризонтала и вертикала, и тоа најмногу заради желбата за доминација на Руската православна црква, нешто што на Вселенската и на Грчката не му се бендисува многу многу.
Не те разбирам за "кои" околни цркви зборуваш? За тогашната непризната Бугарска егзархија која во 1872г. беше прва обвинета за етно-филетеизам и прогласена за расколничка се до 1945, па во 1953 го вратија Патријархот на престол?

Револуционерите "наши" немале ни два чекори согледано однапред, се залагале за то, ама не успеале колку шо успеале да создаат "Македонска" држава.

Да секоја држава си има своја црква, ама не можи на кој како че му текни да се одделува и да биди признаен. Има црковни канони и мора според нив да се оди. Ако имаја нашиве малце акал во глаата, досега че имавме афтокефалија многу одамна под името ПОА. И разбери заради Грција, никој нема да ти признај црква под името "Македонска".

Друга е причината шо се поделени во Православиево, нема никаква врска со "доминација".

"Добар" концепт измислен за пред изборна кампања само тогаш кога му требаат гласој. Не можи да се подобри квалитетот на живеење овде ако не се салам лујџето образовани и нормално со отстранување на досегшниве корумпирани, незначајни автомати од општествово. Неписмени водат неписмени. Одамна го затупија намерно образовниот систем бидејчи неписмените одзгора му одговара да ги контролираат понеписмените одздола. За какво "демократско" општество зборуваш? Не постои во светов никаде "демократија" и "демократско" општество, туку продавачи на "демократија". Досега че ни беа салам отворени границите ако нашиве автомати барем се разбираја од дипломатија и билатерални односи, че немаше потреба никој од народов да вадеше бугарски пасоши. Че имаме помош за земјоделија, патишта, да, ама кај че одат тие пари? Како и досега шо одеа и че одат државни пари и донации во џебојте на автоматите.

Ти биди си ЗА, ама да знајш касно че биди ко че сфатиш дека и едните и другите се исти.

Да секоја држава си има своја црква, ама не можи на кој како че му текни да се одделува и да биди признаен. Има црковни канони и мора според нив да се оди. Ако имаја нашиве малце акал во глаата, досега че имавме афтокефалија многу одамна под името ПОА. И разбери заради Грција, никој нема да ти признај црква под името "Македонска".

Значи ако го смениме името на црквата и нема Македонска, тогаш нема проблем :)
Еми знајме де за така еве и името го сменивме заради тие проблеми, додуша сеуште има Македонија во него.

Но, сетне во моментов немаме потреба да трчаме на уште едно место кај што ни бараат промена на име, иако е тоа Православна унија.

Инаку и српската и грчката првославна црква имаат најмногу работено за промена на идентитетот на Македонците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom