Случајот Герт Вајлдерс

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Види Паметно Дупе,знам дека си читал деца и тоа е проблемот.За жал,иако пробав еве веќе неколку пати,не можам да најдам начин да се адаптирам на твојот стил.Ако и ти имаш проблем со мојот ондак најубаво би било да не се адаптираш ни ти воопшто и да ме ставиш на листата на игнор.Оти како и досега еве и во последниот пост само нафрли една реченица со никаква тежина.Те молам не го уништувај подфорумов со безвезе реченици.

од една страна тврдиш муслиманите не се закана а од друга талибанизација на пакистан
Не се сите муслимани талибанци.Попросто од ова не можам.

ПС ако некој знае да ја упрости реченицава би бил благодарен за помош.
А да, одличен ти е потписот.

Да не останам должен се извинувам за безевезе муабетов и оффтопиков ама бев испровоциран и навистина не можам да поднесам детски муабети.
За разлика од нив,иако морам да признаам се работи за спротиставени ставови,уживам во дискусијата со некои кои навистина знаат што пишуваат и имаат дефинирани и издржани ставови како Ајзенхорн,Мисирков(без кого подфорумов би го снемало мислам),Морфеус,Никола и уште некои кои не ги спомнав а секако ги ценам.

Види Паметно Дупе,знам дека си читал деца и тоа е проблемот.За жал,иако пробав еве веќе неколку пати,не можам да најдам начин да се адаптирам на твојот стил.Ако и ти имаш проблем со мојот ондак најубаво би било да не се адаптираш ни ти воопшто и да ме ставиш на листата на игнор.Оти како и досега еве и во последниот пост само нафрли една реченица со никаква тежина.Те молам не го уништувај подфорумов со безвезе реченици.

Не се сите муслимани талибанци.Попросто од ова не можам.

ПС ако некој знае да ја упрости реченицава би бил благодарен за помош.
А да, одличен ти е потписот.

Да не останам должен се извинувам за безевезе муабетов и оффтопиков ама бев испровоциран и навистина не можам да поднесам детски муабети.
За разлика од нив,иако морам да признаам се работи за спротиставени ставови,уживам во дискусијата со некои кои навистина знаат што пишуваат и имаат дефинирани и издржани ставови како Ајзенхорн,Мисирков(без кого подфорумов би го снемало мислам),Морфеус,Никола и уште некои кои не ги спомнав а секако ги ценам.

здраво википедиа,знам има шиити сунити но талибанците се екстремни и
ке се извинам и јас но види сам
The Taliban (Pashto: طالبان ṭālibān, meaning "students"), also Taleban, is a Sunni Islamist, predominantly Pashtun fundamentalist religious and political movement that governed Afghanistan from 1996 until 2001, when its leaders were removed from power by NATO forces

не е добро да се вадат работите од контекст па затоа во интерес на вистина ние си дискутираме и заразлика од тебе јас ги почитувам сите членови немам РАНГ листа.

Муслиман =/= Талибан:pos2:

убаво убаво вадење од контекст како одговара само??

ај читни погоре:pos2::pos2::pos2:

Se uzasnuvam od toa kolku pojma si nemate ... Se uzasnuvam od toa kako vo denesno vreme e grev da si ja sakas svojata drzava i kultura ... Se uzasnuvam od toa sto Evropa rapidno se menuva.

Dali ste svesni sto se slucuva vo Holandija? Dali ste svesni deka so tempoto na koesto se razmnozuva tamosnoto islamsko naselenie deka za 40 godini koga ke g pustite vasite deca na EURO-TRIP namesto cofee shops, rejv zurki, prekrasni zenski, pubovi na sekoj cekor, ke vidite BULI NA SEKOJ CEKOR, cajdzilnici bez alkohol, religiozni fanatici i etnicki tenzii sto ke rezultiraat so nemiri sekoja vecer.

A sve toa poradi popustlivosta na vladite na Evropskite zemji. Koga odat Evropjanite da ziveat u Saudiska Arabija da receme, oni mozat da se naviknat na tamosnite zakoni -- nema alkohol, zenite ne smeat da pokazuvaat nisto osven ocite i slicni cuda, a oni koga ke otidat u Evropa nemozat da se naviknat i mora da im se udovoluva ...

A zasto? Ja ne velam deka treba da se bide netoleranten kon niv, ama pa da menuvas cela edna kultura kojasto se razvivala so vekovi samo za da im udovolis na dojdenci, kojsto gi zabole za Holandija, kojsto nisto ne dopridonesuvaat e LITLE BIT TO MUCH.

Sloboda za desnicarite.

24/7 sum dostapen za neznalici kako tebe .. Ako uspeam barem eden od vas da prosvetlam , mojata misija e uspesna .

Se uzasnuvam od toa kolku pojma si nemate .. Se uzasnuvam od toa kako vo denesno vreme e grev da si ja sakas svojata drzava i kultura .. Se uzasnuvam od toa sto Evropa rapidno se menuva. Dali ste svesni sto se slucuva vo Holandija ? Dali ste svesni deka so tempoto na koesto se razmnozuva tamosnoto islamsko naselenie deka za 40 godini koga ke g pustite vasite deca na EURO-TRIP namesto cofee shops , rejv zurki , prekrasni zenski , pubovi na sekoj cekor . Ke vidite BULI NA SEKOJ CEKOR , Cajdzilnici bez alkohol , Religiozni Fanatici , I etnicki tenzii sto ke rezultiraat so nemiri sekoja vecer .. A sve toa poradi popustlivosta na vladite na Evropskite zemji . Koga odat Evropjanite da ziveat u Saudiska Arabija da receme ,oni mozat da se naviknat na tamosnite zakoni ( nema alkohol, zenite ne smeat da pokazuvaat nisto osven ocite i slicni cuda , a oni koga ke otidat u Evropa nemozat da se naviknat i mora da im se udovoluva ... A zasto ? Ja ne velam deka treba da se bide netoleranten kon niv , ama pa da menuvas cela edna kultura kojasto se razvivala so vekovi samo za da im udovolis na dojdenci , kojsto gi zabole za Holandija , kojsto nisto ne dopridonesuvaat e LITLE BIT TO MUCH . Sloboda za desnicarite .
Така е да, само што забораваш една работа а тоа е дека не се баш најневини и Холанѓаните и останатите колонизаторски западно европски земји кои со години експолоатираа по Африка и Азија и сега нормално им се враќа. Инаку да исламот треба да се сопре во Европа и ќе се сопре. Се обиделе тие и друг пат па знаат како си поминуваат само овој пат се крстат :pos2: на мултиетничноста на западот и преголемата толеранција и слобода што им ја даваат. Ама се лажат ако мислат дека некој е наивен и ќе им дозволи туку така да одат до крај со спроведувањ на нивните планови.

Така е да, само што забораваш една работа а тоа е дека не се баш најневини и Холанѓаните и останатите колонизаторски западно европски земји кои со години експолоатираа по Африка и Азија и сега нормално им се враќа. Инаку да исламот треба да се сопре во Европа и ќе се сопре. Се обиделе тие и друг пат па знаат како си поминуваат само овој пат се крстат :pos2: на мултиетничноста на западот и преголемата толеранција и слобода што им ја даваат. Ама се лажат ако мислат дека некој е наивен и ќе им дозволи туку така да одат до крај со спроведувањ на нивните планови.
Toa e problemot sto premnogu im se dozvoluva ali eve vo nekolku evropski drzavi Radikalnite desnicarski partii dobivaat se pogolema podrska . Vo Avstrijata partijata FPO ( cija politika e bliska do nacistickata ) na poslednite EU-Izbori dobi 20 posto .

Еуропејските десничари се само на зборови и нешто тук там митинзи некои.Нека гледаат во Русија што ти се вика десница па нека фаќаат белешки.

На крај,погледнете само како изгледаме ние Македонците во случајов.Реков на неколку теми и тука,штом дојде до некоја тема за генерализација,за плукање по исламот одма има здрав муабет како треба да се заврши кратко и јасно со нив,како се они неписмени и трулежот на цивилизацијата,ке се најде некој да рече не биле образовани,а од друга страна сака да ги бомбардира секој ден.А после ке отвараме теми на секој прелет на Турски авиони преку територијата на Атина како да наши авиони поминале.Каков цинизам.Мене искрено ми е глупо и далеку под ниво.

PA SKORO 80% MAKEDONCI SE TAKVI,SE PLASAM POSLE GRCIJA I BUGARIJA MAKEDONIJA VO IDNINA DA NEMA PROBLEMI I SO TURCIJA,, PA POSLE NATO INTEGRACII SAMO SON KE E ZA MAKEDONIJA,A VO EDNO TURSKI INVESTITORI NEMA NITU 1 EVRO DA INVESTIRAT, SO TOA KOMPLET KE SE PONISTI I BEZBEDNOSNIJOT I STRATESKIOT DOGOVOR MEGU MAKEDONIJA I TURCIJA ,,A VO EDNO SO TOA GRCIJA IMA DA E SLOBODNA I SVE STO KE SAKA KE MOZE DA DOBIE PODRSKA OD STRANA NA TURCIJA I AKO STO SE NAJ GOLEMI DUSMANI MEGU SEBE.
MAKAR STO NE VERUVAM NIKOGAS TOA DA SE DESI ZATOA STO TURCIJA E SEKULARNA DRZAVA,AMA NE ZNACI AKO E SEKULARNA NEMA DA REAGIRA AKO SE PLUKA NA ISLAMOT TOA DA VI E JASNO. I JAS NESUM NEKOJ GOLEM VERNIK I FANATIK ZA ISLAMOT,AMA NEZNACI SEGA AKO SE PLUKA NA ISLAMOT DA SI KUTAM.. TAKVI SE I SITE TURCI VO CELIOT SVET

Овај.... да не заборавите само, репрсивните органи (војска и полиција) се во рацете на доморотците (хе, хе, добро звучи признајте) Холанѓани, Германци, Енглези и слично.

Европските народи имаат богата традиција на геноциди и убивање и ако дојдат до зид немој да мислите дека како педерчиња (без навреда на гејовите, знаете на какви педерчиња мислам) ке трчаат во круг?

Или ке се фатат за оружје и .............

Му ставија фатва на Вајлдерс. Оџа од Австралија одлучил да му ја пресечат главата.

Сега останува некој лабилен да го скине.

http://news.yahoo.com/s/nm/20100903/wl_nm/us_dutch_wilders

Muslim cleric calls for beheading of Dutch politician

By Ben Berkowitz – Fri Sep 3, 5:03 am ET

AMSTERDAM (Reuters) – A well-known Australian Muslim cleric has called for the beheading of Dutch anti-Islamic politician Geert Wilders, a newspaper said on Friday.

Wilders' Freedom Party scored the biggest gains in June 9 polls and is currently negotiating to form a new minority government with the Liberals and Christian Democrats. Polls show Wilders would win a new election if one were called now.

Му ставија фатва на Вајлдерс. Оџа од Австралија одлучил да му ја пресечат главата.

Сега останува некој лабилен да го скине.

http://news.yahoo.com/s/nm/20100903/wl_nm/us_dutch_wilders

Muslim cleric calls for beheading of Dutch politician

By Ben Berkowitz – Fri Sep 3, 5:03 am ET

AMSTERDAM (Reuters) – A well-known Australian Muslim cleric has called for the beheading of Dutch anti-Islamic politician Geert Wilders, a newspaper said on Friday.

Wilders' Freedom Party scored the biggest gains in June 9 polls and is currently negotiating to form a new minority government with the Liberals and Christian Democrats. Polls show Wilders would win a new election if one were called now.

Оваа реакција е поради тоа што пред некој ден го даваа Холанѓанецот на емисијата Dateline (емисија со политички фокус) на SBS како зборува за што тој всушност се бори.
Овој го има гледано и сега прави галама.
Ова го кажувам да не мислите случајно дека оџата го има пратено делото и излаѓањата на Холанѓанецот. Едноставно тој реагира импулсивно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom