СЛОБОДА Е...тоа и тоа-пиши бре не се срамуј

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Мамли травел :D, Само си се поздравија со шоферот и излегоа надвор. И да имаа месечна карта ќе ја извадеа пред шоферот, исто така и јас ќе видов, но тој не се случи. Релација Скопје-Куманово и обратно.

Токму сега го кажа тоа што го мислеше и ете за чудо нема да бидеш казнет:).
Друже имам уште многу да кажам, многу реченици од кои гледам да ги избегнам секаде во јавноста....

1382178_518845374877078_1286164558_n.jpg

:D

Мамли травел :D, Само си се поздравија со шоферот и излегоа надвор. И да имаа месечна карта ќе ја извадеа пред шоферот, исто така и јас ќе видов, но тој не се случи. Релација Скопје-Куманово и обратно.

1. Приватна фирма
2. патниците ги заборавија книшките дома а шоферот ги памти своите редовни патници
3. роднини на шоферот
4. шоферот е националист и прави што сака....

Слобода е кога нешто ке кажеш/направиш и:
1. Нема да ти спремаат атентат со помош на автомобил-бомба.
2. Нема да ти се случи авионска “несреќа“
3. Нема да излеташ со колата од пат и нема да погинеш.
4. Кога се викаш како сакаш.
5. Кога не си крив за секое случување.

Слобода е она што не е Македонија.

Слобода е кога писмениот народ нема да лицемери со својата религија и отворено би зборувал за својот атеизам,слобода е кога на интервју за работа не би постоело прашање за партиска и верска припадност,слобода е кога мирно би шетал по улиците (како во едно друго време)и не би се плашел да не налетам на алфите,слобода е кога освен македонскиот пасош друг не би ми бил потребен.

1. Приватна фирма
2. патниците ги заборавија книшките дома а шоферот ги памти своите редовни патници
3. роднини на шоферот
4. шоферот е националист и прави што сака....
како може да ги памти кога беа едно 10-ет души ? Инаку да му спомнав зошто НЕ плаќаат карта што мислиш што ќе направеше шоферот ? Или пак албанците ( патниците ) ?

како може да ги памти кога беа едно 10-ет души ? Инаку да му спомнав зошто НЕ плаќаат карта што мислиш што ќе направеше шоферот ? Или пак албанците ( патниците ) ?

Слобода е шоферот во приватна фирма да дава билет за кого сака без пари...

Слобода е шоферот во приватна фирма да дава билет за кого сака без пари...
Што збориш бе ?

Инаку, не ми одговори на прашањето. Што ќе (ми) се случеше ако му спомнав на шоферот за неплаќањето ?

Што збориш бе ?

Инаку, не ми одговори на прашањето. Што ќе (ми) се случеше ако му спомнав на шоферот за неплаќањето ?

ПОим немам, но претерување е помислата дека ќе те тепаа, ако мислеше на тоа...

Јас мислам дека шоферот ќе ти кажеше што те интересира тебе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom