SlipKnot

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Слушам класик рок поточно Лед Цепелин, Дип Парпл, Пинк Флој и Блек Сабат претходниците на целиот метал.

А еве нешто што го кажав и е мое мислење и не мора да се совпаднува со вашето аман.

Ova ti zvuchi na pop-rok, i ne ti se svigja, a ti ustvari slushash rock..

I, pak ke kazam, maubetite ti se bez vrska, pak go kazhuvash svojot stav, a ne fakti.
I na kraj kraeva, normalno deka ke nema ubavi gitarski soloa, zasho u bendot dominiraat bubnjevi, neznam dali primeti..i zatoa ima Drumm Solos u pesnite, a ne guitar solo..

Ne praat muzika ko RATM pa da si dozvolat guitar solo, ko sho si dozvoluva Tom Morelo..
Znachi, da ti svrzam se' u edena rechenica..

Ako ne ti se svigjaat, kazhi deka ne ti se svigjaat, i kazhi zasho, i glej toa da ima smisla, ali ne zbori deka se tapa ili nekoj takvi gluposti.
Ako mislish deka se tapa, kje kazesh zasho, i toa neka ima smisla.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Слушам класик рок поточно Лед Цепелин, Дип Парпл, Пинк Флој и Блек Сабат претходниците на целиот метал.

А еве нешто што го кажав и е мое мислење и не мора да се совпаднува со вашето аман.
Океј, да видам до после уште колку вакви постови ке напишаш дека се ШИТ, заврешеено кажано твое мислење не ги бива ритамот им бил поп-рок и ок нека е така. Па они се свесни што прават нормлано ако не ги бива ке се растурат и нема да прават таква музика, нормално и они си знаат ако немат обожаватели нормлано дека нема да свират, они си знаат ти имаш свое мислење тие имаат друго мислење и мислат дека им е тој правецот во музиката.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе братче каде си слушнал факти за музика?! :wink:
Во музиката имаш само мислења, неможеш да измериш со апарати што е убаво а што не. Убавината во музиката е во мислењето на слушателите и јас како еден од слушателите на музиката не ми се свиѓаат многу Слипкнот и си кажав мислење. А ако очекуваше споредби со некои други метал бендови или компарации на бубњар со бубњар или пејач со друг пејач си се заебал зашто јас гледам целокупно како бенд а не како индивидуалец. Ај поздрав и 1 совет - не барај математика каде што не се мери.

F

FallenHypaspist

Гостин
Ако цитатот се однасаше на моето прашање, ова не беа никакви аргументи туку проценка по свој вкус...

1 Ритамот нема везе со поп- рок:pos2:
2 Вокалот претпоставувам не ти е по вкус...иначе има и техника и стил на пеење што е потребно за секој вокал...
3 Солата не се ценат по тежината на свирење или слушање...туку прво по стилот што значи соло во 3 тона може да биде квалитетно......

Ми спомна дека биле комерциален бенд, тоа да тие се комерциален бенд во смисла направиле пари со музиката, не ја направиле за пари......па нели се Пинк Флојд,Цепелин,Еј си /ДИ си итд биле комерциални...и те како па имаат квалитетна музика....

Најубаво пиши не ми се по вкус, не е во мој стил...итд него да судиш нешто што не си го ислушал...те прочитај го постот на ArhangelOFDeath погоре....поздрав

Абе братче каде си слушнал факти за музика?! :wink:
Во музиката имаш само мислења, неможеш да измериш со апарати што е убаво а што не. Убавината во музиката е во мислењето на слушателите и јас како еден од слушателите на музиката не ми се свиѓаат многу Слипкнот и си кажав мислење. А ако очекуваше споредби со некои други метал бендови или компарации на бубњар со бубњар или пејач со друг пејач си се заебал зашто јас гледам целокупно како бенд а не како индивидуалец. Ај поздрав и 1 совет - не барај математика каде што не се мери.
+ да не можеш да кажеш што е убаво,а што не....но можеш да кажеш што е квалитетно, а што не...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Деца кој што слушнале поише музика него ти било кога што ќе слушнеш!
друже,колку што имам ја знаење за рок/метал ти толку влакна немаш на главата...не ти се свиѓаат ОК Е,остај не сеа нас шо ни се свиѓа слипнот да си поделиме некое мислење.
-поздрав до тебе.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
говно бенд е ако си се навлекол на дет,блек метал и сеа не ти е интересна таа музика(за слипнот)....те сваќам до негде.....NHF

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
друже,колку што имам ја знаење за рок/метал ти толку влакна немаш на главата...не ти се свиѓаат ОК Е,остај не сеа нас шо ни се свиѓа слипнот да си поделиме некое мислење.
-поздрав до тебе.
Не планирам да се расправам со тебе, а ја иам доста различен метал слушано! И сигурен сум дека знам за поише метал бендови него ти некад шо ќе знаеш! Е има разлика на пример, слипнот НЕ се метал... е тоа е разликата. Коа ќе сватиш што е вистинскиот метал дојди расправај се.
Значи постојат повеќе видови на метал, пауер метал, треш метал, дет метал, блек метал, фолк метал, и поджанрови. Е сеа Ну метал не е метал затоа што не е се што има гитара и тапани метал! Они имаат вокал кој подсеќа на КОР (тоа не ги прави метал, метал и кор се две различни ствари)! Имаат исто така многу кор гитари! Имаат миксети (ВТФ)!! Имаат на моменти и многу рап-шепкање делови! За тапаните, одговараат во НИВНИТЕ песни, тапанарот е закон, но не во слипнот. Закон е коа свири со подобри бендови и тоа што го има одсвирено е технички ауу! А ако ти се фалиш дека си слушал бендови од тип на СОАД, овие овде, Мерлин Менсон (не е бенд ама у таа група е), ХИМ, Авенџд Севенфолд, ондак брат не викај дека слушаш метал :wink: Еве ти сеа пример за да разликуваш... и кажи ми што од ова што ќе го стаам има врска со слипнот?? НИШТО БАТЕ НИШТО! Значи нема слипнот доволно метал елементи да биде метал!
Еве ти нешто што ќе помогне во твојата едукација....

Power Metal

Thrash Metal

Иди на темата за метал оставав таму треш ме мрзи па да постирам....

Death Metal (progressive death metal)

Ме мрзи да ставам и да барам поише, ако те интересира кажи ај ќе се помачам :smir: Спор ми е нетот сеа да не се нервирам шо чекам...

ПС. Иам ептен густа долга коса, така да немаш слушано колку шо иам влакна на главата.

ауууууу светецот дарк кинг вовввввв:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Па обиди се и ти да бидеш таков :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

а инаку со песните Психосошл и Ол хоупс ар гон се докажа дека вредат многу повеќе и дека нема да се создаде ништо подобро од нив
Види ја песната спирит крашер шо ја стаив! Тоа е најбоље дело у историјата на металот! А не слипнот, кој како што кажав не се метал.

krembil0tina

Обзервер!
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
Имаш 16 години, ок е тоа што се јачаш на форум, браво што слушаш Death, ама немој да се праиш фаца. Ти ко демек си слушал повеќе метал од не знам кој беше погоре. Аллооооо, тие муабети бато на љубов или у парк. Си пишал њу метал не е метал. Тоа ти е да кажеш ко треш метал не е метал. Не биди смешен. Слипнот имаат доста мешавини, мешаат доста стилови, али се најдоа себеси мислам на третиот албум и се ценат. Доста кењате кај што не треба. Сум слушал секаков метал, и Слипнот се еден вид на метал. That's a fact, so live with it.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Имаш 16 години, ок е тоа што се јачаш на форум, браво што слушаш Death, ама немој да се праиш фаца. Ти ко демек си слушал повеќе метал од не знам кој беше погоре. Аллооооо, тие муабети бато на љубов или у парк. Си пишал њу метал не е метал. Тоа ти е да кажеш ко треш метал не е метал. Не биди смешен. Слипнот имаат доста мешавини, мешаат доста стилови, али се најдоа себеси мислам на третиот албум и се ценат. Доста кењате кај што не треба. Сум слушал секаков метал, и Слипнот се еден вид на метал. That's a fact, so live with it.
Ако мислиш дека само се јачам на форум или дека неам слушано доста метал зашто сум само 16 години (ако точно те занима пред неполн месец ги напунив, рачунај ме и ко 15) ок е. Јас пишувам за да им објаснам на такви ко него! Значи немаат доволно метал елементи! Испомешале се Слипнот! Треш металот од друга страна, (незнам на кој точно бенд целиш) е во секој случај многу поише метал од цел Ну Метал, уствари освен Хеви (мејден и компанија) трешот е најстар метал. Слушам секаков метал, доста различни бендови, не пишувам тука за да се праам дека знам нешо или којзнае што! Ама типот мисли дека ако е постар аутоматски поише знае, и ги велича слипнот ептен! Ок е да му се омилен бенд, да вика дека НЕГО му е најбоље песна, ама да генерализира дека НЕМА БОЉЕ ПЕСНА ОД ТАА!?? Па со иста мера му вратив и му кажав за Дет дека таа песна (уствари дет немаат утнато песна така да која песна да ја зееме од дет нема да згрешиме) е за мене а и за многу луѓе боље. Нејсе, не е тоа муабетот.... значи темава е за да си изјасниме мислење за слипнот. Мене не ми се свиѓаат, не ми се свиѓа и Ну Металот у глобала. А он коа ќе земе барем да чуе што е метал нека пише пак. Вакви ко него најчесто по година-две на форум ќе пишуваат CANNIBAL CORPSE најбоље! BloodBath се најбоље и Крејдл оф филт се закон! Ама ако, коа ќе го пише тоа ќе му го најдам постов и ќе му го даам да го види. :) Поздрав до тебе...
Иначе до болдираново... многу ми е гајле дали ги важите или не за метал. За мене не се метал, и кој кур, нема шо да живеам со тоа, едноставно не ги ни приметуем и ми е гајле... нек си слуша кој ги сака, ја нема.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Кога почнале да пуштаат mallcore музика по радијата во 90-тите, водителите ја нарекувале таа музика метал, т.е. њу метал. Од тогаш, до ден денес таа музика е нажалост погрешно етикетирана како метал.

krembil0tina

Обзервер!
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
Може ли некој од вас, било кој, да ми ги каже границите на металот, односно до која мера и што се смета за метал. Не може да кажете ова е најметал ова е помалку метал, ко што напишал Томи.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
tomiSLAYER ..знаеш дека те поштуем..али, еве...напрај ми паралела помеѓу Корн и Слипнот, па после помеѓу Rage Against The Machine и Slipknot, баш ме интересира како ке ги класифицираш корн кој сами си се декларираат како њу метал, а немаат допирна точка со слипкнот...амаа...ИЧ..
Или ратм? Они шо се? Метал? Алтернатив Метал? Њу Метал? Рок? Металхоп or w/e.

Слипнот се уникатни, исто ко шо се продиџи во електронската музика, и неможеш така лабаво да ги класифицираш..

Ѓубре е вокалот, ја си признавам, има еден тон боље вокали од него, ко на пример машкиот вокал на NightWish..али у секој случај не се ѓубре бенд..

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Абре што кењате на слипкнот кога ете ви тема за слаткар
Слипкнот се ѓубре но не заслужуваат да бидат ставани на исто ниво со рапот(мислев на кењањето)па ако не сакате да ме поддржите јас сам отидов во слаткаристика

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Ако мислиш дека само се јачам на форум или дека неам слушано доста метал зашто сум само 16 години (ако точно те занима пред неполн месец ги напунив, рачунај ме и ко 15) ок е. Јас пишувам за да им објаснам на такви ко него! Значи немаат доволно метал елементи! Испомешале се Слипнот! Треш металот од друга страна, (незнам на кој точно бенд целиш) е во секој случај многу поише метал од цел Ну Метал, уствари освен Хеви (мејден и компанија) трешот е најстар метал. Слушам секаков метал, доста различни бендови, не пишувам тука за да се праам дека знам нешо или којзнае што! Ама типот мисли дека ако е постар аутоматски поише знае, и ги велича слипнот ептен! Ок е да му се омилен бенд, да вика дека НЕГО му е најбоље песна, ама да генерализира дека НЕМА БОЉЕ ПЕСНА ОД ТАА!?? Па со иста мера му вратив и му кажав за Дет дека таа песна (уствари дет немаат утнато песна така да која песна да ја зееме од дет нема да згрешиме) е за мене а и за многу луѓе боље. Нејсе, не е тоа муабетот.... значи темава е за да си изјасниме мислење за слипнот. Мене не ми се свиѓаат, не ми се свиѓа и Ну Металот у глобала. А он коа ќе земе барем да чуе што е метал нека пише пак. Вакви ко него најчесто по година-две на форум ќе пишуваат CANNIBAL CORPSE најбоље! BloodBath се најбоље и Крејдл оф филт се закон! Ама ако, коа ќе го пише тоа ќе му го најдам постов и ќе му го даам да го види. :) Поздрав до тебе...
Иначе до болдираново... многу ми е гајле дали ги важите или не за метал. За мене не се метал, и кој кур, нема шо да живеам со тоа, едноставно не ги ни приметуем и ми е гајле... нек си слуша кој ги сака, ја нема.
од кај знаеш бе ти ја дека слушам само Њу метал???-оти слушам слипнот,и 4 песни од корн,тоа не значи дека се давам дома во њу метал...еве сеа ќе ти кажам шо мислам за металот,оти гледам дека мислиш оти сум поткрепан од википедија....
-блек,дет,секакви анти христијански групи,шо палат цркви и само рикаат НЕМА ШАНСИ да ги слушам...Не не,тоа не мине кај мене.
-сеа сигурно ќе се замислиш дека и слипнот се антихристијански ориентирани.јас религија со музика не мешам,ама ептен ми сметаат петокраки,превртени крстови,секти наречени групи и слично....ако си ти атеист или секташ,нема потреба да го реплицираш ова,верата во нешто е слободно за секој поединец....ок,назат на металот
-не слушам којзнае какви брзи или откачени групи,туку нешто посмирено:металика(се и сешто од нив),пантера(само балади,и песни кои ми се свиѓаат),после тоа мнооогу стари бендови како,ac/dc,skid row,led zeppelin,kiss,и ме боли ку**в ако не ми веруеш,не ми се пишува цел ден....не ми сметаш,слабо се уклучувам на форумчево за одма да ти вратам,така да знај дека нема друга позадина,слипкнот не ми е омилен бенд,омиленд бенд немам,можда Нирвана,ама тоа не е метал....накратко за металот,не ми сметаат никакви подгрупи,само тоа сектите,тоа рикањата ми сметаат,е точно е за нив тоа,не се комерцијала:vozbud:жииииимииииии куревци се тие брат,ете тоа е моето мислење....лупни пентаграм на вратот,рикај на ритамот на екстра брзите тапани,и you're superstar:drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom