Слаткар(истика)

Штотуку кажа што е , сељак обичен. И за тоа да му симнам капа ?
За тоа што нема основна почит кон другите ?
Фала , пријатно. Деца не ми требаат .
Нека изиграва „бунтовник“ на друго место. Проѕирно е неговата „ххххххардкор бббббрат “ маска.
:pos2:добар си:)
ги немама сите песни слушано од слаткар,зашто рап не слушам,но некои(зборам 3-4) песни ми се ОК!!!тоа е мое мислење!!!
поентата ми е остајте го да видиме до кај ќе догура,може ќе стане како Марчело:)со огледа на тоа дека и он во почетокот не бил некој си јак рапер!!!

Штотуку кажа што е , сељак обичен. И за тоа да му симнам капа ?
За тоа што нема основна почит кон другите ?
Фала , пријатно. Деца не ми требаат .
Нека изиграва „бунтовник“ на друго место. Проѕирно е неговата „ххххххардкор бббббрат “ маска.

Патем , ако сакаш да видиш како треба реалноста да ја преточиш во песна , чуј го Марчело по милионити пат во темава... Културно , со почит кон останатите .
Ти пуштам рака за ова :) Чоек шо нема почит за никој, и шо мисли дека со карањето во песните ќе покажи дека е бунтовен, не можи да се наречи уметник. За се има граници... ама Слаткар очигледно не знај за то, мисли "инфинити из мај лимит"... Пис аут :):helou:
П.С statusQuO ова => "Ти пуштам рака за ова" важи и за тебе :smir:

Спотот на Шопинг е режиран од Јован Јованов,а сите знаеме какви се неговите песни.Така да можеби тој имал влијание врз оваа песна да ја испее во таков "поп" ритам.

Ако не сте забележиле има говорни мани Марко. Р не го кажува убаво се примека во песните,но д'ткањето не се примека т.е го нема кога пее.

Ист случај има во Струмица. Дечко кој што д'тка кога збори,кога пее ја губи таа мана.

А за сите кои не го сакаат нека не го слушаат шо да ви кажам. И мене не ми се допага музиката на српските рапери како марчело и затоа не го ни слушам ниту ги споменувам србите.
Едноставно секој си има свој вкус на музика што си ја слуша.

А реков ја дека се уметници тие ?
Стаклар е најмалце од се уметник . Поради поранешните споредби на темава еве пак споредба со Марчело . „Исти“ жанр музика прават , ама едниот од нив е уметник а другиот е селско дете од град. Зашто ?

Skitnice sa ulice sad pisu poeziju, od grada do grada prave koncerte!
Podzemlje sirom zemlje: svi zajedno, kao jedno,
placeni nikako ili bedno al smo znali da je vredno:
ma jebes sve te pare, covece, samo nek je pozitiva,
bili k'o braca, nastupali za pljuge i flasu piva.

Доволно е кажано мислам...

Да, но и Марчело прави пари.. да не се лажиме...:)
инаку ова ти е исто ко ќе речиш две деца од исто школо, едното му се сите петки, на другото сите единици и сега поради некои си икс причини можи ова со единици да успее повеќе од ова со сите петки..
Туку поентата на мојот претходен пост и тој пред него ми беше шо сите го плукате Слаткар што пцуе по песните, а ни збор настрана не викате за :
Dr. Dre-Fuck you..
On the sneak tip, on some creep shit
So whatcha gon' do, ya freak bitch?
You, actin, like you, don't, do, dicks
That's the kinda bitch I hate fuckin wit
Baby was a virgin, that's what she said
So I gave her some Hennesey, she gave me some head
I fucked her on the flo', so I wouldn't mess up my bed
или пак
T-Pain - show you how
She's a cool Super duper down ass bitch
If she was a cup of liquor I would down that bitch like
Dun dun dun dun dun dun duuuun! Nappy boy queen. God damn I done crowned that bitch. BITCH!
2 weeks and we done fell into it. And ain't nobody have to tell her to do it.
I'm asking some questions about before me. I had to make sure I knew she wasn't a whore.
She just looking for a nigga that can treat her like pain.
Take her to the movies, buy her brand new things.
Тие си се ок, кога продаваат албуми ширум светот без никакво пардон, а на Слаткар ви пречи огромната продажба на неговион албум:nesvest:
Ако веќе почнувате да плукате по еден, гледајте малку и од страна дали е единствен, а за уметник и јас викам дека е далеку од уметник,ама дека само неговите песни се без цензура тоа не го сфатив уште..

едит: и за говорната мана не ми е јасно што има толку смешно во тоа, кога половина од тука шо му се смеете, на темана за говорни мани викате дека не се смеете на такви работи..

Абе слаткар си растура незнам зошто секој 2 музичар ви пречи и само се сере против нив:tapp: како повеќе респект да имате кон странските артисти:uvo:затоа после кога ќе изгубиме нешто се каеме...

Абе слаткар си растура незнам зошто секој 2 музичар ви пречи и само се сере против нив:tapp: како повеќе респект да имате кон странските артисти:uvo:затоа после кога ќе изгубиме нешто се каеме...
Пошто не е музичар . И овој ако го изгубиме ја организирам масовна забава и купувам лименка пиво за секој , може така ?

Патем , Вес , ја имам кажано и за таа лоша страна од комерцијалата на повеќе места, вклучувајќи го Dr.Dre и Т-Pain , Лудакрис , 50 Сент и сл.
Тоа ги преоѓа границите на уметноста . Уметност по дефиниција е сето она што неможе да го направи некој друг . А такви текстови какви што има Стаклар може да напише 10 годишно дете што доживува нервен слом.

Растура. Не знам со што.
И не’ ни пречи секој втор музичар, мене ми пречи музичката необразованост, а скокање по сцени ко гојда. И имаме повеќе респект кон странските артисти, кои патем се музички образовани.
И не прави компарација помеѓу Тоше или којидае музичар што сме го изгубиле, лоша е.

Ако не сте забележиле има говорни мани Марко. Р не го кажува убаво се примека во песните,но д'ткањето не се примека т.е го нема кога пее.

Р-то знае да го кажува. Во песнтите во некој делови намерно така го пее.

И со странските и со нашите шупаци е исто, и си знаете зашто ви се идоли и богови, зашто ви одговара кога цитирајќи ги нивните лирики можете слободно да си ги шлапнете по гз цурите, чии пилешки мозоци, за чудо, не се бунат.

Пошто не е музичар . И овој ако го изгубиме ја организирам масовна забава и купувам лименка пиво за секој , може така ?

Патем , Вес , ја имам кажано и за таа лоша страна од комерцијалата на повеќе места, вклучувајќи го Dr.Dre и Т-Pain , Лудакрис , 50 Сент и сл.
Тоа ги преоѓа границите на уметноста . Уметност по дефиниција е сето она што неможе да го направи некој друг . А такви текстови какви што има Стаклар може да напише 10 годишно дете што доживува нервен слом.
У право си, рецимо стихови од култната misfits - scream не може да смисли 10 годишно дете, само генијалец као тебе... Стихови како овие

“A chill runs up your spine
It crawls into your brain
The freezing touch of fear
It's driving me insane
Although you try to fight
Dragged from the silence where you hide
'til you... Scream
'til you... Scream

Scream
I can't wait to hear you...
Scream “

:pos: Праааааава уметност... ти иде да рикаш од шо ја осеќаш уметноста "up ur spine" :tapp:

Србски рап излезе после филмот ране.....такво нешто не постои...песни на кои плачат по косово...дека се четници....тоа е илузија затскриена зад некое име...рап кое треба да им се забрани на србите да го користат

абе кога слушам србија ми текнува на шабанство лепа брена цеца и силикон!!!!
(пред да постои србија ние имавме рап-тогај југославија беше)
а македонија

Абе батко па ти си тежок националист ако не го поштуваш рапот на Марчело или Виклер само затоа што е срби. Се лажеш ако мислиш дека таму немалле порано рап. Тие имаа групи уште на почетокот на 80-тите и имаа 3 издавачки куќи специјализирани само за рап музика, а не како ние што снимавме во Бугарија. Мене никогаш нема да ме ограничува дали раперот е србин, босанец хрват или наш. Многу ми е поважно дали е тој на ниво на Слаткар / Тони Зен (нивните спотови говорат се) или на ниво на Марчело / САФ:smir:

не сум националист де.....

само политиката кога се меша во уметност го знаеш исходот:toe:

сега да бидам реален се подобрува но да видиме....:helou:

Мразиме... на сестрати у пичка !! и како да не сакаш да го убиеш го мразат многу луѓе и он ти пцуе сестра :) ке отворам петиција да го забранат со закон .....

една случка сеа вака да кажам....

искачам од дома до продамница и тука знаеш мали деца си играат и поминувам покрај нив и што слушаш ....дечињата .. и машки и женски пејат песни од гомнаров и од тони зен со сочните зборови ... ( да не ги набројувам многу се нема да иам место у еден пост ке треба друг да пишувам .. ) значи децата се на возраст 7-8 години и си играат џамллии уште супер нели ?

У право си, рецимо стихови од култната misfits - scream не може да смисли 10 годишно дете, само генијалец као тебе... Стихови како овие

“A chill runs up your spine
It crawls into your brain
The freezing touch of fear
It's driving me insane
Although you try to fight
Dragged from the silence where you hide
'til you... Scream
'til you... Scream

Scream
I can't wait to hear you...
Scream “

:pos: Праааааава уметност... ти иде да рикаш од шо ја осеќаш уметноста "up ur spine" :tapp:

Они бар знаат да свират на инструменти ако незнаат да пишат текстови . :helou:

I stand uncorrected.:pipi:

добро, во глобала се согласувам со fallen angel. не ми е јасно зошто кога не прифаќаме некој македонски "пеач", мора некој да каже дека ние не си го сакаме нашето, секогаш мора да ги вреѓаме македонските изведувачи. А зошто да викам "Цар е, најбоље е" за некој што мислам дека не е квалитет, уствари ја морам него да го сакам само затоа што е македонец ?! и имате право кога викате дека го сакаат само тинејџерките (а тоа денес е македонската публика), иако ја спаѓам во нив, не се летам по типови на кој песните им се чисто пцуење и јадење гомна. слаткар тапа си :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom