Сладоледот како летно задоволство

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам како се вика, знам дека надвир има поставено столици и маси, спроти цвеќара е, до мега е и има како полутопка столица што се лула :)
Ама сладоледите му се баш онакви да те оладат во лето :)

П.С. И во Лептокарија, во Анатеа има убав сладолед, посебно тој од смоква :)
Па тоа е La Apetit :D а комшијата е комерцијална банка :) одамна не сум бил е сега ме тераш да одам по сладолед :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

ѓ
Па тоа е La Apetit :D а комшијата е комерцијална банка :) одамна не сум бил е сега ме тераш да одам по сладолед :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2
Да се договориме, некој ден заедно ќе идеме :)

еден жолт со нешто ко кафенки ронки в натре?
Иначе ми еубав и тој од јогурт и шумско овошје ама тој е помал и поскап , за в заби.:)
И тој за праење шо е во прав 19 денари не е лош ...
1015417%20206290063%20botterbl%20classic%20vanille.jpg

да, тој е :) а имаше и еден, нешто како сладолед-торта беше ама не ми текнува како се вика, преубав беше, исто од КАМ. абе германски сладолед, шо да биди :D

1015417%20206290063%20botterbl%20classic%20vanille.jpg

да, тој е :) а имаше и еден, нешто како сладолед-торта беше ама не ми текнува како се вика, преубав беше, исто од КАМ. абе германски сладолед, шо да биди :D

мене тој јагода ванила чоколадо ми е поубав, а овој ми е шубе да го јадам , ко со рски внатре.:)

мене тој јагода ванила чоколадо ми е поубав, а овој ми е шубе да го јадам , ко со рски внатре.:)
тоа би требало да е ванилата (претпоставувам), знаеш оние како мешунки што се. остај, ми се пријаде ептен сега :D

Мене омилен ми е тој од Палма. Комбинација боровница и овошен јогурт, ептен освежувачки. Денес после којзнае колку време си го 'мрцнав'. French kiss им праев на тие парченцата боровница.
Бисквитот на цермат исто ми е многу вкусен. Сакам и такви low budget 2кг паковање што се од Кам (некаде 150 денари). Три врсти, ванила, јагода, чоколада. Сама си го јадам, нормално.
Си обожавам и сладолед од карамела, мада за у лето малку ми е turn off. Ама со карамелизиран прелив и бисквит одозгора ми е must eat- ice cream.
Мајка ми прави многу вкусен домашен, пржен сладолед. Она е малку специфика, па си додава и цимет.
Јас не експериментирам, пошто резултатот ќе биде комплетно фијаско. :)

Во последно време Bounty ми е фејворит, секако уз Марс заедно...

bounty-ice-cream-pack.png

секаков освен алгида (од фамилијарните) па човече катастрофа беше,не како туку изгледа со вода наместо со млеко беше правен
кога спомнав фамилијарни Цермат и Милина (оти наше си е наше)
знам порано овошни не сакав ама ако нема никаков и такви јадам
сакам ванила страчатела лешник и секако ЧОКОЛАДО
за ЧОКОЛАДЕН сладолед чоек тепам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom