Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вака кога ке опишеш, тогаш лесно се локализира проблемот.. има можни 2 проблеми:Дечки значи вака има и уште една забелешка моторчето кога не е загреано работи под многу многу мала гас под 1000 обртаи и ако не давам на гаста гас, а кога ќе загрее работи на 2700+ обртаи. Како што знам секоја машина со внатрешно согорување треба да работи под поголема гас кога не е заграна односно да биде под саух, ама кај мене е обратно. Значи кога не е загреан иде максимум до 4500-5000 обртаи и трокира ненормално значи колку и полека да му ја даваш гаста премногу трокира. И кога не е загреано трокира едно 3-4 минути потоа оди супер..
вака кога ке опишеш, тогаш лесно се локализира проблемот.. има можни 2 проблеми:
- со автоматското електронско саухче.. заглавено е на затворено
- со количината на гориво во карбураторчето-дизната, пушта превише гориво...
однеси го, под гаранција е, ке го средат... сите симптоми што ги кажа-напиша повтори ги таму, секако почни со потрошувачката, па после ова со обртаите, палењето и гушењето...
и нагласи им дека немаш намера да го возиш, тутни им го гарантниот лист под нос, завртен на страната кај што пишува за ПРАВИЛНО РАБОТЕЊЕ НА МОТОРОТ и повторувај дека моторот не работи правилно...
ако почнат да се инатат, закани се со инспекција... немој одма да спомињаш инспекција туку од сам старт ИНСИСТИРАЈ на цивилизирано решавање на проблемот...
Oстај ти прпалава, мене ме интересира шо напрај со Катаната? Кај заврши тој мотор?а кога истече гаранцијата после знаев што да му правам јас за да иде 110, ама до тогаш се занимав со нив...
го склопив, повозев малку и паркирав, зашто почна да завлекува и третата машина... моментално возам кавасаки, скоро олдтајмер, 1000 RX GPZ од 1986-та година е во релативно одлична сосотјба.ако идеш по мото собириве, сигурно си го видел. како злато ми е моторот, топ ган серија...Oстај ти прпалава, мене ме интересира шо напрај со Катаната? Кај заврши тој мотор?
Ок е се среди ова само хахаДа не знае некој колку кошта срдување на замрзната километража, ми застана на 1999-2000km. А метрите сеуште одбројуват
Ок е се среди ова само хаха
Него да ве прашам неш др
Доколку извадам свекица и не го палам 2 месеци после ке може ли пак со таа свекица
стварнооо... зашто би ја извадил свекицата?
Пошто овоа лето не беше пален така и некеше никако да запалиВеројатно така мисли дека ќе ја заштити![]()
Ако можи малку помош.
Неколку дена со ред одев со скутерот впланина и имаше места со вода каде што поминував низ неа. После неколку дена одење кога влегов во вода ми изгоре осигурачот но го запалив со курглата, немав ни светло ни контакт ништо.Го заменив и си беше ок 2 дена па повторно кога отидов поминав низ подлабока дупка и ми се исклучи моторот. Бидејќи не ми се најдуваше осигурач пробував со 3 жички направени како една да ги поврзам за да има контакт но ми ги гореше штом ќе пуштев контакт. Кога си дојдов дома после некој сат пробав повторно со жици и на секои 10мин ги гореше. Купив 2 осигурачи но истото. Најмалер за се е сега што чим го свртам клучот осигурачот одма пука. Реглерот е исправен, не знаш што можи да биди, го расклопив цел да барам да не има спој некоја жица но засега не најдов. Доколку знае некој нешто нека кажи ќе пробам, друга алтернатива немам![]()