Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Квалитетни се и двете која ти е поевтина таа ја земај. Јас летото прашував во априлиа 2.600 тражеа за нова сега колку е незнам

so mislite koja vespa e bolje aprilia sr 50 injection ili
yamaha aerox r 2013 ?

i koja cena e yamaha aerox r 2013 zaso ne pisuva ?
http://www.yamaha-motor.mk/seo_prod..._25/aerox-r-2013_67/seo_360_image&image_360=1

Априлија sr50 injection немој! Осетлив (и расиплив) е многу инџекшнот и е многу скап за поправка и замена после тоа. Башка нема ни делови многу наоколу освен нови во официјален сервис, нема ни многу избор за тјунинг.

Од друга страна Aerox-от е чиста minarelli long-block машина. Проверена јапонска работа, делови има на кило, тјунинг до бесвест, пасува од све на све :)

Ако си загреан за априлија, барај обична што не е инџекшн.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Имам Пежо спидфајт 3 и гледам нешто сакам да му земам ауспух и ролнички па сега видов леовинчи ама пишува дека е за 4 тактно пежо еден другар истиот го има на 2 тактен мотор и моторот работи и вози без проблеми? Дали има врска помегу тоа што е за 4 тактен а мојот е двотактен, за 50 кубика се и двата мислам дека не би требало да прави проблем

Имам Пежо спидфајт 3 и гледам нешто сакам да му земам ауспух и ролнички па сега видов леовинчи ама пишува дека е за 4 тактно пежо еден другар истиот го има на 2 тактен мотор и моторот работи и вози без проблеми? Дали има врска помегу тоа што е за 4 тактен а мојот е двотактен, за 50 кубика се и двата мислам дека не би требало да прави проблем
Има разлика како нема ...

Моторите со двотактен циклус работат во два такта (еден горе и еден долу) за секој обрт. Бидејќи нема одвоени тактови за напојниот и издувниот такт, мора да се користат алтернативни методи за напојување на цилиндарот. Највообичаен метод за запалување со свеќичка кај двотактните мотори е користењето на движењето на клипот надолу да се збие ново снабдената смеса од карбураторот која подоцна се пренесува до цилиндарот.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Како што името кажува, четиритактните мотори со внатрешно согорување имаат четири основни чекори кои се повторуваат на секој втор обрт:

1. Напојување
    • Запаллива горивна смеса се влева во цилиндарот.
  2. Збивање
    • Горивната смеса е под притисок.
  3. Ширење / експанзија
    • Горивната смеса согорува, а во некои системи се јавува и детонација. Жешката смеса се шири и го притиска и движи клипот со што создава работен такт.
  4. Издувување
    • Изладената согорена смеса излегува во атмосферата.

А колку ти оди сега моментално? Прашувам оти и јас го имам истиот.

Ehh jas na mojot motowell sve smeniv bozhem nekoj tajvanski cilinder,klip rolni nekoj sredni varijator ii pak ne mrda shto moze da e ??na ugornina ne mrda samo brchiiii...a i na ramno mnogu slabo

Izvedena e :/ ama pak na ugorno nz ako gi smenam rolnite shto kje bide ama pred 2 meseci gi smeniv...

Да не знае некој кај се продаваат пластики за скутери кинез , најдов на Мотопартс али не ми одговара бојата , или пак препорачајте ми некој да ми ги исфарба пластиките да ги порачам црвени па да ми ги исфарбаат црни.

so mislite koja vespa e bolje aprilia sr 50 injection ili
yamaha aerox r 2013 ?

i koja cena e yamaha aerox r 2013 zaso ne pisuva ?
http://www.yamaha-motor.mk/seo_prod..._25/aerox-r-2013_67/seo_360_image&image_360=1

Е сега прашањево ти е - што е подобро Ауди или БМВ ??? Индивидуално е. Сепак старите Априлии што имаа минарели машини беа многу многу добри. Новиве со пијаџо не е дека се лоши, далеку од тоа, гледам децава низ град ги утепаа од возење. Јас повеќе би се двоумел помеѓу Гилера Ранер и Јамаха Аерокс. Сепак јамахата ми е некако на прво место ( иако возам Априлиа ) Летни цени - 2590 евра Априлиа, 2690 евра Гилера и 2690 евра Аерокс, што не значи дека ако ја плаќаш у готово дека нема да добиеш некој попуст. Сигурно ќе ти дадат некои 200-300 евра попуст т.е по зимска цена.

Последно уредено:
Да не знае некој дали се продаваат овие... перничиња или како да ги наречам за кацига

bzrtsg53dl1z69dgxcz.jpg
fhgmr75felmjhvtp6gjv.jpg

Еве овие (sry многу се големи сликите како се намалуват :D ? )

здраво.. нов сум со моториве и сакам да ве прашам нешто за еден крос.. во план ми е да го земам па би сакал некое мислење од вас.. :cuc:
еве слика од моторот..
Кинез е, и марката му е Hanway JSN-50
2 тактен..

еве повеќето информации занего..

карактеристиките околу моторот на зверот.. :vozbud:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1395127167_32b064d5185456bc1601812a41d91233

и онака општо за потрошување и слично
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1395114807_5af114dcbb061a3103d94e9996482aa5

ми го фалеа многу од таму но сепак продавач си е продавач да ти го шутни :tapp:

Да не знае некој дали се продаваат овие... перничиња или како да ги наречам за кацига

bzrtsg53dl1z69dgxcz.jpg
fhgmr75felmjhvtp6gjv.jpg

Еве овие (sry многу се големи сликите како се намалуват :D ? )

Мислам дека се продаваат, види кај дилерите за моделот на кацигата може ке има

Мислам дека се продаваат, види кај дилерите за моделот на кацигата може ке има
кацигата е Hamachi, иначе од кај да ги најдам дилерите за хамачи .. негде у продавница да не се продаваат или не

Дечки имам хонда такт 50цц имам проблем со палењето. Кога е ладна машината пали од 2-3 пат а после да го повозам 500м да го изгаснам нема никакви шански да запали, а вергла. Некои ми викаат дека е до кариките ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom