Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
На 50 цц кивеј матрикс со Gianelli ауспух да му ставам малоси вариатор дали ке добие подобро забрзување и крајна брзина ?

На 50 цц кивеј матрикс со Gianelli ауспух да му ставам малоси вариатор дали ке добие подобро забрзување и крајна брзина ?
а што менува дали ке биде малоси или стандард или кинески? малоси имаат само по КВАЛИТЕТНИ делови...

а што менува дали ке биде малоси или стандард или кинески? малоси имаат само по КВАЛИТЕТНИ делови...
Тапа си извини што ке ти кажам . Ако мислиш да си ги билдаш мислењата воздржи се

Само од вариатор нема да добиеш ништо, ако му го менуваш целиот пренос е тоа е веќе нешто. Ќе добиеш на снага, крајна брзина на се, но и потрошувачката ќе ти се качи за 1-1,5 литри. Од Gianelli издув ќе добиеш но тоа е малку во споредба со парите што ќе треба да ги дадеш за него. Мислам дека наместо ауспух подобро е да го избушиш цилиндерот и да земеш поголем клип

Абе за кит знаам . Дека ке добие снага брзина и бла бла бла За 50 кубика прашав .
Пр. стандарт оди 60 со ауспух оди 70 а ако му ставиш спортски вариатор дали ке добиеш на брзина

Тапа си извини што ке ти кажам . Ако мислиш да си ги билдаш мислењата воздржи се
не се прави паметен ти кажувам ко на човек - малоси прават само по квалитетни делови за разлика од кинеските и се по трајни и по издржливи и секако со пренабилдани цени! никој не ти вика да не купуваш само ти укажувам на тоа.

а за бројот на мислења немој да му ја мислиш за мене.. погледни ја бројката на моите мислења па погледни ја твојата бројка.... и те молам не продолжувај после овој пост со оф топик туку задржи се на темата.

Имам Kymco Super 9 и сакам уље да му ставам :D тоа резерварот се запушил, 1 година уље нема видено :D добра е шо не зарибал, татко ми земал Repsol Moto 2T Sintetico добро е тоа ? Гледам на него крос мотор има на слика. o_O

Имам Kymco Super 9 и сакам уље да му ставам :D тоа резерварот се запушил, 1 година уље нема видено :D добра е шо не зарибал, татко ми земал Repsol Moto 2T Sintetico добро е тоа ? Гледам на него крос мотор има на слика. o_O
Ах нечини така да се запоставува ... користи фул синтетик, репсолот не е лошо, јас користев агип на двотактното

Ах нечини така да се запоставува ... користи фул синтетик, репсолот не е лошо, јас користев агип на двотактното
Абе има една диода на таблата кај мене, и кога е при крај уљето, светнува, али долго време не светнуваше, и викам дај да отворам да видам дали има или нема, коа го извадив седиштето шо да видам тоа резерварчето се исушило :D среќа не рикнал, али Кимко е, јака машина е :D

Абе има една диода на таблата кај мене, и кога е при крај уљето, светнува, али долго време не светнуваше, и викам дај да отворам да видам дали има или нема, коа го извадив седиштето шо да видам тоа резерварчето се исушило :D среќа не рикнал, али Кимко е, јака машина е :D
Ау сијаличката не ти работи?
иначе кимко се стварно квалитетни, сега возам Kymco Super 8

Ау сијаличката не ти работи?
иначе кимко се стварно квалитетни, сега возам Kymco Super 8
Абе кога ко палиш светнува диодата, и по неколку секунди се гаси, тоа додека пловакот се крене, треба, кога е при крај да трепнува, али не знам зошто не трепкаше сега, инаку јас требаше да зимам Aprilia, Gilera, али ме предомислија за Кимково, Супер 9 и сум презадоволен, барем до сега, подобро шо не земав Aprilia или Gilera, поскапи се да, али во секој поглед им верувам на Азијците, Азиска технологија користам, и сум презадоволен :D

Абе кога ко палиш светнува диодата, и по неколку секунди се гаси, тоа додека пловакот се крене, треба, кога е при крај да трепнува, али не знам зошто не трепкаше сега, инаку јас требаше да зимам Aprilia, Gilera, али ме предомислија за Кимково, Супер 9 и сум презадоволен, барем до сега, подобро шо не земав Aprilia или Gilera, поскапи се да, али во секој поглед им верувам на Азијците, Азиска технологија користам, и сум презадоволе :D

sea nemozes da sporeduvas so italijancive ali i kymco ne e loso ,ne trosi tolku benzin ali i ne e tolku brzo sea zavisi za sto si go zemal. Ja imam kyymco agyliti, 2 litra trosi ali od 60 ne mrda poise

sea nemozes da sporeduvas so italijancive ali i kymco ne e loso ,ne trosi tolku benzin ali i ne e tolku brzo sea zavisi za sto si go zemal. Ja imam kyymco agyliti, 2 litra trosi ali od 60 ne mrda poise

Исто и моето ... Се распрашував демек ако ставиш малоси варијатор го има во мото партс 4200 некаде е, ќе одело повеќе ама и ќе троши повеќе

И според мене варијаторот ја ограничува брзината, да земеш и на удолница не оди повеќе и те успорува те кочи она ко моторно кочење на кола

Веројатно така се направени и затоа се трајни бидејќи не е искористена целата моќ на машината

Зошто да не можам да го споредувам со италијанците ? Шо Богови ли се они ? Aprilia, Gilera ти се за курчење, за недораснати мамини и татини газлиња. Името го плаќаш, кај нив, не е точно дека не е толку брз, кај мене не чепкан, не отваран ништо немам сменето, одлучно си оди, 80 си крева, супер си е, инаку за што би ми требал скутер од 50cc ? За низ град, кога е топло да не фураш со кола по жештините и гужвите, шо за трки ќе го правам ? ќе му ставам 300 китови ауспуси ролни варијатори и други глупости за шо ? за да ми одел 100, ами ако сакам за тие пари шо ќе ги лупнам за глупостите за да ми оди 100 и да ми троши ненормално, ќе си купам 125ка или 250ка, брзински и тој ќе го возам, а не веспа од 49cc, добро со кит 70cc да ми оди 100 ? Нема теорија.

Еве некои слики од тунирана супер 9ка

img0102.jpg

01082011169.jpg

Водено ладење се овие, нема кај нас овакви, имаше уште еден тим од Србија, не можам да го најдам видеото сега 118 го кренаа па после 124, ама ненормален тунинг му направија, али тоа е веќе лудост, не можеш да го возиш тоа, тоа е само за на youtube, китот 5 пати го пука и зарибува толку е.

Зошто да не можам да го споредувам со италијанците ? Шо Богови ли се они ? Aprilia, Gilera ти се за курчење, за недораснати мамини и татини газлиња. Името го плаќаш, кај нив, не е точно дека не е толку брз, кај мене не чепкан, не отваран ништо немам сменето, одлучно си оди, 80 си крева, супер си е, инаку за што би ми требал скутер од 50cc ? За низ град, кога е топло да не фураш со кола по жештините и гужвите, шо за трки ќе го правам ? ќе му ставам 300 китови ауспуси ролни варијатори и други глупости за шо ? за да ми одел 100, ами ако сакам за тие пари шо ќе ги лупнам за глупостите за да ми оди 100 и да ми троши ненормално, ќе си купам 125ка или 250ка, брзински и тој ќе го возам, а не веспа од 49cc, добро со кит 70cc да ми оди 100 ? Нема теорија.

Еве некои слики од тунирана супер 9ка

img0102.jpg

01082011169.jpg

Водено ладење се овие, нема кај нас овакви, имаше уште еден тим од Србија, не можам да го најдам видеото сега 118 го кренаа па после 124, ама ненормален тунинг му направија, али тоа е веќе лудост, не можеш да го возиш тоа, тоа е само за на youtube, китот 5 пати го пука и зарибува толку е.

Me zacudi kymco 50 ka da odi 80km/h na forumov ima povekje vozaci na kymco i site go delime mislenjeto deka od 62 km/h i toa na udolnica ne mrda ko da koci nesto u masinata e sea tvoeto ako e nesto specijalno posto nemozam da poveruvam da odi 80, niz grad srekjavam lugje so kymco-vci isto i oni 60 ka i tolku :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom