Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а што менува дали ке биде малоси или стандард или кинески? малоси имаат само по КВАЛИТЕТНИ делови...На 50 цц кивеј матрикс со Gianelli ауспух да му ставам малоси вариатор дали ке добие подобро забрзување и крајна брзина ?
Тапа си извини што ке ти кажам . Ако мислиш да си ги билдаш мислењата воздржи сеа што менува дали ке биде малоси или стандард или кинески? малоси имаат само по КВАЛИТЕТНИ делови...
Само од вариатор нема да добиеш ништо, ако му го менуваш целиот пренос е тоа е веќе нешто. Ќе добиеш на снага, крајна брзина на се, но и потрошувачката ќе ти се качи за 1-1,5 литри. Од Gianelli издув ќе добиеш но тоа е малку во споредба со парите што ќе треба да ги дадеш за него. Мислам дека наместо ауспух подобро е да го избушиш цилиндерот и да земеш поголем клипНа 50 цц кивеј матрикс со Gianelli ауспух да му ставам малоси вариатор дали ке добие подобро забрзување и крајна брзина ?
не се прави паметен ти кажувам ко на човек - малоси прават само по квалитетни делови за разлика од кинеските и се по трајни и по издржливи и секако со пренабилдани цени! никој не ти вика да не купуваш само ти укажувам на тоа.Тапа си извини што ке ти кажам . Ако мислиш да си ги билдаш мислењата воздржи се
Ах нечини така да се запоставува ... користи фул синтетик, репсолот не е лошо, јас користев агип на двотактнотоИмам Kymco Super 9 и сакам уље да му ставамтоа резерварот се запушил, 1 година уље нема видено
добра е шо не зарибал, татко ми земал Repsol Moto 2T Sintetico добро е тоа ? Гледам на него крос мотор има на слика.
![]()
Абе има една диода на таблата кај мене, и кога е при крај уљето, светнува, али долго време не светнуваше, и викам дај да отворам да видам дали има или нема, коа го извадив седиштето шо да видам тоа резерварчето се исушилоАх нечини така да се запоставува ... користи фул синтетик, репсолот не е лошо, јас користев агип на двотактното
Ау сијаличката не ти работи?Абе има една диода на таблата кај мене, и кога е при крај уљето, светнува, али долго време не светнуваше, и викам дај да отворам да видам дали има или нема, коа го извадив седиштето шо да видам тоа резерварчето се исушилосреќа не рикнал, али Кимко е, јака машина е
![]()
Абе кога ко палиш светнува диодата, и по неколку секунди се гаси, тоа додека пловакот се крене, треба, кога е при крај да трепнува, али не знам зошто не трепкаше сега, инаку јас требаше да зимам Aprilia, Gilera, али ме предомислија за Кимково, Супер 9 и сум презадоволен, барем до сега, подобро шо не земав Aprilia или Gilera, поскапи се да, али во секој поглед им верувам на Азијците, Азиска технологија користам, и сум презадоволенАу сијаличката не ти работи?
иначе кимко се стварно квалитетни, сега возам Kymco Super 8
Абе кога ко палиш светнува диодата, и по неколку секунди се гаси, тоа додека пловакот се крене, треба, кога е при крај да трепнува, али не знам зошто не трепкаше сега, инаку јас требаше да зимам Aprilia, Gilera, али ме предомислија за Кимково, Супер 9 и сум презадоволен, барем до сега, подобро шо не земав Aprilia или Gilera, поскапи се да, али во секој поглед им верувам на Азијците, Азиска технологија користам, и сум презадоволе![]()
sea nemozes da sporeduvas so italijancive ali i kymco ne e loso ,ne trosi tolku benzin ali i ne e tolku brzo sea zavisi za sto si go zemal. Ja imam kyymco agyliti, 2 litra trosi ali od 60 ne mrda poise
Зошто да не можам да го споредувам со италијанците ? Шо Богови ли се они ? Aprilia, Gilera ти се за курчење, за недораснати мамини и татини газлиња. Името го плаќаш, кај нив, не е точно дека не е толку брз, кај мене не чепкан, не отваран ништо немам сменето, одлучно си оди, 80 си крева, супер си е, инаку за што би ми требал скутер од 50cc ? За низ град, кога е топло да не фураш со кола по жештините и гужвите, шо за трки ќе го правам ? ќе му ставам 300 китови ауспуси ролни варијатори и други глупости за шо ? за да ми одел 100, ами ако сакам за тие пари шо ќе ги лупнам за глупостите за да ми оди 100 и да ми троши ненормално, ќе си купам 125ка или 250ка, брзински и тој ќе го возам, а не веспа од 49cc, добро со кит 70cc да ми оди 100 ? Нема теорија.sea nemozes da sporeduvas so italijancive ali i kymco ne e loso ,ne trosi tolku benzin ali i ne e tolku brzo sea zavisi za sto si go zemal. Ja imam kyymco agyliti, 2 litra trosi ali od 60 ne mrda poise
Зошто да не можам да го споредувам со италијанците ? Шо Богови ли се они ? Aprilia, Gilera ти се за курчење, за недораснати мамини и татини газлиња. Името го плаќаш, кај нив, не е точно дека не е толку брз, кај мене не чепкан, не отваран ништо немам сменето, одлучно си оди, 80 си крева, супер си е, инаку за што би ми требал скутер од 50cc ? За низ град, кога е топло да не фураш со кола по жештините и гужвите, шо за трки ќе го правам ? ќе му ставам 300 китови ауспуси ролни варијатори и други глупости за шо ? за да ми одел 100, ами ако сакам за тие пари шо ќе ги лупнам за глупостите за да ми оди 100 и да ми троши ненормално, ќе си купам 125ка или 250ка, брзински и тој ќе го возам, а не веспа од 49cc, добро со кит 70cc да ми оди 100 ? Нема теорија.
Еве некои слики од тунирана супер 9ка
![]()
![]()
Водено ладење се овие, нема кај нас овакви, имаше уште еден тим од Србија, не можам да го најдам видеото сега 118 го кренаа па после 124, ама ненормален тунинг му направија, али тоа е веќе лудост, не можеш да го возиш тоа, тоа е само за на youtube, китот 5 пати го пука и зарибува толку е.