Скржави бисери

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Овде пишуваме за најскржавите постапки кои ги имате видено од блиски, познати, роднини, (не)пријатели, комшии, друштво, колеги/шкиод работа и слично. Вицеви не постирајте, туку само вистински случки.
Која скржава постапка ве натерала да се насмеете или зачудите, или пак мислите дека била ептен мизерна и заслужува само :facepalm:?

Јас ќе почнам.
Скржавциве викаат луѓе на гости, ги напиле со по неколку чаши вода и после ги прашале дали сакаат пиво. Нормално, гостиве сакале, но не можеле ништо веќе да пијат оти се препиле вода. Значи, пазете што ви нудат домаќините на почеток;).

Продолжете.

Твоево е виц , анегдота или вистина ?:)
Имам роднини во Дојчланд и толку поскржави луѓе немало и ќе нема , кога доаѓаа на гости ми носеа расипани харибо бонбончиња ко да ние сме прости и незнаеме да го читаме рокот на траење :D , скржава е бабами и од 1л сок има да ти раствори 1000 л само мирисот го осеќаш онака бледо а вкус вода :LOL:

Братучед од дедо ми јаде леб и вода, пие пиво само на муфте....

Твоево е виц , анегдота или вистина ?:)
Имам роднини во Дојчланд и толку поскржави луѓе немало и ќе нема , кога доаѓаа на гости ми носеа расипани харибо бонбончиња ко да ние сме прости и незнаеме да го читаме рокот на траење :D , скржава е бабами и од 1л сок има да ти раствори 1000 л само мирисот го осеќаш онака бледо а вкус вода :LOL:

Моево е жива вистина преточено во анегдота:) Реков без вицови.
Сега ме потсети, имав дешавка кога од Дојчланд ми пратија лекови со изминат рок на траење....уф!

Кумот на син ми за 1-ви роденден му донесе од оние малите колички па и ја пишуваше цената 220 ден. Поскржави немам видено, а богати се. :D

Дошле кај Велешани кумовите и домаќинката ставила само едно варено јајце за мезе. И детево нејзино почнало да вика, мамо ма сакам варено јајце, мамо ма може ли да си земам ми се јаде и се врти невестава кон детето и му вика: Де бе сине кумот не е вол цело јајце да изеде.

Знам два бисери, првиот е вистина, додека вториот е како урбан мит.

Умира дедо на еден пријател кој бил многу скржав во длабока старост, и аналогно на тоа доста имашлив.
Вечерта на пречувување собрани луѓе, пијат ракија, мезат, и дискутираат за стариот колку бил скршавец и дека џабе оставил толкаво имање кога самиот купувал леб од пред два дена за да не јади многу леб и да прави арч.
И сега еден од гостите искоментирал малку како на шега дека не треба да се коментира за него така оти можи да ги слуша стариот и мачи после.
На крај некој од неговите внуци кој бил мајтапџија рекол:
Немај гајле, во случај да стани сега кога ќе види колку пари сме потрошиле за погребот, ќе умри уште еднаш од мака.

Втор бисер:

Оди скржавецот на слава кај некој пријател и на синијата после вечерата се става по некое јаболко, салата, ореви, леблебии и се што треба да има на синија за таква работа.
И сега до оревите има нормално клешта за да си ги скршат луѓето и да си каснат. Арно ама оревите биле тврди и пробуваат луѓево еден по еден и никако не сакаат да попуштат со клештата.
Пошто слава и повеќе луѓе на истите им е непријатно да потстануваат од место за да скршат орев или пак да побараат некој камен и како што ги земаат, пробуваат, така и ги враќаат назад.
Скржавецот ги гледа и на одење дома му вика на домаќинот:
Комши ќе можи да ми ги дадеш оревите да истерам една слава, па после ќе ти ги вратам.

Бисер?....па бисер е уствари...
Комшија со викендица, па и пријател на татко ми...летово, ќе си дојде кај нас, пивце-ракииче-салатиче-сиренце - никаков проблем....

Отидовме некој фудбал да гледаме заедно кај него - поделивме мала лименка пиво со него, а дури и татко ми го нудеше од истата :facepalm:......ќе си земев од дома да ми кажеше.....мизерија....не е воопшто сиромашен човек - едноставно си е „кал под нокти не дава“....

Колку би сакал да кажам нешто како виц ама еве една жива вистина.
И дајте најпосле гласање за најскржав бисер на векот од Кајгана во Македонија.
Кај што работам(еве уште еден доказ за простотилакот на ВСС лицата од моја генерација) еден ижињер ја зарибал тоа колата возејќи ја без уље. Шкода 105 -црвена.
И јас имав таква на времето(отсекогаш сам сум си ги поправал колите).Бидеиќи не виде рачуница да ја поправа,(му се виде скапо)ме повика да му ја растурам-размонтирам на делови за да ги носи нив на авто пазарот Фершпед. Викнав со мене еден добар комшија кој исто така имаше и се уште ја има Шкода 105, и отидовме рано сабајле кај него возејќи точаци.Во нас.Железара-поточно тоа ридот што се спушта во Бутел. Алат се ние си носевме.Колата беше пред бараката во дворот,тој замина на работа,ја затвори бараката-немаше никој. Ние се фативме за работа. До 15 часот: го извадивме моторот и го расклопивме на делови,извадивме полуосовини,заден трап,резервоар и др. Колата остана на трупци-цигли скоро гола со врати и стакла само.
Тој дојде од работа во 15,30 и виде тоа сработеното и зарибаната радилица=запечена.
Ние почнавме да си го собираме алатот,го ставивме во торбици и на точаците,гледаме дека ништо не реагира овој со ВСС,и излегуваме надвор и се качуваме на точаците пред бараката,тој не излегува со нас ја затвара тоа вратата ниска метална како и секаде и вели.Отаде стоејќи внатре на негова страна во дворот.
-„ по една ракија да ви дадев,имам домашна„.
Ние ништо,не треба или нешто слично промрморевме и заминавме.
Ни потоа не рече дека треба да плати или части нешто.
Уф што ми е мерак ова да го прочита,но сите го знаат на работа дека е таков.

Абееее... Есенва во Словенија одам и на гроздобер. И така береме цел ден едно 10тина луѓе и другото сабајле пак одиме. Овој газдата на лозјето насмеан, задоволен вели вчера добро сме набрале, ќе направел 8 тони вино. И ни вика елајте да го видите добро е, бистро е.. Пушти од бурето во една чашка и ни покажува, пие и вика сакате да се напиете малку? Ние нели сакаме, и тој ни ја наполни чашката до пола значи едно 50-60 ml вино и ни вика: Еве напијте се сите.

Покојните ми кум и кума на крштевка ми дошле со 4 чоколатца - животинско царство ...
--- надополнето: 25 октомври 2013 во 15:38 ---
Едит: Имам еден другар тамаќар невиден е , за гага е прв. И таа му е цел живот : Ајде вечер софра да правиме од мене местото од вас мезето

edna drugarka koga i da treba da ide nekade na rodenden/slava/godisnica/veridba sekogas taa vecer nemoze (bidejki treba poklon da se kupi) a posle dva tri dena ke ti dojde so cokolado cisto da ne ide prazni race :tapp:

Ме викнаа демек на гости дојди на пастрамајлии, отидов цела вечер бал бла бла бла блааааааааа.
Околу 12 велам ќе си одам, леле чоек чекај бе пастрамајлиите абе не треба седи, не бе не чек ќе ти принесам.
Ајде ко божем да ги стопли малку пошто се оладиле, ги носи околу 12:30 ми вика Повели земи.
Земав, ама ај јади да те видам тврди камен 4 парченца стаени на нив месото брканица игра , земав едно парче земав уше едно и ме фати еден инат е ќе ги јадам па таман и од гипс да си ги напраила.
На крајот од вечерта и се заблагодарив за прекрасната вечера и, и кажав дека треба да си го патентира пронајдокот Чипс со фкус на пастрамајлија. Ебате шкртите луѓе.

Покојните ми кум и кума на крштевка ми дошле со 4 чоколатца - животинско царство ...
--- надополнето: 25 октомври 2013 во 15:38 ---

Животинско царство му е мајката. На мојата прва и последна средба со мојот прадедо, кој бил многу израдуван што ме видел, отидовме заедно во еден дуќан, кој токму тој го издаваше под кирија. Таму ми купи 1 (едно) Животинско царство. Имав неколку години, но ете, ми останало во сеќавање. :)

На ова е сеќавам кроз магла,затоа што беше многу одамна,а и солзи ми потекоа од смеење.
Имавме професорка која по нционалност беше влаинка,а сите знаеме како се карактеризираат власите,поготово во вицовите.Влезе едно дете да побара креда,и ние како клас секако му дозволивме,а кога се сврте оваа,му ја џапна од рака и му рече нешто како,,јас тебе креда ќе ти дадам,,и го избрка надвор.Сиротото се преплаши.Можеби баш најдобро не ја објаснив случката,но ако ја прочитате веројатно ќе си направите некој филм со истава во главата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom